OdKarla.cz - brigáda tvorba popisů produktů - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.7.26 23:15
@rmot píše: Více

Ale nahází :) pracuji v tomto oboru a polovinu obsahu už nám dělá AI, ale práce kolem toho je, ale mnohem méně než když se s tím crcá CW.

Příspěvek upraven 12.07.26 v 09:44

• Citovat
  • Upravit
79
11.7.26 23:16

Na ostatní pozice určitě mají své pracovníky. Někdo musí pracovat ve skladu, dále určitá část zboží podléhá kontrole - zboží někdo testuje (tester) a fotí (fotograf). Také ho musí někdo zabalit, odeslat. Na reklamace mají přímo na stránkách formuláře (používají systém pro vrácení zboží Retino). Toho zboží mají hodně. Asi je ti externí brigádníci vyjdou levněji, nevím. Než tedy vznikne celý popis produktu, tak na tom vlastně pracuje několik lidí, tedy si každý musí dávat pozor na správnost všech údajů - řádně kontrolovat to, co tam vyplnil někdo před ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
11.7.26 23:17
@Anonymní píše: Více

Leda by někdo byl takový sebevrah, že by pustil AI přes nějaké API přímo na ostrá data eshopu :) Zajímavé, že ještě nedávno to bez AI všechno šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 23:18

To by ses divil jak velké eshopy tohle řeší externě, právě aby se mohly soustředit na ty podstatné věci, které zmiňuješ.

• Citovat
  • Upravit
79
11.7.26 23:21
@Quinn7 píše: Více

Nabídka brigády už není aktuální. Tak třeba příště nebo když jim někdo bude chybět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 23:21

Moc tomu nerozumíš, koukám. Ano, šlo to bez AI, ale s ní ušetříme firmě miliony :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8367
11.7.26 23:25
@eM88 píše: Více

Jak jsem psal, pokud na takto důležitou pozici nahání kde koho cizího na internetu, tak nevěřím, že na další pozice mají stálé lidi. To spíš smrdí dalším eshopem, který se tváří, že je další alza, ale ve skutečnosti je to zběsilá one man show :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
11.7.26 23:31

no divím se, na co vše si někdo dá anonym :) Takže tě prostě beru za nějakou kecku, co pod anonymem hází moudra na emiminu :) O provozech eshopů vím asi víc, než bys vůbec tušila/tušil a není v podstatě důležitější věc, než prezentace na venek. Ostatně u eshopu je logicky vlastní vzhled a obsah eshopu to jediné, co zákazník reálně vidí, na rozdíl od firem s kamenými prodejnami. Takže pokud někdo toto považuje u svého eshopu za nepodstatné, budiž mu ekomerce nebe lehké :andel: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
11.7.26 23:33

A ty texty od AI promptuje, kontroluje a zadává do eshopu kdo? Nebo jak píšu výše, pustil jsi anonyme do svého anonymního eshopu AI napřímo na ostrá data? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.7.26 04:15

Několikrát jsem objednala, expedice rychlá, bez problémů, řešení reklamací taky, se zákaznickou podporou nemám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 09:40

Není to můj eshop, je to velký eshop, a proto píšu anonymně (a prosím o zachování) a nebudu tady naše know-how vypisovat. A ano, taky můžu říct, že o tom víc mnohem více, než bys vůbec tušil, přijde mi prostě to co tady píšeš úsměvné, když zrovna třeba sedím u práce a ty tvrdíš, že tohle by si nikdy nikdy nedovolil a já to zrovna dělám. To je vše :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8367
12.7.26 11:40

Nikdo po tobě nechce vyzrazovat žádná know how, jen mě zaujalo a zajímá, jestli skutečně pouštíte u eshopu AI přímo na ostrá data bez mezičlánku v podobě člověka. Na tom není nic, co by mohlo vyzradit jakékoliv know how :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
12.7.26 11:42

Tak záleží na tom, co se myslí „stálými lidmi“. Klidně to můžou být také jen brigádníci. Musí mít někoho na skladě, na testování a focení zboží a na balení zboží… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
12.7.26 11:47
@Majkisa píše: Více

Poznal jsem za svůj profesní život mraky firem, které dlouhá léta fungovaly a přitom to byla šílená partyzánština :) Jenže pak když se něco podělá, tak se to celé sesype jak domeček z karet právě na rozdíl od firem, které mají zdravé jádro. Neznám fungování odkarla.cz interně, takže mohu psát jen svůj dojem a ten je, že když někdo z mého pohledu tak důležitou věc, jako obsah, na který přímo koukají zákazníci, je ochoten svěřit nějakému brigádníkovi přes internet, tak kdo ví, jak fungují věci, které zákazník přímo nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
12.7.26 12:46
@eM88 píše: Více

Nedalo mi to a podíval jsem se na tu firmu podrobněji. Klasika je napřed se podívat do obchodních podmínek, kdo firmu provozuje, na jaké adrese a kde se tedy případně něčeho domáhat, pokud nastanou problémy. Už tady je to zajímavé - provozovatel je firma AZ Retail s. r. o., sídlící v bytovém domě (podle map nic, kde bych očekával sklady zboží) na adrese Františka Křížka 1393/25. Zároveň je hned pod adresou červeným písmem, že na této adrese nemají zákazníci firmu kontaktovat. žádná jiná adresa na celém e-shopu k dispozici není. Jako kontakt je jediný mobilní telefon, na který se podle recenzí nelze většinou dovolat.
Zajímavá je také část Kde mohu záruku uplatnit?, především text - Záruku můžete uplatnit u prodejce uvedeného na faktuře, kterou jste při nákupu zboží dostali. Takže tento eshop neposílá zboží s fakturou od provozovatele, ale náhodně od různých firem??? Nebo si objednáte na odkarla.cz a tím od firmy AZ Retail s. r. o., jakožto provozovatele eshopu, ale on to na vaši adresu objedná z číny, nebo jiných firem? Co na to ČOI?
Až při pátrání v Portále živnostenského podníkání najdete, že si až v roce 2023 otevřeli nedaleko skutečnou provozovnu na adrese Dukelských hrdinů 902/40, 170 00, Praha 7 - Holešovice. Takže holt s případnými reklamacemi dojít tam, ale to se jim asi nehodí, takže o existenci této provozovny na eshopu ani písmeno.
No a když se na závěr podívám na recenze na google a mapy.com, tak nechápu, jak mohou mít tak vysoká hodnocení. Buď mají nakoupené hromady kladných recenzí, aby přebili ty negativní, nebo dřív fungovali a za poslední dobu se hodně zhoršili. Ostatně je vidět, že ty negativní recenze lidé píší autenticky a často přikládají i fotky, zatímco ty kladné jsou klasické generické typu „skvělý eshop, nakoupím znovu“ :) Přikládám pár screeshotů a podotýkám, že jsem nelovil špatné recenze, jen jsme udělal screenshoty několika posledních, jak si může každý sám ověřit.
Mimochodem pošťourání se v rejstřících je také zajímavé - v registru ekonomických subjektů uvádí firma 200 až 249 zaměstnanců, ale v obchodním rejstříku ve výkazu zisků a ztrát uvádí za rok 2025 mzdové náklady 3 586 000,– Kč. To vychází 1494,–Kč na zaměstnance měsíčně včetně majitele AZ Retail s. r. o. Ing. Jana Cvetkova. A to nejzajímavější - odvody na Náklady na sociální zabezpečení, zdravotní pojištění a ostatní náklady 0. Čistá nula! Podle toho nemá firma reálně napsaného a přiznaného jediného stálého zaměstnance včetně majitele. Zajímavé rozpory, které by měly zajímat především finančák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat