Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s odložením splatnosti hypotéky? Našla jsem, že to nabízí KB, ale budeme si hypotéku vyřizovat u ČSOB a tam to pravděpodobně bude záviset na individuálním posouzení, jestli to tedy vůbec umožňují.
Máme vše zajištěné, peníze na zálohu, spočítanou hypotéku, rezervu.. jen nemáme školku v místě nového bydliště a na té momentálně vše visí a zároveň padá. Proto by pro nás bylo dobré řešení koupit dům a dál žít v pronájmu, než se uvolní místo v MŠ.
Proc to neresite s financnim poradcem? Navic Vam zjisti co a jak a pomuze zaridit.
My to tak měli. Peníze přišly v březnu a splácet jsme začali v září po přestěhování. Jsme u KB.
Predpokladam, ze se to moc nezmenilo. Napr. budete platit hypo 7000,–, jenze ze zacatku jde napr.5000,– na uroky a zbytek na jistinu, az teprve po par letech vidis, ze se pomer meni a pak z toho jde vice penez na jistinu a mene na uroky. Takze s poplatkama a kor v prvnich peti letech hypo, se odklad splatnosti absolutne nevypltai.
@Banshee píše:
My to tak měli. Peníze přišly v březnu a splácet jsme začali v září po přestěhování. Jsme u KB.
Jo ty myslis, jako uplne prvotni zahajeni. Ja zase myslela pak v prubehu.
@Kamikadze píše:
Jo ty myslis, jako uplne prvotni zahajeni. Ja zase myslela pak v prubehu.
Také mám na mysli úplný začátek splácení. Prostě abysme neplatili nájem i hypotéku.
A za jak dlouho se uvolni misto v MS? Abyste treba necekali 2 roky. Jinak bych tedy primo s touto podminkou vyrizovala hypo, aby tam byla moznost posunuti pocatku splaceni.
Příští červenec a srpen nebudu mít pokrytý pro starší dceru a budeme to muset nějak řešit, takže to už bysme mohli být přestěhovaní. Školka nejpozději další září, dcera už pak bude předškolačka. A nebo se místo uvolní v průběhu roku, ale to nikdo dopředu neví a spoléhat se na to nedá.
@Karleon píše:
Také mám na mysli úplný začátek splácení. Prostě abysme neplatili nájem i hypotéku.
Uz mlcim ![]()
Ptala jsem se na to našeho poradce. Nedoporučil mi to z důvodu výše popsaných, poměr jistina - úroky.
Pokud jde o placení nájmu a současně hypotéky…nelze to udělat tak, že byste použili na pokrytí nájmu vratnou kauci? Pokud jste jí složili
@dendule4 píše:
Pokud jde o placení nájmu a současně hypotéky…nelze to udělat tak, že byste použili na pokrytí nájmu vratnou kauci? Pokud jste jí složili
Nejde jen o jeden měsíc.