Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No my máme zkušenosti s tím molitanem potaženým koženkou a výsledek byl skoro nula
. Maximálně kdyby bylo ještě něco pod tím. Teď jsme si v novým bytě dávali bezpečnostní ještě s protihlukovou vložkou a fakt není slyšet vůbec nic. O to větší šok, když člověk otevřel dveře a sousedům tam nějaká firma dělala skříně na míru, takže kravál šílenej, ale když jsme měli zavřeno, tak nebylo slyšet skoro nic.
Ahoj, o jaké firmě je řeč, prosím? Ať pátrám, jak pátrám nic jiného než molitan/koženka nikde nemůžu najít ![]()
Nojo, ale… potazeny dvere kozenkou vypadaj jako u cikanu… to jsem radeji kdyz vim ze mi kazdej vse slysi z bytu
![]()
Tohle jsme taky řešili. My jsme si nechali udělat čalounění dveří za 6000 Kč od firmy, dovnitř se dala vrstva skelné vaty (nebo skelné látky? teď si nejsem jistá), plus vrstva molitanu, navrch koženka. Připevnili to na naše staré dveře. Firma nám ještě zpevnila práh a kolem futer nalepila jakousi pryžovou izolaci. Jsme s tím moc spokojeni, hluk z chodby je slyšet minimálně. Taky nám už netáhne do bytu. Na trhu jsou i mnohem levnější čalounění, např. za 900 kč jsem někde viděla na netu, ale to je o ničem, je to zřejmě jenom molitan potažený koženkou, je to tenké a viděla jsem to u sousedů dole v prvním patře a říkali, že všechno z chodby slyší. Polystyrén, jak jsem se dočetla, je spíš na tepelnou izolaci než na hlukovou.
Uz se nejakou dobu poohlizim po reseni na panelakove dvere.
Kvalita odhlucneni zavisi v zasade od
-hmotnosti - cim tezsi tim lepsi,
-tlumeni - pruznejsi material mezi dvema tuhymi a
-poradneho utesneni skvir.
Polstrovani nechci. Cili lehke materialy jako polystyren jsou k nicemu, molitan nic moc, zbyva rockwool, korek, folie AMS Tecsound 4mm, modra akusticka deska 12,5mm a podobne.
Zkusim volit z kombinace techto materialu, asi Tecsound, modra deska a korek, nechci to tluste jak dvere od trezoru. Do skvir vhodne gumove tesneni od okentěs, gumex apod.
Poraďte, čím utěsnit futra. V bytě jsou křivé podlahy a tím pádem i futra, dveře sedí, ale mezi dveřmi a futry je mezera, čím utěsnit po obvodu futer?
@Salorka mame tesneni co se dava do oken a dveri a funguje to dobre. Takove to ve tvaru „D“.
@Salorka píše:
@Cenarius můžeš mi poslat foto?
Do googlu dejte " tesneni D" a vyleze vam mraky odkazu a obrazku