Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
A nelepší jsou ty diskuze, jak se tu někdo defacto přiznává k trestnému činu a myslí si, jak je to tu anonymníPosledně ta slečna s půjčkou, kterou odmítá splatit, dokud jí někdo nedokáže, že si jí vzala a nějakou dobu splácela ona
![]()
achjo a takovy srandy mi tu vzdycky uniknou
![]()
@Naomi.Girotto píše:
@unuděná To je právě ono! teď jsi na to kápla. Lidé se totiž takovým bojí říct svůj názor, aby je neurazily… Proto se pak zakládají takové diskuzemožná že kdyby jim to konečně někdo řekl, že tím akorát prudí na zdi, kde chci mít novinky ze světa normálních lidí a né ze světa super matek s jejich super dětmi tak to pomůže určitě ......asi těžko že … proto je nejlepší prostě ty lidi přestat sledovat. Klidně nechat v přátelích, ale prostě jen uspat ty jejich příspěvky …
už to tady píšu asi po stý
![]()
![]()
a co ti brání být tou osobou, která jim to řekne? ![]()
@creaminess píše:
Ahoj holky,
mám nemocenskou, tak dřepím doma a asi moc přemýšlím. Berte tohle téma s rezervou, jen by mě zajímal váš názor a jak to máte vy a co si o tom myslíte, chci tak nějak rozproudit diskuzi na tohle téma.
Sama děti nemám, nicméně hodně mých kamarádek ano. Kamarádka otěhotněla a co bylo první, dala si fotku ultrazvuku na fejsbůk. Porodila, šup fotku mimča. Každý den sdílí prakticky život svého dítěte. Nejen ona, ale dělá to tak hodně mých kamarádek (a to od narození po věk teď už pěti let a jedou dál). Položily jste si někdy otázku, jestli na to vůbec máte/mají právo? Myslíte si, že jim jejich dítě v dospělosti poděkuje, že prakticky celý jeho dosavadní život sdílely s ostatními? Víte, neříkám, že bych se svým dítětem nepochlubila, ale dávat téměř každý den, kolikrát nicneříkající fotky na FB, mi příjde prostě ujeté. Sice mi není ani 30 a snad nebudu staromódní když řeknu, kde se kurňa vytratila nějaká intimita dnešního života? Jsem fakt ráda, že v mém dětství tyhle vymoženosti nebyly a veškeré fotky s mým nahatým zadkem, s první přesnídávkou a prvním hovínkem jsou pečlivě uloženy v rodinném albu
Jak na to pohlížíte vy?![]()
Tak já fb ani nemám a s mužem máme dohodu, že pokud si ho jeden z nás založí, tak je to důvod k rozchodu.
Ale vážně, mám jeden fiktivní účet, protože se tam chodím inspirovat do dvou skupin ohledně bydlení a stavby domu, ale nemám ho pod svým jménem, nemám tedy nikoho v přátelích, nemám tam jedinou fotku a to, o čem píšete (fotky dětí apod.) absolutně nechápu, přijdou mi ty lidi jak praštěný. Můj starší syn fb má, ale kvůli hrám, které tam hraje s kamarády a má zákaz tam jakékoliv fotky dávat. Tohle jde fakt mimo mě a jsem v úžasu, že si lidé neuvědomují, co to dělají, jak nechají prakticky celý svět nahlížet do svého soukromí, jaké to může (nemusí, ale může) mít následky. ![]()