Odplenkování 18 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Wecernice2 No já nevím, ale u mě je to spíše opačně… i starší generace celkem hledí, že už jsme bez plenek… Pravda, že dříve se to více hrotilo, aby maminky nemusely stále vyvařovat, což je dnes pasé… i moderní látkovky jsou pohoda s automatkama a sušičkama
Ale i tak si myslím, že si to přikrášlují
Dětí, co kolem roku chodí na hrneček bez nehod jistě moc nebylo ani dříve, i když někteří se jistě našli.
Příspěvek upraven 13.07.13 v 22:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se trošku bojím, jestli jsem něco neprošvihla. Co čtu diskuse, tak vidím, že zase nějak pozadu nejsme, ale narážky „starších žen“ mě taky občas zarazí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wecernice2 u nás se taky starší generace spíš podivuje, že je bez plen. Jinak podle vlastní zkušenosti, ona skleroza udělá své. Mně moje máma taky tvrdila, že jsem byla v roce bez plen. No a podle alba jsme zjistili, že to bylo sice v roce, ale k tomu je potřeba přičíst ještě 10 měsíců
a ještě celou zimu, kdy mi bylo 2,5 roku, jsem dostávala pro sichra plínu ven
A co vím, tak v okolí to bylo dost podobně. Sousedka se teď taky dost divila, že všechny 3 děti měla v plínách do 2 let (je jim od 38 do 25 let).
- Citovat
- Upravit
Ahoj tak ja mam jinaci problem co se tyka odplemkovani.Male je 20mesicu a nocnik ji vubec nic nerika, kdyz ji na nej posadim tak zacne rvat a zdrhat z nej.Rada bych ji uz naucila na nocnik, ale nedari se. Musim se priznat, ze ja na to moc pevne nervy nemam nebot jsem na deti sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to se těžko radí, každé dítě je jiné a na každý platí něco jinýho
náš starší třeba vůbec nechtěl na nočník, chodil rovnou na redukci na velkej záchod, jelikož tam chodili všichni tak chtěl taky
mladší chodí jak se mu chce většinou přes den na záchod, v noci když se vzbudí ho šoupnu na nočník co mám pod postelí a občas sám běží na záchod ![]()
důležitý je hlavně to nehrotit a postupně - za každý úspěch pochválit, my říkáme že je šikulka a i když se jdem vyčurat tak mu řeknu pojd´Tobí jdeme udělat šikulku
už ani nevim jak dlouho to trvalo, ale za tejden to fakt nebylo
jeden čas měl plenu jen na noc, a ted´ už je cca měsíc uplně bez plen
ale je třeba počítat s tim, že občas se nepovede, včera když sme odcházeli z bazénu to třeba nestihl…ona je to pak i sranda se chytnul za pindíka, zakřičel Tady nééé a běželi sme na nejbližší záchod a stejně to prdelka nestihl…tak pro jistotu pořád mám v batohu náhradní věci ![]()
a venku toho staršího bavilo čurat, ten mladší dlouho nechtěl i když mu to táta i starší bráška ukazovali
a naučil se to až když lítal nahatej na zahrádce, opřel se o strom a bylo to, ted´to zvládá v pohodě kdekoli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj jsem ráda že jsem našla tuto diskuzi a pár rad no je pravda že my začíname pozdě budou na 2 roky a teprv se učime nočník ale rovnou už bez plín takže je to mazec začli jsme včera a cela pračka počuraných věci řikam si jestli ještě nemají čas ale když už jsem do toho šla tak to nějak snad dáme hold budu furt prát. jsem taky na to sama a ještě jsou na to dva
nejhorší je že když zůstli celý den bez plín večer holka už nectěla plenu a hned jak se do ni vyčurala vyžadovala ji vyměnit katastrofa se spaní v 9 bylo jedna v noci jen kvuli počurané pleně. a jak je to s pitím někdo mi říkal že prý se ma trochu omezit pití mé děti nepijou ale chlastaj jak duhy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pití omezit před spaním, aby je to moc nebudilo…no a jestli dělá scénu kvůli počurané pleně, je to dobré znamení, protože si uvědomuje, že se počurala, takže úspěchy (že si uvědomí ten pocit na čurání a zahlásí) by se mohly dostavit brzo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MINKA22 Ahoj, tak mně se to tehdy podařilo. Syn byl od té doby bez plenky. Tatínek to zvládl taky a musím říct, že malý byl a je docela rarita ještě jako kluk v jeho věku už bez plen. Jinak mi malý na nočník nikdy nechtěl a nechodil. Začal tím čůráním na kytky, brouky apod.. a odjeli jsme na dovolenou do 4.patra hotelu. Dojeli jsme, jemu se chtělo čůrat, chlap ho posadil na WC a od té doby na něj prostě chodil.. všechno to tehdy šlo až podezřele dobře
Jinak jsme pak vyřadili plenku na odpoledne a noční má ještě teď, ale spíše pro jistotu. Občas je ráno suchá občas ne.. malý ví, že jak bude suchá pořád nemusí jí už mít. Pití neomezuju… a ani v noci na WC nebudím. Myslím, že noční plínka je to poslední co budu hrotit. Co zkusit dávat zpočátku odměnu za vyčůrání, např. bonbonek (želé) nebo jiné lákadlo.. pak dávat ob čůrání..až ubírat. Bude to motivace proto aby si řekla..
- Citovat
- Upravit
To je dobrý nápad určitě to zkusíme bombonáma snad budeme mít uspěch no čekam až se probudí a kolikrát dnes budem počurání
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chápu správně, že máte dvojčátka? Moji kluci mají za měsíc 2 roky a nočník bojkotují. Nechávala jsem je doma bez plínek, ale jim je to úplně jedno, že jsou počůraní nebo pokakaní. Kubík pár úspěchů měl, ale to byly asi spíš náhody. Už nevím jak na ně, odměny jsem taky zkoušela, ale neuspělo to. Jsem zvědavá na reakce a rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to je problém, že chce dítě suchou plínu? Vždyť toje účel, že si uvědomí, že čůrala a postupně se to naučí předvídat, že se jí chce a začnechodit na nočník nebo říkat, že potřebuje. Buď kup nějaké levné plínky, klidně můžou být na doraz veliostně, na to jednočurnutí to stačí a nepročurá majlant nebo třebajedny kalhotky plenkové (třeba bambino mio, jsou štíhlé) a dej jí do toho látkovku, složený ručníček nebo třeba žínku, využije teď při denním odplenkování a vyjde to levněji jak dávat pořád čerstvé jednorázovky.
Já musela jeden čas lepit dítěti na nocplínu izolepou, protože se svlíkal, sundaval plínu a pak čural do postele
(mimochodem nepromokavé podložky od emitexu jsou super
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 píše:
A to je problém, že chce dítě suchou plínu? Vždyť toje účel, že si uvědomí, že čůrala a postupně se to naučí předvídat, že se jí chce a začnechodit na nočník nebo říkat, že potřebuje. Buď kup nějaké levné plínky, klidně můžou být na doraz veliostně, na to jednočurnutí to stačí a nepročurá majlant nebo třebajedny kalhotky plenkové (třeba bambino mio, jsou štíhlé) a dej jí do toho látkovku, složený ručníček nebo třeba žínku, využije teď při denním odplenkování a vyjde to levněji jak dávat pořád čerstvé jednorázovky.
Já musela jeden čas lepit dítěti na nocplínu izolepou, protože se svlíkal, sundaval plínu a pak čural do postele(mimochodem nepromokavé podložky od emitexu jsou super
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit