Odhad nemovitosti a schválení

46
23.10.16 10:11

Odhad nemovitosti a schválení

Dobrý den, sjednana cena domu je 2,5 i s tím, že my jako kupující zaplatíme daň, což je cca 100 tisic…odhadci se řeklo také 2,5,ale nám banka vlastně na tu daň nepujčí, takze v navrhu kupni smlouvy je 2,4 mil..bude to problém při schválení? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21598
23.10.16 10:17

Rekla bych, ze pokud je v kupni smlouve 2,4 tak dostanete od banky tuto castku. Banka take uvolnuje penize primo prodavajicimu a ne vam. Teda pokud se pristupy bank v poslednim roce nezmenily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
23.10.16 10:19
@veeer111 píše:
Dobrý den, sjednana cena domu je 2,5 i s tím, že my jako kupující zaplatíme daň, což je cca 100 tisic…odhadci se řeklo také 2,5,ale nám banka vlastně na tu daň nepujčí, takze v navrhu kupni smlouvy je 2,4 mil..bude to problém při schválení? Děkuji

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.10.16 10:21

Jj s tím počítáme, že tu daň si zaplatíme ze svého, ale jde mi o to zda nevdadi, že v odhadu je napsáno kupni cena 2,5 ale ve smlouvě 2,4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
23.10.16 10:24

@veeer111 a nebylo by lepší tam napsat 2,5 a nebrat si stoprocentní hypotéku? To by mělo poskytnout i lepší úroky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.10.16 10:26

@Snilek88 my si berem 85% z těch 2,4…pak ještě sto zaplatíme daň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
23.10.16 10:30

@veeer111 no ale stejně, takhle byste si brali ještě míň… ale já se v tom nevyznám:-) upřímně mě spíš zajímalo jaký význam má uměle snižovat cenu:-) ale určitě když to tak máte to nějaké smysl má:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.10.16 10:33

Právě to je tak trochu omylen, nic umělyho…jen se mění zákon s tou daní a pak je vlastně napadlo, ze do te kupky se to napsat nemůže, nebo ja taky nevím :( zítra nam mají dat vědět z banky, ale ja stresuju, že přemýšlím nad vším :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
23.10.16 10:35

@veeer111 hele myslím si, že problém to nebude.. za prvé vědí co dělají a za druhé odhadní cena může být klidně 3 000 000 a pokud ti to někdo prodá za 2 000 000, tak to není problém:-)
Kdyby si chtěla klidné svědomí, tak se zeptej ještě jiného poradce.. ale ta banka chce, abyste tu hypotéku dostali.. jim se to taky vyplatí:-) takže bych se o to tak nebála.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.10.16 10:40

Já myslím, že to problém není a nebude. Kupujete vlastně levněji dražší nemovitost. Problém by byl obráceně, nižší odhad, vyšší kupní cena. Takhle si nemusíš dělat starosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.10.16 10:44

No holky snad to bude ok, ja uz ze všeho šílím a jestli nam to neschválí, tak mě klepne..mesic a pul zbytečných nervů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
23.10.16 10:45

@veeer111 chápu.. my když kupovali, tak to bylo ještě v družstevním vlastnictvím a musel se do roka stihnou převod a to byly nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.16 12:46

Tak ono stejně záleží na tom, jak dopadne odhad. 85 % se pak bude počítat ze zástavní hodnoty nemovitosti.

myslím si však, že by bylo lepší, kdyby byla kupní cena napsána po pravdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.10.16 16:08

Tak nám to klaplo, dnes nám schválili hypotéku, všem děkuji :) zítra jedem podepisovat :) jupííí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.10.16 15:02

Maminky poradte prosim

Holky prosim moc se omlouvam ze tady pisu svou otazku.Moc me trapi a celou hodinu jsem probrecela jako zelva. Vzali jsme s manželem uver.On pracuje ja jsem doma s malym. Jenze v te dobe jsem nemela obcanku.Tak napsali kupni smlouvu na manzela.Ted ho chteji prepsat do katastru jako majitele bytu. Jenze obcanku uz mam. Vcera jsme podepisovali oba hypoteku uz schvalenou. Rikam mu napis me prosim taky do katastru.Ale on nechce.Ze uz je smlouva podepsana a musela by se psat nova a znova se overovat kupni smlouva.Ze me zapise pozdeji.Ze ten byt je stejne ted ve vlastnictvi banky o co mi jde ze je na katastru zapsany jen on. Potom mi pise ze zadny byt kupovat nebude ze kdyz delam takove problemy a chci se taky zapsat do katastru tak ho urcite chci podvest.No co s tim. Neprijde mi logicke ho podvest o majetek ze budu take zapsana na katastru.Jsme manzele a hypotecni smlouvu jsme podepisovali spolu je nastvany odmita se se mnou bavit o tom jednou jsem jeho zena a to staci pry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel