Odejít? Nejsem blázen?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5533
26.7.22 17:26
@Anonymní píše:
Ale to je přece o tom, jak si to v té hlavě nastaví, ne o žádné vyšší moci, že udeří blesk a ona ho začne mít ráda nebo naopak přestane. Je to přece její manžel, z nějakých důvodů si ho brala, pro něco ho měla ráda tak moc, že si s ním pořídila dítě. Je to otec jejího dítěte. Je to po dítěti její nejbližší člověk, Musí se dobře znát. On ji má rád a má rád i jejich dítě. Mě to nepřijde málo důvodů na to zkoušet na tom vztahu pracovat, aby to časem bylo zase mnohem víc.

On mohl být v kontrastu k předchozím partnerům, ale z dlouhodobého hlediska jí asi moc nevyhovuje. Nebo je to vztah převážně z rozumu.

Ona, když s ním nebude, tak citově strádat nebude. Dilema, které řeší, je „jen“ to dítě. Až si zracionalizuje, že dítě to zvládne, tak odejde, nebo to časem posune na vyšší level lhostejnosti, rezignuje na vztah, nechá to hnít až třeba odejde sám manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.22 17:33
@opulus píše:
On mohl být v kontrastu k předchozím partnerům, ale z dlouhodobého hlediska jí asi moc nevyhovuje. Nebo je to vztah převážně z rozumu.Ona, když s ním nebude, tak citově strádat nebude. Dilema, které řeší, je „jen“ to dítě. Až si zracionalizuje, že dítě to zvládne, tak odejde, nebo to časem posune na vyšší level lhostejnosti, rezignuje na vztah, nechá to hnít až třeba odejde sám manžel.

To si myslím, že není tak jisté, že strádat nebude, i když teď je o tom přesvědčená. Často si nevážíme toho, co máme, a uvědomíme si tu hodnotu až to ztratíme. Možná má teď pocit, že když jí manžel nedává tu jiskru, tak jí manželství nic nepřináší, postará se sama. Ale kdyby byla delší dobu sama, narážela na nepoužitelné chlapy, kteří by jí také nevyhovovali a možné ještě víc, tak by jí ta jistota a stabilita chybět začala. Znám docela dost lidí, kteří začali až po určité době rozchodu litovat, říkat, že si nevážili toho co měli a i zkoušet uhánět bývalého zpět. Stává se to. Nebo ti rozvedení manželé, někdy pak řeknou, že než ten život v rozbité rodině bylo lepší, jak to bylo.

• Citovat
  • Upravit
2499
26.7.22 17:50

Dokud si člověk neprožije na vlastní všechno, a je to jedno, čeho se to týká, tak má o tom svoje představy, jak by to bylo, kdyby. A pak, když to „kdyby“ nastane, tak to prostě nějak je. A člověk má zase představu o „kdyby“. A z toho pak člověk má svoje osobní zkušenosti, ale vlastně jsou nepředatelné. Člověk si svoje zkušenosti potřebuje získat přes osobní prožitky. Jinak by měl představu, že o něco přišel. Takže z tohoto sebezkušenostního pohledu přeji zakladatelce, ať si svůj život zařídí podle vlastních představ. Je škoda přijít o svoje „kdyby“ a tím o svoji nepředatelnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.7.22 18:07
@Anonymní píše:
To si myslím, že není tak jisté, že strádat nebude, i když teď je o tom přesvědčená. Často si nevážíme toho, co máme, a uvědomíme si tu hodnotu až to ztratíme. Možná má teď pocit, že když jí manžel nedává tu jiskru, tak jí manželství nic nepřináší, postará se sama. Ale kdyby byla delší dobu sama, narážela na nepoužitelné chlapy, kteří by jí také nevyhovovali a možné ještě víc, tak by jí ta jistota a stabilita chybět začala. Znám docela dost lidí, kteří začali až po určité době rozchodu litovat, říkat, že si nevážili toho co měli a i zkoušet uhánět bývalého zpět. Stává se to. Nebo ti rozvedení manželé, někdy pak řeknou, že než ten život v rozbité rodině bylo lepší, jak to bylo.

To si nemyslím. Stýskat se ti po někom, koho nechceš, nebude.
Samozřejmě, může dojít k zjištění, že ten partner zas tak špatný nebyl.
V takto citově rozloženém vztahu už stejně sami víceméně žijí. Takový vztah už ti vůbec nedává to, co od vztahu po citové stránce očekáváš.
Osobně bych do obnovy takového vztahu asi nešel… a je jedno na jaké straně bych v tu dobu stál.

