odložené očkování - ramínko, rýma

17180
30.10.09 07:35

odložené očkování - ramínko, rýma

Ahojky,

jen bych se chtěla informovat jak se řeší následující situace. Dcera dostala první hexa vakcínu pak se jízhoršilo ramínko, které se moc nehojilo, po kontrole u dr., jí to dr. píchla a odložila očkování o dalších 14 dní s tím, že to bude akorát ty 2 měsíce od první dávky. Dnes máme jít na tu druhou hexu, ale dceři se v noci spustila pěkná rýma.

Takže můj dotaz - kvůli rýmě by to měla asi odložit ne? a jak se to řeší když je to víc jak 2 měsíce od první dávky?

díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
30.10.09 07:57

Rozmezí mezi dávkami může být 1-3m. Takže ještě máte čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.09 08:39

Naše dětská dr. neočkuje,pokud má dítě průjem a teplotu.Když ale řeknu,že se mi dítě nezdá,že není v pořádku,tak očkování odloží.J.

• Citovat
  • Upravit
6545
30.10.09 12:36

Prvak info z očko centra je, žem ezi 1 a 2 dávkou mohou být až 3 měsíce. V případě promeškání termínu se začíná znovu. Pokud se přepískne termín u třetí dávky (od druhé až 6m), od začátku se nemusí, udělá se krev na protilátky a podle toho se řeší další

Další věc je, že dítě se očkuje zdravé

Třetí je, že ramínko musí být 100% v pořádku (druhá dávka, kterou Anetě dali, že je ramínko OK a ono se mi to nezdálo, nám to hezky rozhasila)

Mmch kamarádky kluk měl po první hexe takovou reakci, že další dávku dostali za 9m a nikdo jim nic navíc nedal

A další je, že jsem se onehdá informovala v očko centru, jak to je u promeškání termínu mezi 2 a 3 dávkou a oni si nás objednali (právě po hexách jí začalo pracovat ramínko), že nám tu hexu daj nějakou poloviční nebo co (a nakonec nám jí nedali a dostali jsme jednotlivé složky zvlášť)

Pro některé doktory rýma není problém. Ono ale to dítě znáš hlavně ty. Normálně bych mudře zavolala, že to odkládáte, že jste nachcípaní. A pokud by začala, tak bych jí v klidu řekla, že podle očkovacího centra je tam možnost 3 měsíců od prní dávky (sice to samozřejmě doktoři neradi nechávaj na poslední chvíli automaticky, trošku chápu, ale proto tam ten interval taky maj, aby měli kam cuknout).

Taky naše tehdy nová pedra když viděla, že jsem si o tom zjišťovala, tak ze mě nedělala takovýho vola a jednala se mnou slušně a diskutovala. Sicen esouhlasila, ale respektovala.

Proti tvé vůli naočkovat nemůžou, pokud si myslí, že není OK, očkovat nenechej. Já odmítala a vždycky do dvou dnů jsme byly u mudry a bojovaly, aby neměla ATB (a nemocná byla od října do května)

To je jako když doktorce napsala hygiena, že nesouhlasí s tím, že jsem Anetu nedoočkovala, že maj jinej názor - ještě horší než od dr, protože moje dítě neiděli ani z rychlíku, natož jí znát. A já i narozdíl od pedry svoje dítě znám natolik, že vím, co je rýma, která je nic a co je rýma, která bude problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek