Odpustit a dát další šanci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
11.3.12 13:12
verenika píše:
Já bych zkusila nezávazné chození- zatím. Pokud by o vás stál tak vydrží a bude se snažit i dál ;) Úplně bych ho nezavrhla 8)

Zkusila bych taky toto. A časem uvidíš. někdy se stane, že člověku dojde co měl, až když to ztratí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.3.12 13:19

Stojí o tebe, jen proto ,že tě ztratil..Jako děcko, kterému vezmeš hračku na kterou se dřív prášilo..chce vlastnit.
Jeho chování není dospělé ani zodpovědné..
Pokud dát šanci, tak pozvolna - uričtě bych se nevracela s plnou polní..
Nedala bych na řeči, ale na činy..co pro tebe udělal??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.12 13:24

Chlapi takový žitovní etapy bohužel někdy mívají :-(

Zkusila bych najít nějakej prozatimní kompromis - dveře mu nezavřít, ale čekat ho s otevřenou náručí asi taky ne …

A z mýho pohledu (a proto píšu anonymně): můj táta, když mi bylo 6 let, ulítl s jinou babou. Mamka se hrozně trápila, už to vypadalo na rozvod (byly jsme 2 děti) … a zpětně jsem mamce moc vděčná, že tátu vzal zpátky a my jsme od tý doby dalších 25 let úplná skvělá rodina. O tátovi jsme se to pak jako dospělejší děti dozvěděli. Mrzelo mě to, měla jsem na něj vztek, co mamce provedl, ale o to víc si mamky vážim a jsem ráda, že nebyla slepě hrdá a tátu nevyhodila pryč a ukázala mu taky svojí silnou stránku - pochopení, odpuštění … Zkus dát šanci svým dětem mít normální rodinu s tátou … rozloučit se můžete vždycky, i za pár let … ale co teď zazdíš, to už pak nikdy třeba nevrátíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.12 13:35

Já vím, pořád myslím na děti, ale ty jsou malé a já musím myslet i na sebe (spokojená máma, spokojené dítě).

Jde o to, že u nás toho bylo víc, ne jen že by jednou uletěl. Připadá mi, že chtěl, abych odešla, až teď brečí, že je sám. Přitom vždycky chtěl být sám, mě za ruku na veřejnosti nechytl, vždycky chtěl vystupovat jako nezadaný (se mi zpětně jeví). Doslechla jsem se o jeho chodání na těch diskotékách, ženské, prej bordely. Já vím, drby, ale na každem šprochu pravdy trochu… Fakt si říkám, že on si to nezaslouží. Když si představím, jak jsem seděla pořád sama doma, jak kus nábytku :,(

• Citovat
  • Upravit
9649
11.3.12 13:36
Anonymní píše:
Já vím, pořád myslím na děti, ale ty jsou malé a já musím myslet i na sebe (spokojená máma, spokojené dítě).Jde o to, že u nás toho bylo víc, ne jen že by jednou uletěl. Připadá mi, že chtěl, abych odešla, až teď brečí, že je sám. Přitom vždycky chtěl být sám, mě za ruku na veřejnosti nechytl, vždycky chtěl vystupovat jako nezadaný (se mi zpětně jeví). Doslechla jsem se o jeho chodání na těch diskotékách, ženské, prej bordely. Já vím, drby, ale na každem šprochu pravdy trochu… Fakt si říkám, že on si to nezaslouží. Když si představím, jak jsem seděla pořád sama doma, jak kus nábytku :,(

Tak ho kopni do prde.lea bud stastna… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
11.3.12 13:50

Ja nevim, ale jestli si sype popel na hlavu, tak by se s nim daly vyjednavat podminky… jakoze pokud ustojite parmesicni nezavazne chozeni (i s detmi, takze spis traveni rodinneho spolecneho casu, coz asi moc casto nedelal), tak pripadne sestehovani, ale za jasnych podminek. Placnu - jednou des ven ty, jednou ja, tolik a tolik veceru/dnu travime spolecne s deckama a pres to nejede vlak… Kdyz na to pristoupi, asi vas fakt chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
11.3.12 14:18