Osobně neznám nikoho, kdo se ze své iniciativy rozvedl a řekl by, že rozvodu lituje. Třeba je to jen jejich hrdost, nevím, do hlavy jim nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.7.22 18:51
@opulus
@opulus píše:
Myslíš, že množství odvedených domacích prací má vliv na lásku nebo chuť na intimnosti? Myslíš, že když on začne vařit, prát a uklízet, že jej budeš víc milovat, že tě bude více přitahovat jako muž, že ti na něm bude více záležet? Nevěř tomu.

Zařadila jsi si jej do škautlky „další dítě“. Není to moc z legrace, jak si myslíš - vyjadřuješ tím své negativní pocity a zároveň svého patnera ponižuješ.

Pokud jsi se už přešla do role spolubydlící matky vašeho dítěte, tak ten vztah budoucnost nemá. Pokud si v sobě budeš živit své negativní pocity na partnera, tak asi jiná cesta než rozchod z toho nevede.

Dokonce bych řekl, že bys byla ráda, kdyby si on někoho našel a odešel.

U nás vedlo zapojení manžela do chodu domácnosti k uklidnění situace a v dlouhodobém horizontu pomohlo zachránit náš vztah. To, že se teď místo věcné kritiky podílí na chodu domácnosti, :nevim: je super. Nebylo to hned, ale našla jsem v sobě zase lásku k němu. Nepodcenovala bych to. Já jsem právě ve vztahu raději partner než matka věčně nespokojeneho puberťáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
26.7.22 21:07
@opulus
@opulus píše:
První, co by dostali za radu by bylo, ať si o tom popovídají doma mezi sebou.
Na to už je vhodnější párová terapie, než emimino.

Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.7.22 22:08
@Voila píše:
@opulusU nás vedlo zapojení manžela do chodu domácnosti k uklidnění situace a v dlouhodobém horizontu pomohlo zachránit náš vztah. To, že se teď místo věcné kritiky podílí na chodu domácnosti, :nevim: je super. Nebylo to hned, ale našla jsem v sobě zase lásku k němu. Nepodcenovala bych to. Já jsem právě ve vztahu raději partner než matka věčně nespokojeneho puberťáka.

A nebyl problém tady?
Evidentně si city k němu úplně neztratila. Myslíš, že kdyby v tvé kritice poračoval i přes to, že přiložil doma ruku k dílu, tak by jsi tu lásku v sobě také nášla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11848
26.7.22 22:31

Hele, jestli vyprchala chemie a nepřitahuje tě, najdi si milence. Stává se, že ne jedno manželství zachránil milenec/ka. To, co nemáš doma, budeš mít u něj.
Ono, když se třeba taková nevěra provalí, člověk si hned uvědomí, o co všechno může přijít. A ještě ti řeknu malé tajemství- muži ve vyšším věku zrají jako víno, tak ať nejsi pak překvapená, že se z tvého chlapa stane za pár let drsný alfa samec, který už tě ale chtít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11848
26.7.22 22:41
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, co tak čtu z úvodního příspěvku, tak si myslím, že tě pálí dobré bydlo. Nebudu tě odsuzovat. Jelikož si myslím, že pokud je vztah dlouhodobě až moc klidný, tak ten jeden se zkrátka začne nudit a vymýšlí blbosti a hledá ve vztahu chyby. Já jsem kdysi začala také vztah z rozumu. Manžel to měl se mnou stejné. Byli jsme oba po bolavém rozchodu a zkrátka jsme to spolu zkusili. Manžel velmi slušný člověk, cítím, že nás hrozně miluje a hodně toho pro nás dělá. Prošli jsme krizemi a vzájemným odcizením. Mě se dokonce stalo, že jsem se bez fyzické nevěry asi 3× zamilovala. Většinou v období té největší krize. Také jsem několikrát přemýšlela, že od něj odejdu, že si přeci zasloužím zažít velkou lásku, také jsem ještě mladá. Ale jsme spolu 11 let, čím dál víc si uvědomuji, že manžel ke mě zkrátka patří, je to moje rodina, lepšího chlapa už nenajdu. V těch vztazích docela i pomáhá čas pro sebe. Nikdy jsem tomu nevěřila, starší chodí do školy, mladší do školky. Teď máme hodně děti pryč a MY si máme co říct. Večer si otevřeme pivko na terase, pokecáme, máme pravidelný a neplánovaný sex. Dále pomohlo zažárlit. Kdy se můj líbil jiné ženě. Věř, že pokud jinak jako rodina fungujete, nemusíš to už s nikým jiným zažít. Navíc každá láska vyprchá. To bych musela vztahy měnit po 4 letech, možná i dřív a to by nešlo. Takže pokud jako rodina fungujete, neodcházela bych.

Naprosto se ztotožňuji.
Jinak krize nastává vždy, když se nic neděje a vztah se nemá kam posouvat. Když si např. někdo naplánuje svatbu, dítě, dům, psa, dovolenou v Jugošce a strom v jeden rok, po 5-ti letech se začne tak trošku nudit.
Jinak flirt většinou hodně pomůže probudit touhu po tom druhém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.7.22 22:43
@Bytsamsebou píše:
Hele, jestli vyprchala chemie a nepřitahuje tě, najdi si milence. Stává se, že ne jedno manželství zachránil milenec/ka. To, co nemáš doma, budeš mít u něj.
Ono, když se třeba taková nevěra provalí, člověk si hned uvědomí, o co všechno může přijít. A ještě ti řeknu malé tajemství- muži ve vyšším věku zrají jako víno, tak ať nejsi pak překvapená, že se z tvého chlapa stane za pár let drsný alfa samec, který už tě ale chtít nebude.

Tak nebude spát s manželem… to jsem zvědav, jak douho to bude vyhovovat jemu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.7.22 22:46
@Bytsamsebou píše:
Naprosto se ztotožňuji.
Jinak krize nastává vždy, když se nic neděje a vztah se nemá kam posouvat. Když si např. někdo naplánuje svatbu, dítě, dům, psa, dovolenou v Jugošce a strom v jeden rok, po 5-ti letech se začne tak trošku nudit.

Jakože si projektuješ city k potenciálnímu milenci do partnera? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.7.22 22:59

@opulus
Když se začal na chodu domácnosti podílet, tak celkem rychle pochopil, jak byla jeho kritika mimo. Takže problém solved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.22 23:15
@Bytsamsebou píše:
Naprosto se ztotožňuji.

Jasně takže zakukat si jinde je nejlepší cesta jak udržet zdravé a fungující manželství? :potlesk:
Souložím rád, ale nevidím důvod smočit v půlce ČR abych byl doma klidnější.
Nuda příjde ve vztahu vždy, když jsi mdlého rozumu a mysli, nedokážeš verbálně vyjádřit své pocity a vlastně tak celkově je pro tebe levnější jít radši pro štěstí o dům dál.
Snažíte se tu vlastně jen omluvit i s anonimkou výše, že na tom nedokážete doma pracovat.

Příspěvek upraven 26.07.22 v 23:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.22 23:26
@opulus píše:
To si nemyslím. Stýskat se ti po někom, koho nechceš, nebude.
Samozřejmě, může dojít k zjištění, že ten partner zas tak špatný nebyl.
V takto citově rozloženém vztahu už stejně sami víceméně žijí. Takový vztah už ti vůbec nedává to, co od vztahu po citové stránce očekáváš.
Osobně bych do obnovy takového vztahu asi nešel… a je jedno na jaké straně bych v tu dobu stál.Osobně neznám nikoho, kdo se ze své iniciativy rozvedl a řekl by, že rozvodu lituje. Třeba je to jen jejich hrdost, nevím, do hlavy jim nevidím.

Rozvody přímo ne, ale dost známých mi řeklo, že se s někým ukvapilo a prostě i když se chtěli ještě bavit utekla jim famme fatale, jen to zjistili až s odstupem. A u těch rozvodů, no taky znám takový, kde žena byla nespokojená, mluvila a řešila a stejně nic, a po rozvodu jí to nedokáže i po letech zapomenout, když vlastně bylo vše v pohodě :nevim: asi hluchota a rozvedl se nedopatřením. 8o
Třeba je opravdu nespokojená jen jedna polovička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
27.7.22 00:27
@Charloschanche píše:
Rozvody přímo ne, ale dost známých mi řeklo, že se s někým ukvapilo a prostě i když se chtěli ještě bavit utekla jim famme fatale, jen to zjistili až s odstupem. A u těch rozvodů, no taky znám takový, kde žena byla nespokojená, mluvila a řešila a stejně nic, a po rozvodu jí to nedokáže i po letech zapomenout, když vlastně bylo vše v pohodě :nevim: asi hluchota a rozvedl se nedopatřením. 8o
Třeba je opravdu nespokojená jen jedna polovička.

Rozvod, navíc s dětmi, si už docela rozmýšlíš.

U těch „bezdůvodných“ rozvodů to může byt různé. Je otázka do jaké míry je dotyčný schopný sdělovat své pocity a do jaké míry je ten druhý ochotný taková sdělení vnímat. Navíc, dost často lidé sděluji zástupné důvody.
To, jak ten druhý zpracuje rozchod, je už hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí