Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@erinv to jsou super diskuze, měla bych tu chodit častěji
dozvěděla bych se třeba něco velice zajímavého ![]()
Jj..
jinak tedy křižácké kecy místních „svatých tet“ mi až tak nevadí.. jako když tu píše těhule, co jí ten její mlátí jak žito a ona není schopná se odtrhnout..
a pak za půl roku založí další diskusi o tom samém.. ![]()
@mc.ellinka já bych řekla, že ty, co radí „odejdi“ i u prkotin, jsou ty, co jsou samy doma nešťastné (ať už z důvodů opravněných či nikoliv), ale nemají na to, aby odešly a tak dělají ramena a vylévají si tak svou vlastní frustraci…
@saphire tak to bez pochyby.. náhodou já jsem se tu docela vzdělala aj poučila.. ![]()
jinak každej si musí ty reakce druhých přebrat.. ze spousty postojů jsou cítit vlastní nevyřešené křivdy.. ![]()
@SiriusGG diskuzi nečtu.
Víš, pro každého je v životě důležitého něco jiného. Je jasné, že na nevěru bude jinak reagovat žena, která žije ve volném vztahu, jinak bude reagovat žena silně věřící, jinak bude reagovat čerstvě zamilovaná osumnáctka a jinak 50 letá žena, žijící 30 let v manželství. Pro každou bude nevěra hrát jinou roli - pro někoho to bude zásadní věc pro okamžité ukončení vztahu, pro jinou to bude nečekaný kopanec, který můžou spolu zvládnout. Krom toho v jaké životní situaci, se reagující žena nachází hraje roli taky povaha - tu má každý jinou, těžko čekat, od svérazné sebevědomé ženy, že řekne - nojono, on bobek trošku ujel, však to bude zase v pohodě.
Tak jako jsem rozepsala nevěru, dá se aplikovat na cokoliv jiného. Jinak bude na partnera vysedávajícího v hospůdce reagovat žena pařmenka, která má sama milion známých a v hospůdce taky ráda posedí a jinak bude reagovat žena, jejíž otec byl třeba alkoholik.
Věci nejsou černé a bílé. A stejně jako Ty nechápeš, že někdo napíše „odejdi“ protože v tu chvíli by to pro pisatelku byl nepřekonatelný problém, na základě (svého vyznání, svých zkušeností, své naivity, své (dosaď) ) já nechápu, že nedokážeš pochopit, že jsou lidé různí. Někdo bude žít ve vztahu, který mu nevyhovuje aby nerozbil manželství a někdo to radši utne. To co je prkotina pro Tebe, pro jiného být nemusí.
Edit : a to si myslím, že málo kdy napíšu „bal kufry“. Ale chápu, že pro někoho by to na balení kufrů bylo.
Příspěvek upraven 04.05.13 v 14:03
@Mar__tanka1983 to je také možné
myslím že si to napsala hezky a že to tak asi bude když se nad tím zamyslím
Souhlas s Maniakova a Sirius- ani ne tak v radách o odchodu, ale celkově s názorem a věcech k řešení.
@erinv píše:
@SiriusGG ..já bych byla pro, aby měly děti ve školách povinnou „skupinovou psychoterapii“.. něco jako duševní tělocvik.. podobně jako se třeba učí finanční gramotnost atd.. myslim, že strašně moc těchhle vztahovejch průserů se děje proto, že člověk toho osobě dost často strašně málo ví.. a najednou se ocitne v životě na rozcestí a uvědomí si, že takhle to přece nechtěl..chybí nám sebereflexe a schpnost si srovnat priority..
Zajímalo by mě, co všechno byste ještě na školu chtěli naházet. Co takhle začínat s takovou výchovou v rodině? Nebo toho ve školách mají děti málo?
@hanka.br. píše:
Zajímalo by mě, co všechno byste ještě na školu chtěli naházet. Co takhle začínat s takovou výchovou v rodině? Nebo toho ve školách mají děti málo?
Začínat v rodině by bylo sazamořejmě ideální, ale ne všichni rodiče na to mají, jak to říct, mentálně?
@hanka.br…nevim, mě přijde, že je to mnohem důležitější než třeba memorování dat, který stejně děcka zapomenou.. a v rodině začít je dost často složité, když sami rodiče a jejich „vzor“ je většinou právě TA zátěž, kterou si děti nesou do života a působí jim problémy.. ![]()
@paola white píše:
@belladonna ono z něj nakonec kdesi v diskuzi vypadlo, že tak usuzuje na základě jednotlivých příspěvků…takže to je tak že v celém davu jedna napíše odejdi a on z toho dělá závěry
no právě, taky mi to tak připadá. A to je samozřejmě špatně.
@nepř. G12 píše:
Začínat v rodině by bylo sazamořejmě ideální, ale ne všichni rodiče na to mají, jak to říct, mentálně?
V tom případě se by se muselo někde ubrat - počet hodin nelze překročit. Tak snad vyjmenovaná slova? Nebo velká násobilka? Když mají školy snahu vypustit skutečně zbytečné a zastaralé učivo nahrazením moderních metod(například zrušením krasopisu a nahrazením písmem CS), je zle.To máte vidět ty diskuze! Na druhou stranu by školy měly učit finanční gramotnost, mezilidské vztahy, protikorupční výchovu…ale škola má stále ještě primárně za úkol učit základní učivo. Omlouvám se za odbočení v diskuzi, ale tyhle výkřiky ve smyslu Co by se mělo ve školách ještě učit mě jako kantorku trošku iritují.
@belladonna píše:
no právě, taky mi to tak připadá. A to je samozřejmě špatně.
Cituješ sama sebe a chválíš se? Hmm, zajímavé ![]()
Zapoměla jsis přepnout na jiný nick? Kolik jich asi máš…
Příspěvek upraven 04.05.13 v 14:21
@erinv píše: @hanka.br…nevim, mě přijde, že je to mnohem důležitější než třeba memorování dat, který stejně děcka zapomenou.. a v rodině začít je dost často složité, když sami rodiče a jejich „vzor“ je většinou právě TA zátěž, kterou si děti nesou do života a působí jim problémy..
jsem ráda, že se tu a tam objeví rozumný názor. Myslím si, že třeba v rámci rodinné výchovy (my ji na ZŠ před lety měli), nebo klidně v rámci Občanské nauky (proč ne?). V každé škole by měl být někdo jako školní psycholog - a děti jsou zatím spíš vychovávány tak, že vidí hlavně ty fyzické a dovednostní rozdíly, než ty psychické, že na vztahu se musí pracovat. Řekla bych, že rodiny kde je to fajn, dávají svému dítěti celkem zdravé zázemí, ale ty děti které pochází z nezdravého rodinného prostředí se to prostě nemají kde naučit…
Jedna v celém davu? Opravdu?
Nenapsal jsem, že „pouze na základě jednotlivých příspěvků“ ale „na celých diskuzích a v některých případech i jednotlivých příspěvků.“ Zase sem taháte jen část toho co jsem řekl (napsal), to je dosti neslušné a účelně zavádějící.