Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@annie_tab
Naše doktorka očkuje od pěti kil a nekombinuje s další vakcínou. Zeptala bych se na důvod, proč tak brzo. Že bys to ještě ráda odložila. Uvidíš, co na to řekne.
Ahoj, ja to aktualne take resim, dcera ma nyni 4.mesice a zatim je bez ockovani, ale odsunujeme to kvuli ekzemu… Syn mel prvni davku v 11.tydnech a vse ok. ![]()
@annie_tab Ahoj, to opravdu za pět dvanáct
Odlož min. do 10m a zatím studuj. Stačí oznámit lékařce. Já „hazarduji“
už víc než tři roky (se starším dítkem) a víc než rok (s mladším). A ne, nic nehrozí. Legislativně už vůbec ne.
Určitě bych se přiklonila ke schématu 2+1, přeci jen dítě ušetříš jedné dávky a procentuelně to vyjde téměř nastejno. A posunula bych alespoň na půl roku. ![]()
Já jsem u druhého dítka dala schéma 2+1 a ještě že tak. Už tak je každá dávka celkem krize. ![]()
Zrovna přijel muž z práce. Jeho kolega nechal dítku naočkovat hexu (nevím kolikátou), miminko oči v sloup a šup, neurologie v Motole to jistí
Takových a obdobných případů máme v okolí dost.
@vjerunqa jojo a takovych pripadu neni malo. Jen se tolik nemedializuji jako to, ze matka nenaockovala pneumokoky a dite skoncilo v nemocnici. A co na tom, ze to byl typ, proti kteremu se neockuje…
Neni malo deti postizenych po ocku, jen se to tutla, neprizna a clovek musi vedet, kde hledat ty fakta a ne reklamu farma firem.
@annie_tab obě holky měly první Hexu ve 3 měsících a rozhodně si nemyslím, že bych byla hazardér, protože jsem je nechala očkovat. Reakci neměly prakticky žádnou. Takže za mě očkovat, ale samozřejmě jen zdravé dítě.
Dcerce je rok a ještě očkovaná není. Pokud bude, tak ve schématu 2+1 a asi Pediacelem. Jsem zdravotník, pracuji pro farma firmu a nastudovala jsem si vše dostupné. Neznamená to, že nemám strach z nemocí, ale závažnější mi přijde akorát černý kašel, který je na vzestupu. Ostatní nemoci dle posledních informací z ÚZIS se skoro nevyskytují v ČR.
Také jsem se ale dle toho chovala a s dcerkou jsem nejezdila MHD, netahala ji do obchodáků, restaurací atd.ca navštěvovali jsme se pouze s naším okruhem rodiny a známých.
Jasné i tak mohla např. černý kašel chytit a to je právě na zodpovědnosti každého za své dítě, zvážit ta rizika a přínosy.
@Halamka Jo jo. Doma se o problematiku vakcinace zajímáme cca 4 roky, i když poslední dobou již ne tolik intenzivně (už máme jasno
). O nedobrých zkušenostech z rodiny, bližšího i širšího okolí (i ze zahraničí) se dozvídáme stále ![]()