Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kopretinkaobecna, názor předškoláka bych samozřejmě brala v potaz, ale s rezervou - tj. pouze v tom smyslu, že by pro mne bylo důležité vědět, že by se nebránil a neřešili bychom pláč, že nechce ze školky pryč.
On si ze svého pohledu totiž ještě neumí představit problémy, k nimž může dojít - že tam může dostat paní učitelku, která mu nesedne, že nemusí být tak lehké zapadnout do tamního kolektivu, že může nastat cokoli, co se mu tam nemusí líbit… a že kdyby něco takového mělo nastat, mohl by ho místo posledního pohodového roku školky čekat pěkný stres.
@Kopretinkaobecna asi bych to řešila jak píše @BohunkaP . I s tím názorem předškoláka. Brala bych vážně, pokud by do jiné školky nechtěl. Pokud chce, tak hlavně proto, že si neumí představit, co všechno by bylo jinak. Ano, sice jiné hračky, jiní kamarádi…ALE…a to ale může být cokoliv od neshod s učitelkou až po nějakého agresora ve třídě, který by nového spolužáka zlobil ![]()
Jen mě napadá, na základě čeho si myslíš, že vezmou letos tříleté dítě do jiné školky, přitom 13km dál neberou ani čtyřleté. To je takové zvláštní. že by těch, co jsou ochotní dítě takovou vzdálenost bylo málo?
Rozdíl 2 roky v tom, jak staré děti přijímají je opravdu hodně na školky takto blízko u sebe. spádově patříte do obou?
Tak to nakonec dopadlo tak, že jsme přijati
. A to proto, že paní ředitelka udělala super krok a otevre se další třída ještě pro deset deticek. Mám radost, je to super
.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.