ODKDY VELKOU POSTEL?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
242
4.1.06 19:29

ODKDY VELKOU POSTEL?

Milé maminky,

mám na Vás dotaz a moc prosím o radu, kdy jste zhruba kupovali svým dětičkám velkou postel? V červnu 06 se nám narodí další potomek, Verunce bude 20 měsíců a nevím, zda je možné již v tomto věku koupit postel velkou, protože koupě druhé malé postýlky mi přijde zbytečné.

Poradíte?

Předem mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
4.1.06 20:15

ahoj Mufinko,

my jsme ted Ondrovi kupovali velkou postel pred vanocema,rodit mam v breznu.uz v ni spi skoro mesic,spi lip a jeste nespadl.ta mala postylka ho deptala,nechtel v ni byt:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.1.06 20:40

Ahoj! Mám rok a půl starého rošťáka. V postýlce spal jen jako malé miminko. Pak mu začaly vadit ty „spršle“. Vždy se mezi ně zaklínil, probudil se a plakal. A tak jsme to řešili tak, že manžel a prcek spali spolu na manželské posteli a já vedle nich na matraci. Asi za měsíc mě to přestalo bavit a tak asi ve 13 měsících putoval do své velké postele. A do svého pokojíčku. Podotýkám, že už se v noci budil minimálně a už jsem nekojila. Vedle postele jsem dala matraci, kdyby náhodou spadl, ale dodnes se to ještě nestalo. A v pokojíčku má elektronickou chůvičku a já druhou u postele. První týden byl pro mě náročný, běhat přes celý byt třeba 4× za noc, ale pak se to zlepšovalo. Brzy si zvykl a dnes k němu jdu jen jednou za noc, někdy vůbec. Takže super. Neboj se toho. Jo, čas od času má Adámek noční můry, leze mu zub, nebo něco takového. To se pak třeba stane, že se s taťkou vymění, nebo já si lehnu k němu na tu matraci:-) Ale to je opravdu zřídka.
 Jarča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
4.1.06 20:41

Ahoj Mufinko,
Lucy přecházela do velké postele asi ve 26 měsících, ale myslím, že by to zvládla i dřív, kdyby musela. Záleží na tom, jak moc je Verunka ukázněná, aby necestovala po bytě. Na Lucy jsme jeden večer houkli, že utíkat se nebude a neutíká. :lol: Ale zato pěkně padala i přes zábranu. Časem se to zlepšilo, dokonce už někdy spí i na jednom místě. :lol: Má postel v naší ložnici a ráno putuje ještě ke mně a spíme další hodinu až dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
4.1.06 20:59

Ahojky:)

Taky jsem to pořád řešila, mám skoro 20-ti měsíčního chlapečka a v červnu čekáme další miminko, nakonec to nějak padlo o vánocích a už týden spí Davídek na velké posteli v pokojíčku:) Před 3 měsíci ještě kojenec (haha) se závislostí na prsu co dvě hodiny v noci a teď spí půl noci v pokojíčku ve velké posteli jako dudek a na druhou půlku si ho beru po jeho zakňourání k sobě:) První noc jsme ho obložili madracema, pak už ne protože postel není vysoká a stejně si vždycky jen sedne a hned jsem u něj. Jinak u asi hodně převalovacího dítěte bych to ještě obložením peřinama řešila, David je ve spaní hodně statickej, tak snad nespadne…Takže velkou postel klidně doporučuju po roce a půl, malej spí dobře a prakticky až na jedno vzbuzení celou noc:)

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.1.06 21:12

Tak my jsme začali dávat naši malou do velké postele asi ve 13 měsících, protože prostě v malé postýlce už být za žádnou cenu nechtěla. Teď je jí přes 21 měsíců a občas spíme já nebo manžel v posteli s ní. Tedy k ránu (kolem 4.hodiny) si k ní vlezu vždycky (poté, co mě zavolá), nakojím a spíme obě dál. To noční kojení už se pokouším zrušit, ale nijak moc na tom netrvám, tak tomu nechávám volný průběh. :)
Lendula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.1.06 21:40

Naše 2. mimi se nám narodilo, když bylo Dominikovi 19měsíců a od 20 měsícíců už spal ve své vlastní postýlce z IKEY, na kterou je možno koupit postranní zábranu, zbyde tam výlez cca 30cm. Postýlka je dost široká a dá se postupně sklopením čel rozložit až na 180cm. Je super, doporučuji!
Janina+Dominik (2r.+4m.)+Madlenka (9m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
4.1.06 22:12

Můžu se zeptat, jak jste to řešili se spaním po obědě? V noci by tam Vilík klidně spal, to vím, ale přes den v postýlce rozpráví, zuří, hraje si, vše z ní vyhází a sem tam se stane, že pak i usne :lol: . V případě, že by mohl z postele vylézt, už by přes den nespal vůbec. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
4.1.06 22:22

Bergio,

já jsem jeden čas uspávala synka přes den v kočárku na balkóně, měl takový blbý období se spaním, pak jsme to zkusili v posteli, ovšem musela jsem usínat s ním (a dodnes to tak je :roll: ).

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
4.1.06 22:50

Smokie,
no jo, tohle já ale nechci. Na spaní s maminkou ho nechci zvykat :-) a na balkón jsem ho dávala jen do té doby, co sám nechodil. To bylo fajn, ale teď bych se bála, protože je docela raubíř :-(
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
4.1.06 23:00

No však já jsem z toho taky celá divá :lol: , ale on totiž synáček na mě pořád visí a v posteli se ke mě přímo vine, vyžaduje fyzický kontakt, sice si toho vážím a snažím užívat, protože první synek je jeho úplný opak, ale někdy je to fakt na palici. Ale to je odbočení od tématu :) .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
4.1.06 23:01

Smokie… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.1.06 23:55

tak tu postylku z IKEA s bocnici mame taky. Proste jsme ve dvou letech zrusili ze dne na den malou postylku a s tim spojene i usinani s dudlikem a presli bez problemu na klasickou postel. Postylka je vyhodna, ze ma tri velikosti - ma sklopene casti u nohou a u hlavy, ktere se rustem pak odstranuji a ve finale je z ni klasicka postel. Navic vypada moc hezky.

• Citovat
  • Upravit
830
5.1.06 00:17

Taky ji máme, ikdyž musím říct, že se mi rozložená nelíbí. Asi později pořídíme palandu nebo postel se stolem pod ní (jestli mi rozumíte), ale na to je fůra času.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
5.1.06 07:51

My máme 22 měsíční dvojčata a pořád spí v postýlkách.Nedovedu si představit, že by spali ve velké posteli.Kluk je hrozný cestovatel co hodinu zaujímá v postýlce jiné místečko. Taky mám obavu, že kdybyměli velkou postel že by z ní vylízali a nechtěli tam spát. O velkých postelích uvažuju až ve 3 letech ale kdybych čekala třetí dítko, tak bych velké postele pořídila už teď-ale byl by to u nás boj. Jsou na postýlkách zvyklý a jinde usínají velmi těžko a když už jsou opravdu totálně vyčerpaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí