Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
tohle bych teda opravdu nedelala.Zaprve ty,kterych se to tyka nejvic,to odignoruji a jeste si o tobe pomysli neco jako ze mas velmi nudny zivot ze musis resit ostatni.A zadruhe,tobe by se asi taky nelibilo odsouzeni treba za to,ze poucujes ostatni,co maji delat s fotkami svych deti
To není pouční, jen rýpnutí
a to bych strááášně ráda! já bych snad ani taková být nemohla i kdybych chtěla. Protože manžel tohle totálně odsuzuje. Takže až se mi jednou splaší hormony, tak budu maximálně spamovat whatsapp někoho, kdo o to bude stát ![]()
@debra.morgan
Jakože to nejsi ty na tý fotce? či co konkrétně na ní není nereálného prosím? (neber to jako rýpání, jen mě to fakt zajímá) v dobrým ![]()
Jo aha
tak já ji neznám, takže bych fakt řekla, že to můžeš být ty. Ale taky asi není úplně nejlepší diskutovat pod fotkou někoho jiného ne? (viz doba GDPR a pod …)
@Naomi.Girotto a kdybych si tam dala fotku miloše zemana bude to lepsi? taky to je verejna osoba… nemam tam fotku sousedovic holky…
@Naomi.Girotto píše:
@hanka.br. protože jsou to většinou kolegyně (ať už bývalé či nynější) nebo spolužačky či takhle… Najednou jim šibne a začnou to tam takhle cpát některé ..... Jak jsem psala dříve, řeším to tak, abych se vyhnula otázkám „proč sis mě vyhodila z přátel jako“ , že ruším sledování daných lidí …
Aha - takže místo abys s těmi lidmi, které osobně znáš, normálně z očí do očí promluvila, budeš je na FB poučovat vymýšlením hesel o tom, jak se mají nebo nemají na FB chovat. No ty jsi dobrá.
FB nepoužívám, fotky dětí jsou vlastně jen pro nás, nikomu je nevnucujeme. Stejně tak mě obvykle nezajímají žádné domácí pózovací fotky, max. pár snímků ze zajímavého výletu
@debra.morgan ale je to blbé zase z druhé strany … Je blbé asi tedy diskutovat s přiznaným jménem a zjevem (fotkou) ale zároveň je i blbé diskutovat skrytě tak, aby ti druzí ani neměli možnost vědět, s kým mají tu čest ..... Z obou stran je to na nic ![]()
a nebo jinak - každý má jiný názor na dané věci, každý si myslí, že má pravdu on. Proto nehádejme se a být Tebou, tak se tedy ani nepouštím do diskuze, jestli je správné mít někde své jméno nebo se za někoho vydávat. Jen rada - dobře míněná
![]()
@hanka.br. Nejde o poučování, ale o rýpnutí - o to, aby se ti, kterých se to týká (a jakože potrefené husy se vždy ozvou) zamyslely. Když jsem viděla jak to fungovalo s těmi fotkami samozvaných fitnessek, tak tady by to taky zafungovalo určitě
Hele já to beru sportovně, dělám si z toho legraci a maximálně si rýpnu tím, že sdílím fotku svého psa a napíšu že to právě on je to nejdokonalejší stvoření na celém světě…
to je tak vše zatím
ježiš nebuď tak vážná!
EDIT: ahaaa, paní učitelka? … tak to už tomu rozumím … proto tak často používáš slovo „poučovat“ …
![]()
@Naomi.Girotto nějak nechapu co mi jako radis? az zmizi fotky slavnych zpevaku, hercu, politiku atp. z googlu (haha) ráda si fotku změním. to, že se na internetu snazime zachovat svoje soukromi se uci už na zakladnich skolach.to neni zadna novinka.
z techto diskusi mi nejvic utkvela v hlave uzivatelka, ktera psala svoji zkusenost, ze kamaradka dala na fb fotku dcery - male holcicky v plavkach. za nejakou dobu ji kontaktovala policie, ze tuto relativne nevinnou fotku nasli u zadrzeneho pedofila v pc. ale jak jsem se dozvedela od jinych uzivatelek tohoto portalu, jim by to nevadilo. no mě jo.
a jestli se tu bavim s petrou vomackovou z Liberce, co ma v profilovce svoji fotku nebo s beruskou45 co ma v profilovce brouka…to je mi srdecne fuk.
Každého věc. Každopádně já bych to svým dětem neudělala. FB mám, přiznávám, že tam chodím na drby včetně toho jak komu rostou děti. Sama bych ale nikdy fotku svého dítěte na internet nenahrála. Je to pro mě soukromá věc, pokud chce někdo mé dítě vidět, ať přijde na kafe, ráda ho uvidím a pokecám. Nevěřím tomu, že jsou fotky nedohledatelné i když je někdo smaže. A už vidím jak jednou na generálního ředitele státní firmy někdo vytáhne jeho fotku jak sedí na nočníku…
@Naomi.Girotto píše:
To není pouční, jen rýpnutía to bych strááášně ráda! já bych snad ani taková být nemohla i kdybych chtěla. Protože manžel tohle totálně odsuzuje. Takže až se mi jednou splaší hormony, tak budu maximálně spamovat whatsapp někoho, kdo o to bude stát
a proc bys to delala?zkus schvalne nejakou z tech kamaradek konfrontovat osobne (predpokladam tedy,ze mas na FB realne lidi,se kteryma se vidas..)-vis,co ti rekne?s nejvetsi pravdepodobnosti ze to neni tvoje vec a ze ti taky nekeca do toho,co sdilis a co ne.Nebo se silene urazi,ze nechces videt jeji detatko,jak trikrat denne spinka.Rozhodne se nechytne za nos diky tvemu rypnuti a uz vubec nezacne sdilet mene..Probuh povznes se na lidi kolema ![]()
@unuděná píše:
a proc bys to delala?zkus schvalne nejakou z tech kamaradek konfrontovat osobne (predpokladam tedy,ze mas na FB realne lidi,se kteryma se vidas..)-vis,co ti rekne?s nejvetsi pravdepodobnosti ze to neni tvoje vec a ze ti taky nekeca do toho,co sdilis a co ne.Nebo se silene urazi,ze nechces videt jeji detatko,jak trikrat denne spinka.Rozhodne se nechytne za nos diky tvemu rypnuti a uz vubec nezacne sdilet mene..Probuh povznes se na lidi kolema
to je přesný!!!!
![]()
@unuděná To je právě ono! teď jsi na to kápla. Lidé se totiž takovým bojí říct svůj názor, aby je neurazily… Proto se pak zakládají takové diskuze
možná že kdyby jim to konečně někdo řekl, že tím akorát prudí na zdi, kde chci mít novinky ze světa normálních lidí a né ze světa super matek s jejich super dětmi tak to pomůže určitě ......
asi těžko že … proto je nejlepší prostě ty lidi přestat sledovat. Klidně nechat v přátelích, ale prostě jen uspat ty jejich příspěvky …
už to tady píšu asi po stý
![]()