Odklad prvního očkování hexy - výhody/názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
27.7.16 19:04

@annie_tab
Naše doktorka očkuje od pěti kil a nekombinuje s další vakcínou. Zeptala bych se na důvod, proč tak brzo. Že bys to ještě ráda odložila. Uvidíš, co na to řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6757
27.7.16 19:05

Ahoj, ja to aktualne take resim, dcera ma nyni 4.mesice a zatim je bez ockovani, ale odsunujeme to kvuli ekzemu… Syn mel prvni davku v 11.tydnech a vse ok. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.7.16 19:16

@annie_tab Ahoj, to opravdu za pět dvanáct :) Odlož min. do 10m a zatím studuj. Stačí oznámit lékařce. Já „hazarduji“ :mrgreen: už víc než tři roky (se starším dítkem) a víc než rok (s mladším). A ne, nic nehrozí. Legislativně už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
27.7.16 19:32

Určitě bych se přiklonila ke schématu 2+1, přeci jen dítě ušetříš jedné dávky a procentuelně to vyjde téměř nastejno. A posunula bych alespoň na půl roku. :)

Já jsem u druhého dítka dala schéma 2+1 a ještě že tak. Už tak je každá dávka celkem krize. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.7.16 19:38

Zrovna přijel muž z práce. Jeho kolega nechal dítku naočkovat hexu (nevím kolikátou), miminko oči v sloup a šup, neurologie v Motole to jistí :,( Takových a obdobných případů máme v okolí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.7.16 20:22

@unuděná tak to je masakr :poblion: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.7.16 20:26

@vjerunqa jojo a takovych pripadu neni malo. Jen se tolik nemedializuji jako to, ze matka nenaockovala pneumokoky a dite skoncilo v nemocnici. A co na tom, ze to byl typ, proti kteremu se neockuje…
Neni malo deti postizenych po ocku, jen se to tutla, neprizna a clovek musi vedet, kde hledat ty fakta a ne reklamu farma firem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
27.7.16 20:46

@annie_tab obě holky měly první Hexu ve 3 měsících a rozhodně si nemyslím, že bych byla hazardér, protože jsem je nechala očkovat. Reakci neměly prakticky žádnou. Takže za mě očkovat, ale samozřejmě jen zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
27.7.16 21:01

Dcerce je rok a ještě očkovaná není. Pokud bude, tak ve schématu 2+1 a asi Pediacelem. Jsem zdravotník, pracuji pro farma firmu a nastudovala jsem si vše dostupné. Neznamená to, že nemám strach z nemocí, ale závažnější mi přijde akorát černý kašel, který je na vzestupu. Ostatní nemoci dle posledních informací z ÚZIS se skoro nevyskytují v ČR.
Také jsem se ale dle toho chovala a s dcerkou jsem nejezdila MHD, netahala ji do obchodáků, restaurací atd.ca navštěvovali jsme se pouze s naším okruhem rodiny a známých.
Jasné i tak mohla např. černý kašel chytit a to je právě na zodpovědnosti každého za své dítě, zvážit ta rizika a přínosy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.7.16 21:09

@Halamka Jo jo. Doma se o problematiku vakcinace zajímáme cca 4 roky, i když poslední dobou již ne tolik intenzivně (už máme jasno :) ). O nedobrých zkušenostech z rodiny, bližšího i širšího okolí (i ze zahraničí) se dozvídáme stále :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek