Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
FB nemam, fotku deti posilam jednou rocne jako PF pratelum. Vadilo mi, ze moje sestra na FB davala svoje fotky s mymi detmi. Ale ne tak, ze bych ji neco uplne vytykala, nebylo jich zas tolik. Spis mi asi vadilo, ze ji ani nenapadlo se zeptat
. Takze za me - nelibi se mi to, ale nenadelam s tim nic, ja to praktikovat nehodlam a nikomu do toho kecat taky nehodlam.
@creaminess píše:
Když tě to nepálí, proč se k tomu vyjadřuješ ?Mě to trochu pálí, tak proto jsem ji založila, ha ha
A proč tě pálí, co dělají jiní lidé? Tak netrav na tom FB a Ig čas a nebudeš mít tenhle problém.
@Naomi.Girotto podle me je to dobou
…matky maji automaticke mycky, pracky, jednorazove pleny apod…no a pak z nudy sdileji tyhle hova.iny
… Hlavně na to nikdo neni zvedavy ![]()
@creaminess píše:
Když tě to nepálí, proč se k tomu vyjadřuješ ?Mě to trochu pálí, tak proto jsem ji založila, ha ha
Co tě pálí na tom, co dělají jiní lidé? je to snad tvoje věc? Zruš si FB, když ti jde na nervy a nech ostatní dýchat.
@jenny.fields píše:
A proč tě pálí, co dělají jiní lidé? Tak netrav na tom FB a Ig čas a nebudeš mít tenhle problém.
Mě to třeba taky pálí a to tam netrávím tolik času jak píšeš … Ale ono není moc příjemné, když se chceš podívat co je nového a první co na tebe vykoukne je výše zmíněné … Já tedy když už mám pocit, že to někdo opravdu přehání, tak mažu z přátel či ruším sledování. Ale je toho čím dál tím více. V tomto tématu se jen řeší, co na to kdo říká. Nečekáme hned řešení. Kdybych potřebovala slyšet okamžité řešení, tak s tím jdu za manželem..... Protože chlapy ta řešení mají. Ženy umí i diskutovat kupodivu … ![]()
@jenny.fields jj, protože problémy se řeší tím, že od nich utíkáme (ano, je to s nadsázkou - můj problém to není), ale nevidím nic špatného nad zamyšlením se nad aktuálními problémy lidstva a případnou diskuzi o nich. Neříkám nikomu co má a nemá dělat, chtěla jsem to jen probrat s ostatními, to je vše ![]()
@Lendie píše:
@Naomi.Girotto podle me je to dobou…matky maji automaticke mycky, pracky, jednorazove pleny apod…no a pak z nudy sdileji tyhle hova.iny
… Hlavně na to nikdo neni zvedavy
Přesně mi mluvíš z duše
Ale ono to není jen o mě jako o ženské. Manžel na to má totožný názor. Když to na něj vykoukne na fb tak si pak rýpne "ta tvoje kamarádka se fakt docela nudí doma viď … " … a to je upozorňuji MUŽSKÝ pohled na věc! ![]()
@creaminess píše:
@jenny.fields jj, protože problémy se řeší tím, že od nich utíkáme (ano, je to s nadsázkou - můj problém to není), ale nevidím nic špatného nad zamyšlením se nad aktuálními problémy lidstva a případnou diskuzi o nich. Neříkám nikomu co má a nemá dělat, chtěla jsem to jen probrat s ostatními, to je vše
dobře jsi udělala! tohle téma a názory ostatních (třeba i těch kterých se takové chování týká - ovšem jestli se zde ozvou) mě fakt zajímá! ![]()
@Naomi.Girotto píše:
dobře jsi udělala! tohle téma a názory ostatních (třeba i těch kterých se takové chování týká - ovšem jestli se zde ozvou) mě fakt zajímá!
JEstli tě to opravdu zajímá, tak zapátrej, bylo to tu už tak 5-8 krát.
Mám to jak ty. Horší pak je, když s tím rodiče nepřestanou a dělají to i v době, když už to dítě a jeho kamarádi mají FB a jsou tam kolikrát ty fotky dohledatelné. To je mi těch dětí líto.
Sem tam nějakou fotku jsem na fb taky dala, ale spíš tak jednou za rok.
@jenny.fields Drahá, nevím proč bych pátrala
tady se rozjela diskuze a já se do ní přidala, každopádně díky za radu, až budu potřebovat, tak budu pátrat ![]()
@Naomi.Girotto píše:
@jenny.fields Drahá, nevím proč bych pátralatady se rozjela diskuze a já se do ní přidala, každopádně díky za radu, až budu potřebovat, tak budu pátrat
Drahá ![]()
@Naomi.Girotto píše:
dobře jsi udělala! tohle téma a názory ostatních (třeba i těch kterých se takové chování týká - ovšem jestli se zde ozvou) mě fakt zajímá!
Myslím si, že FB je prostředí, které lidem umí dodat sebevědomí. Mám i mezi svými skutečnými přáteli několik takových, kteří až díky FB, možností sdílet fotografie a následně pak číst ty oslavné a obdivné komenty, úplně změnili svůj život. Nebo jiní, kteří reálu nic hezkého neslyší, najednou mají vytvořenou komunitu s kytičkami, srdíčky a hezkými slovy. Nevídám, že by někdo napsal - To je blaf, co jsi uvařila - ale samou chválu. Lidi se tam prostě k sobě chovají hezky, samozřejmě na soukromých profilech. A to nemluvím o podpůrných skupinách, kde je sdílení fotografií jedna z největších předností.
ne, opravdu nerozumím dávání soukromých fotek na net a už vubec ne dávání fotek dětí v tak velkém množství..... tu o narození, jasně, proč ne, nejaka fotka třeba z narozek, dovolené? první jízdě na kole?...... pokud jsou fotky rozumné a hlavne lidé na ni oblečení, proč ne… ale davat nekolikrat denne fotky na fb, nekolikrat tydne?
.....dulezite je si nastavit soukromí, tak aby to viděli jen ti, co to vidět mají.lidi s fb si malo chrání soukromí, veřejní fotky i profily jak vykladni skrine
a pak jsou strasne urazeni, když se najdou v antimamynkovskych skupinach
dobre jim tak.