Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Upřímně - co milenec? Ne, neodchazela bych. Myslím, ze s milencem by se probudili i chemie doma.
Tomu upřímně moc nerozumím, za mne láska trvá když už tak už ale jenom tak z ničeho nic přestat milovat..to nechápu. Takže neporadím páč nevím jak… chudák no pokud tě miluje a zajistil vám bydlení plus jste jako rodina top tak to aby to vůbec pobral… ![]()
@Anonymní píše:
Upřímně - co milenec? Ne, neodchazela bych. Myslím, ze s milencem by se probudili i chemie doma.
Myslíš že to bude pro chlapa snesitelnější jo? Nevěra je hrozná to radši ať se s ním rozejde. Než aby ho takhle pošlapala
@Xeronias Bydlení jsme si zajistili my. Vyděláváme srovnatelně.
Právě se bojím, že to vůbec nepochopí. A je mi jasný, že když vyslovím svoje pocity nahlas, tak to nebude dávat moc hlavu a patu
Ale láska přece může skončit, vyprchat.
@Anonymní píše:
@Xeronias Bydlení jsme si zajistili my. Vyděláváme srovnatelně.
Právě se bojím, že to vůbec nepochopí. A je mi jasný, že když vyslovím svoje pocity nahlas, tak to nebude dávat moc hlavu a patuAle láska přece může skončit, vyprchat.
Komunikace je důležity pilíř vztahu prober to raději s ním než zde s námi…
@Xeronias Od toho tu ten web ale přece je
Zajímají mě názory, třeba i zkušenosti.
@Xeronias píše:
Myslíš že to bude pro chlapa snesitelnější jo? Nevěra je hrozná to radši ať se s ním rozejde. Než aby ho takhle pošlapala
Nevěděl by to. A jeho žena by našla vzrušení, které hledá a jak by ji to přešlo, vrátila by se zpátky domu.
Já bych to tak vyřešila. Lepší, než rozbijet rodinu.
@Anonymní píše:
Prosím anonym, okolí by si to mohli spojit.
Chtěla bych vás dámy požádat o názor na mojí situaci a třeba i radu.
Máme s manželem 3letou dceru, krásný nový dům, kočku, psa… Manžel je popravdě skvělý člověk - slušný, vydělává, nehraje automaty a takMá někdy období kdy trošku po večerech pije, ale nic hrozného, není agresivní apod. Prostě si dá lahvinku vína a jde spát. Spousta žen by za něj platila zlatem a když tu čtu některé příběhy, asi bych měla i já.
Ale… Poslední rok až dva vím, že to mezi námi není ono. Z mojí strany absolutně chybí chemie. Nutno říct, že to byl trošku problém od začátku, ale to ještě asi fungovala ta prvotní zamilovanost. Poslední týdny až měsíce se postupně utvrzuji v tom, že by pro mě bylo asi nejlepší to ukončit. Když to řeknu úplně upřímně, víc v klidu a psychické pohodě bych byla sama s malou. Jsem mladá a myslím si, že nemusím strávit dalších 30 let v nefunkčním partnerském vztahu.
Co mě ale mrzí je, že jako rodina fungujeme fakt skvěle. Strašně mě tíží jak by to vzala malá, jestli mi to jednou nebude vyčítat…
To že jsme strávili poslední roky budováním krásného domova je další pecka…
Samozřejmě jsou tu i praktické věci - dva super platy znamenaly poměrně nadstandardní život. Nebudeme se mít určitě špatně, nebojím se že by mi na malou nepřispěl… Ale určitě si nebudeme moct vyskakovat. Okoukla jsem jak jsou na tom byty v okolí a je to dost hrůza, navíc kvůli psovi a kočce, kteří jsou zvyklí na zahradu, budu potřebovat něco se zahrádkou, ideálně třeba řadovku. Nepočítám že by si vzal kočku, psa možná na střídačku.
Ani vlastně nevím jak mu to říct, vysvětlit.. Těžko se někomu do očí říká “už tě nemiluju”.Tak co dámy - odešly byste? Nebo byste se zapřely a kvůli rodině zůstaly?
Ještě dodám že zlepšení určitě z mé strany nenastane, znám se moc dobře.
A poučky že jsme se teda neměli brát vůbec apod taky vynechteŘeším budoucnost.
no podle mě tě pálí dobré bydlo,
moje ex švagrová řekla svému manželovi, že už ho nemiluje, to čučela na drát, když ona šel a druhý den podal žádost o rozvod, musela se vrátit k rodičům, její manžel je podnikatel, měli krásný nový dům, jelikož vše platil on, tak dostala 300 000 a šla…
jelikož vypadá jako Barbie, tak teda nového nabíječe našla - hm, teď bydlí v podnájmu v paneláku
@Xeronias píše:
Komunikace je důležity pilíř vztahu prober to raději s ním než zde s námi…
Toto se nedá jen tak probrat, protože ten partner neudělal nic spatne. Pokud by to byla jeho/její chyba, tak to smysl má, ale takto? Co mu řekne? Honzo, promluvme si - nejsem s tebou šťastná, sex mě nebaví, trápil se tím, ale ty za to nemůžeš, ty jsi pořad stejný jako dřív. A já za to vlastně taky nemůžu, proste to přešlo.
Pojď, rozvedeme se. Tady mas papíry.
To by určitě bylo lepší než milenec v tichosti….
@stinga píše:
no podle mě tě pálí dobré bydlo,
moje ex švagrová řekla svému manželovi, že už ho nemiluje, to čučela na drát, když ona šel a druhý den podal žádost o rozvod, musela se vrátit k rodičům, její manžel je podnikatel, měli krásný nový dům, jelikož vše platil on, tak dostala 300 000 a šla…
jelikož vypadá jako Barbie, tak teda nového nabíječe našla - hm, teď bydlí v podnájmu v paneláku
Taky si myslím, že svého odchodu a rozbití rodiny by brzo litovala. Ale kdo chce kam,…
Něco podobného se stalo u nás, ale jsme spolu 30 let a odejít chce manžel. Bohužel to nepobírám já.. Chce také „na stará kolena“ nové vzrušení..
Je to v pořádku? Má na to nárok či jak, sa.. njn, každý jsme jiný, já bych to nedokázala, pálit mosty po 30-ti letech..
@Anonymní píše:
Máme s manželem 3letou dceru, krásný nový dům, kočku, psa… Manžel je popravdě skvělý člověk - slušný, vydělává, nehraje automaty a takMá někdy období kdy trošku po večerech pije, ale nic hrozného, není agresivní apod. Prostě si dá lahvinku vína a jde spát. Spousta žen by za něj platila zlatem a když tu čtu některé příběhy, asi bych měla i já.
Ale… Poslední rok až dva vím, že to mezi námi není ono. Z mojí strany absolutně chybí chemie. Nutno říct, že to byl trošku problém od začátku, ale to ještě asi fungovala ta prvotní zamilovanost. Poslední týdny až měsíce se postupně utvrzuji v tom, že by pro mě bylo asi nejlepší to ukončit. Když to řeknu úplně upřímně, víc v klidu a psychické pohodě bych byla sama s malou. Jsem mladá a myslím si, že nemusím strávit dalších 30 let v nefunkčním partnerském vztahu.
Co mě ale mrzí je, že jako rodina fungujeme fakt skvěle. Strašně mě tíží jak by to vzala malá, jestli mi to jednou nebude vyčítat…
Samozřejmě jsou tu i praktické věci - dva super platy znamenaly poměrně nadstandardní život. Nebudeme se mít určitě špatně, nebojím se že by mi na malou nepřispěl… Ale určitě si nebudeme moct vyskakovat. Okoukla jsem jak jsou na tom byty v okolí a je to dost hrůza, navíc kvůli psovi a kočce, kteří jsou zvyklí na zahradu, budu potřebovat něco se zahrádkou, ideálně třeba řadovku. Nepočítám že by si vzal kočku, psa možná na střídačku.
Ani vlastně nevím jak mu to říct, vysvětlit.. Těžko se někomu do očí říká “už tě nemiluju”.Tak co dámy - odešly byste? Nebo byste se zapřely a kvůli rodině zůstaly?
A poučky že jsme se teda neměli brát vůbec apod taky vynechteŘeším budoucnost.
Máš malé dítě a to už člověk musí vidět věci jinak, nebýt zahleděn jen sám na sebe.
Píšeš, že váš partnerský vztah je nefunkční, přitom druhým dechem dodáváš, že jako rodina fungujete skvěle. Tak jak to tedy je?
Osobně si myslím, že bys měla zajít do manželské poradny. Pálí tě dobré bydlo, možná se nudíš, potřebuješ nějaký náboj, jiskru, která znovu zapálí plamínky.
Co si takhle vzít nějakou pěknou dobrodružnější dovolenou bez dítěte, jen vy sami dva? Ať máte čas na sebe, v jiném prostředí, romantika, zároveň trochu adrenalin atd.? Třebas nějaký tropický ostrov, africké safari, cesta do Asie atd.? Zřejmě o peníze nemáte nouzi, tak proč něco takového nepodniknout, když by to mohlo pomoct zachránit uhasínající manželství?
@stinga diky za zkusenost, ale u nas doma jsem na ta majetnejsi… takze penize resit nemusim, vzdycky jsem se o sebe postarala
Má někdy období kdy trošku po večerech pije, ale nic hrozného, není agresivní apod. Prostě si dá lahvinku vína a jde spát. Spousta žen by za něj platila zlatem a když tu čtu některé příběhy, asi bych měla i já.
Máme s manželem 3letou dceru, krásný nový dům, kočku, psa… Manžel je popravdě skvělý člověk - slušný, vydělává, nehraje automaty a tak
Ani vlastně nevím jak mu to říct, vysvětlit.. Těžko se někomu do očí říká “už tě nemiluju”.
Tak co dámy - odešly byste? Nebo byste se zapřely a kvůli rodině zůstaly?
Řeším budoucnost.
A poučky že jsme se teda neměli brát vůbec apod taky vynechte