Vyprdni se na něj,jak píšeš-spokojená máma,spokojené děti-pokud je ti bez něho dobře,tak bych se nevracela,už ten krok,že si s dětmi odešla je od tebe obdivuhodné a zpátky bych se nevracela,ať si bere děti na víkend nebo na procházky,ale společné soužití bych neradila,za pár týdnů by to bylo stejný,zase bys odešla,on by přilezl a pořád dokola. Myslím si,že seš silná,tak mu neustupuj.Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.3.12 15:04

Minulý týden v Máte slovo řešili domácí násilí. Mimo jiné tam zkušená psycholožka říkala, že chlapi se nemění. Že za 25 let praxe neviděla ani jednu proměnu :-P. Zřejmě myslela u násilníků a manipulátorů. Ale v zásadě s ní souhlasím v tom, že pokud máš nějaké dispozice, nějaké chování ti je vlastní a do jiného se nutíš, tak to po čase sklouzne stejně k tomu chování, co je ti vlastní.
Asi by chlap musel moc chtít na sobě zapracovat a změnit se, aby se proměna stala realitou. Možná i pod vedením nějakého odborníka. Co já vím. :nevim:
Já jenom vím, že bych se nevracela k někomu s kým mi nebylo a možná ani není dobře. Krok správným směrem už jsi udělala, nač to všechno prožívat znova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.12 15:43

Zakl. mohu se zeptat jak dlouho tohle u vás trvalo? Top že tě nechával doma samotnou, nevšímal si tě a raději se bavil s kamarády?

Já bych dle rad místních dam musela být už 2× rozvedená :lol: :lol:

Můj manžel mě uhodil :oops: Před 3 lety a od té doby se to neopakovalo

Můj manžel trávil svůj volný čas s kamarády a po svých koníčkách :roll:

Jsem spolu 10 let, spoustu věcí se stalo, oba jsme na sobě zapracovali a ano i jsem ho opustila a znovu se vrátila… Máme dítě školkového věku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.12 16:35

To je právě ono, já vím, že je to sobec, takže si myslím, že se nezmění, pouze se může max omezit… Myslím si, že když chlap jednou ujede, pak lituje, snaží se o nápravu, tak je to něco úplně jiného než když někdo vědomě rozbíjí rodinu svým chováním. On věděl, že mi vadí jeho chování a poslední dobou to dělal úplně extrémně, snad opravdu protože chtěl, abych odešla. A takovému člověku teď věřit je hrozně těžké.

• Citovat
  • Upravit
100
15.1.14 15:50

Právě mi došla trpělivost

Takže, asi tady takové téma nebylo, ale já vím, že dotyčná sem chodí, takže milá slečno radši nebudu jmenovat. Máte děcko a máte manžela a prý vás to opravdu mrzí??No jen jsem vám chtěla říct, že asi ještě pořádně bude, až se o tom, co jste provedla se svým kolegou dozví vaše rodina a spolupracovníci :)inteligence jsem trochu pobrala a kontakty jak na vás, vaši firmu a potažmo i manžela mám také :-) no třeba se ve vás hne svědomí a aspoň zareagujete zde a třeba mě můj geniální nápad nakonec opustí :) protože nervy si už opravdu ničit nenechám jen já, ale at si taky užijete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
15.1.14 15:53
@Anonymní píše:
Takže, asi tady takové téma nebylo, ale já vím, že dotyčná sem chodí, takže milá slečno radši nebudu jmenovat. Máte děcko a máte manžela a prý vás to opravdu mrzí??No jen jsem vám chtěla říct, že asi ještě pořádně bude, až se o tom, co jste provedla se svým kolegou dozví vaše rodina a spolupracovníci :)inteligence jsem trochu pobrala a kontakty jak na vás, vaši firmu a potažmo i manžela mám také :-) no třeba se ve vás hne svědomí a aspoň zareagujete zde a třeba mě můj geniální nápad nakonec opustí :) protože nervy si už opravdu ničit nenechám jen já, ale at si taky užijete :palec:

8o 8o co to?

• Citovat
  • Upravit
9719
15.1.14 15:55

Mazec :nevim: že by zase nějaká provokace mámo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
15.1.14 15:56

Jsem zvědavá jak toto dopadne :mrgreen: