Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj damy, jaky vyvijite s miminem aktivity mimo plavani?odkdy do materskeho centra?:) a kam treba v Praze s 6 mesicnim ditetem?
kolem 4. nebo 5. měsíce jsme začali chodit na masáže kojenců.
Záleží jaký je tam program, jaké věkové kategorie. My chodily na cvičení od5ti m, ale byly tam i mladší. Na volnou hernu bez programu to má smysl nachvíli od doby, kdy se dítě umí pohybovat a doplazit se pro nějaké hračky, které ho zajímají
My taky chodíme na cvičení, od 3 měs. Je to rozdělené podle věkové kategorie, cvičíme tak s ručičkama, nožičkama, procvičujeme přetáčení,na balónech apod. při dětských písničkách a říkánkách. Docela se mi to líbí a Matýskovi taky, je tam v kontaktu s jinými miminkami a chodíme tam moc rádi.
Já byla ráda že je Lucka od malička mezi dětma, udělaly jsme skupinu kdy tam chodili děti tak do roka. Lucka ležela na dece hrála si z hračkama, který jí děti nosili, byla tam takovej maskot. Chodili jsme na podzim, venku už byla zima, pokrafala jsem s maminkama…chodíme pořád, stejně starý děti začli chodit tak kolem 9 měsíců, teď jsme tam super parta. Já jsem se přidala do MC jako členka, takže už tam chodím dohlížet na hernu atd.
Ahojky, taky chodím do MC asi od dvou měsíců malého. Jmenuje se to Hrátky s miminkem, vede to fyzioterapeutka a „cvičí“ se s dětmi, říkají říkanky, zpívá. Rozhodně nám to pomohlo v rozvoji psychomotoriky. Je to také rozdělené po půl roce.
Po plavání máme i masáže a saunování ![]()