Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, dnes nás opustil přítel a táta mých dvou dcer. Náš vztah už byl pass, v domácnosti nic nedělal, do práce sice chodil, ale tím to končilo. Když měl něco udělat, trvalo to dva týdny a to jsem ho jetě prosila. Nebavilo mě to, nebyla jsem šťastná. Před měsícem jsem se seznámila s někým jiným. Včera si otec holek přecetl mé sms a bylo vymalováno. Odešel na dobro.Mohu si za to sama, ale jeho chování mi k tomu jen pomohlo. Nebudu rozebírat do detailů, prostě jsem hledala něco, co doma nemám, nečekala jsem že to najdu, ale stalo se. Takže by mě zajímalo, co mám dělat teď, když jsem zůstala na ocet
psychicky se z toho dostanu a nová známost prý ráda pomůže, ale finančně? Kde mám zažádat o výživné a mám nárok i na peníze pro sebe? Když jsem na rodičovské? ![]()
@katkabanova píše:
Zdravím všechny, dnes nás opustil přítel a táta mých dvou dcer. Náš vztah už byl pass, v domácnosti nic nedělal, do práce sice chodil, ale tím to končilo. Když měl něco udělat, trvalo to dva týdny a to jsem ho jetě prosila. Nebavilo mě to, nebyla jsem šťastná. Před měsícem jsem se seznámila s někým jiným. Včera si otec holek přecetl mé sms a bylo vymalováno. Odešel na dobro.Mohu si za to sama, ale jeho chování mi k tomu jen pomohlo. Nebudu rozebírat do detailů, prostě jsem hledala něco, co doma nemám, nečekala jsem že to najdu, ale stalo se. Takže by mě zajímalo, co mám dělat teď, když jsem zůstala na ocet![]()
psychicky se z toho dostanu a nová známost prý ráda pomůže, ale finančně? Kde mám zažádat o výživné a mám nárok i na peníze pro sebe? Když jsem na rodičovské?
to mně mrzí, přeju hodně sil ![]()
Zajdi si na sociálku, máš nárok i na výživné pro Tebe.
Ahoj, je mi moc líto čím si právě procházíš ![]()
Jinak, do dvou let věku dětí máš nárok na výživné i na sebe, pak na děti, třeba budeš mít nárok i na příspěvek na bydlení, příspěvek na děti to jest tuším 500kč na jedno, a záleží jak jsi na tom popř i hmotnou nouzi… Nejlepší by, ale bylo zajít na sociálku, vše jim říct a spočítat to s nimi na kolik a z jakých dávek budeš mít nárok držím palce ![]()
Příspěvek upraven 12.05.13 v 13:09
@katkabanova kdybych se měla zhroutit z toho že muž něco dělá 14 dní, tak jsem pořád na AD, satelit mu trval přes půl roku, myčka nemaká přes týden, sokl jsem si pod linku přidělala po roce sama
![]()
Co říct na to že odešel?
no je to tvoje vina, zničit si manželství kvůli měsíčnímu „vztahu“
to je pěkná kravina. Teď by jsi měla být spokojená, máš nový, dokonalý vztah, ten ošklivý lenoch je pryč, tak vo co jde?
jo peníze, to jsi měla přemýšlet dřív, jestli zahnout nebo ne.
No ono to nebude tak jednoduché. Budeš muset nechat vyloučit manžela z posuzovaných osob v bytě. Teda jestli s tím bude souhlasit… Čí je byt?
Zažádat o svěření dětí do péče, určení výživného na ně. To vcelku potrvá. Nepočítej s tím, že minimálně 2-3 měsíce něco dostaneš od sociálky, stále máš manžela, takže budete bráni zatím jako manželé se společnými příjmy…
@Jasněnkaa píše:
@katkabanova kdybych se měla zhroutit z toho že muž něco dělá 14 dní, tak jsem pořád na AD, satelit mu trval přes půl roku, myčka nemaká přes týden, sokl jsem si pod linku přidělala po roce sama![]()
![]()
Co říct na to že odešel?
to je pěkná kravina. Teď by jsi měla být spokojená, máš nový, dokonalý vztah, ten ošklivý lenoch je pryč, tak vo co jde?
tak snad trochu empatie ne!!! ![]()
Konkrétně se to jmenuje příspěvek na výživu a úhradu některých nákladů neprovdané matce a poskytuje se od dne porodu do 2 let věku dítěte…ale kde o něj žádat to netuším
@werunkaw123 píše:
tak snad trochu empatie ne!!!
k čemu? ![]()
Hledala, našla, tak k čemu má být empatická?
@werunkaw123 píše:
tak snad trochu empatie ne!!!
jj, empatie ano, ale vidím to veskrze stejně, ale já jsem vdaná jen 11 let.
Zakladatelce přeji, aby to zvládla, nicméně, vidím to stejně.
@Jasněnkaa píše:
@katkabanova kdybych se měla zhroutit z toho že muž něco dělá 14 dní, tak jsem pořád na AD, satelit mu trval přes půl roku, myčka nemaká přes týden, sokl jsem si pod linku přidělala po roce sama![]()
![]()
Co říct na to že odešel?
Tak pokud jsem to dobře pochopila tak zakladatelka se nehroutí z toho že odešel manžel se kterým jim to neklapalo už dlouho ale chce zjistit kde si ma vyřídit nárok na výživné ![]()
@pannacotta píše:
Tak pokud jsem to dobře pochopila tak zakladatelka se nehroutí z toho že odešel manžel se kterým jim to neklapalo už dlouho ale chce zjistit kde si ma vyřídit nárok na výživné
Přesně… chtěla jsem napsat něco podobného…
@Jasněnkaa ona nepotřebuje slyšet co jako, že udělala špatně… ale poradit co dál co se týká financí!
@pannacotta no ale to že se doma flákal je podle příspěvku, úvodního příspěvku důvod, proč ten vztah jako skončil, komentovala jsem toto ![]()
@katkabanova
Taky nějak nechápu. Píšeš, že sis našla nového chlapa, ten je asi skvělý, dokonalý tak proč tě má mrzet, že chlap odešel
.
Budeš se muset poptat na soc. na jaké peníze máš nárok a taky by jste si měli v klidu někde na neutrálním místě sednout a promluvit si, domluvit se jak dospělí, jak bude probíhat péče o vaše děti, jestli se normálně domluvíte nebo si budete dělat naschvály
.
Ten nový chlap už tě nehákuje nebo co?
@momi33 píše:
jj, empatie ano, ale vidím to veskrze stejně, ale já jsem vdaná jen 11 let.
Zakladatelce přeji, aby to zvládla, nicméně, vidím to stejně.
Já tam hlavně nikde nevidím, že je vdaná. Takže příspěvky o ničení „manželství“, „pořád máš manžela“ atd. moc nechápu. Pokud si dobře vzpomínám, zakladatelka je mladinká, kvůli porodnému a podobným „srandám“ ani vdaná, a tuším ani nikdy zaměstnaná. Z čehož usuzuji, že se nejednal ani o dlouhý ani o plnohodnotný vztah, a rozumově na dítě ještě nebyli připraveni. Na to se ale neptala.
Požádej si o svěření dětí do péče, do dvou let dětí máš nárok i na příspěvek na sebe.
@Kallkapa píše:
Já tam hlavně nikde nevidím, že je vdaná. Takže příspěvky o ničení „manželství“, „pořád máš manžela“ atd. moc nechápu. Pokud si dobře vzpomínám, zakladatelka je mladinká, kvůli porodnému a podobným „srandám“ ani vdaná, a tuším ani nikdy zaměstnaná. Z čehož usuzuji, že se nejednal ani o dlouhý ani o plnohodnotný vztah, a rozumově na dítě ještě nebyli připraveni. Na to se ale neptala.Požádej si o svěření dětí do péče, do dvou let dětí máš nárok i na příspěvek na sebe.
jj, já to beru, jen mi to přijde mírně nedospělé.