Odrážedlo nebo kolo bez šlapátek?

13943
11.3.11 17:50

Odrážedlo nebo kolo bez šlapátek?

Dceři budou za 2 týdny 3 roky a chtěla bych jí koupit odrážedlo. Nechce se mi ale investovat nejdřív do toho odrážedla a za rok třeba do kola. Jaký by byl rozdíl, kdych prostě koupila kolo a nechala sundat postranní kolečka i šlapátka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22051
11.3.11 18:00

Velký… přinejmenším ten, že takto upravené kolo bude těžké. Odrážedla se vyrábějí tak, aby byla co nejlehčí - pro děti snadno ovladatelná, dokážou si je samy i poponést, prostě s nimi manipulovat, a pro maminky je taky hodně důležité, aby to mohly chvíli nést, když si prcek usmyslí, že nepojede.

Krom toho, je otázka, co by takovéhle domácké úpravy udělaly se stabilitou a bezpečností - ale to si netroufám posoudit. Jen bych z toho neměla sama dobrý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
11.3.11 18:13

tak už jsem viděla jednu takovou upravu a stala za h---. odšrubovat šlapatka je sice jednoduché stabilní to je taky ale po šlapatkach tam stejně zustanou takove tyšinky na kterych byly ty šlapatka a dítko si o ně muže krásně rozřezat nohu v lýtku takže radši bych investovala než mít pak zmrzačene ditko.my máme třeba jen za 800 sice nemá brzdu ale my ji nepotřebujem malý brzdí nohama a to i když jezdí hodně rychle. :-D

• Citovat
  • Upravit
570
11.3.11 18:28

Je pravda, že rozdíl v hmotnosti mezi kolem (s odšroubovanými šlapkami a celým tím mechanismem) a koloodrážedlem je výrazný. Na druhou stranu zpětně musím říct, že kdybychom neměli mladšího sourozence, co koloodrážedlo taky užije, tak bych považovala koloodrážedlo za vyhozené peníze… Řešila jsem loni, co koupit, Lindě byly tři v červnu a není to nijak superextra živé a sportovní dítě, navíc bylo jisté, že sebou budeme na procházky vozit ročního bráchu v kočáře… Takže by těžké kolo nebylo kam dát, až ji omrzí…
Ale pokud máš jen to jedno dítě, tak bych šla do kola rovnou. Jezdit se tříleté dítě naučí, mít postranní kolečka sice dnes není trend, ale nijak bych se tím netrápila… Čtyřleté dítě sice koloodrážedlo taky užije, ale už je podle mě nastavené i na to, aby jezdilo na kole… Takže chceš-li, aby jezdilo na kole, tak kup rovnou kolo.

Teď tedy nechci, aby to zas vyznělo, že jsem proti koloodrážedlům. My máme TooToo s brzdou, jsme s ním spokojení všichni… určitě to Lindě hodně dalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
11.3.11 18:53

Já bych šla také do kola. Z pro nás zbytečná investice pro kolo-odrážedlo. Když Karolínce byly dva roky, zvažovaly jsme kolo nebo kolo-odrážedlo. Nakonec jsme se rozhodly pro kolo. Během tří dnů se naučila šlapat a od tří let jezdí bez postranních koleček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
11.3.11 19:08
Kajaaada1 píše:
Já bych šla také do kola. Z pro nás zbytečná investice pro kolo-odrážedlo. Když Karolínce byly dva roky, zvažovaly jsme kolo nebo kolo-odrážedlo. Nakonec jsme se rozhodly pro kolo. Během tří dnů se naučila šlapat a od tří let jezdí bez postranních koleček.

Jak se dvouleté dítě učí šlapat? Synovi je 2,5 a nedokáže to pochopit, už nevím, jak ho to mám naučit.

Na odrážedle právě lítá jako šílenec už rok, takže věřím, že kolo bez postranních koleček by zvládnul hravě, rovnováhu má namakanou, jen to šlapání…

Zakladatelce nevím, jak bych poradila… moje děti měly koloodrážedla oba, oba je milovaly, dcera přešla na kolo bez postranní koleček ve čtyřech letech, půl roku jezdila na kole 12 a museli jsme kupovat větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
11.3.11 19:12

naučila se to tak,že jsem ji nožičky držela na šlapkách a šlapala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
11.3.11 19:26

Dcerka dostala odrážedlo loni na vánoce … přes jaro a léto jsme tak nějak učili, není zas ten typ, že by na tom drandila ihned … a teď v zimě, když nebyl sníh a vytáhli jsme kolo, tak teprve je vidět, že k tomu dospěla a jezdí, odráží se, dělá blbosti jako drak … bude mít 3 a půl roku. Na čtvrté narozeniny nebo vánoce jí asi kupovat kolo ještě nebudeme, asi až v těch pěti letech. Sousedovic holka taky začali kolo až v pěti letech, podle mě to stačí, ale je to na každém. Ať si to odrážedlo užije, když jsem je koupili :wink:
Takže bych klidně to odrážedlo koupila, každé dítě není takové, že by bylo schopné řádit na něm od dvou, dvou a půl let, někdo k tomu musí dospět … a jde mu to trochu později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
11.3.11 19:32

Tak já už jsem se vícekrát potkala s kolem,které mělo odšroubované šlapky,myslím,že to není špatný nápad,ale musím souhlasit s Bohunkou,musí to být oproti koloodrážedlu dost těžké.....a opravdu si nedovedu představit to táhnout z půl procházky,když se dítko rozhodne na tom už nejet.
My měli na malou odrážedlo a naučila se během dvou měsíců perfektně stabilitu a když přesedlala na kolo,okamžitě bez problémů jela.Já jsem pro…ted na něj přesedlá malý na jaře,tak uvidíme jak mu to půjde.
Je to holt investice kolem tisíce korun.....možná zkusit bazar nebo na netu starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
11.3.11 19:34

Ve třech letech už bych koupila kolo.
Syn už v tom věku normálně jezdil.
Koloodrážedlo má smysl tak ve dvou letech,později už podle mne ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
11.3.11 20:50

my mame to odrazedlo first bike, kubikovi bylo ted v listopadu 3 roky. cele leto jsme na tom jezdilo, ja na neho nedam dopustit. kazde dite je jine a je to dost velka investice. ale my jeste leto budem jezdit na tom odrazedle. maly se naucil dobre drzet rovnovahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
11.3.11 20:53

No, je pravda, že tříleťákům často to první kolo (velké jako odrážedlo) za rok nestačí. né že by jim bylo malé, ale nefrčí tak, jak už by dokázali…

Takže je to vlastně jako s kočárkem… Zvážit k čemu to potřebuju, kde na tom budu jezdit, jak často, kam to budu případně tahat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.3.11 15:16
Sunnyside píše:
Kajaaada1 píše:

Jak se dvouleté dítě učí šlapat? Synovi je 2,5 a nedokáže to pochopit, už nevím, jak ho to mám naučit.

Na odrážedle právě lítá jako šílenec už rok, takže věřím, že kolo bez postranních koleček by zvládnul hravě, rovnováhu má namakanou, jen to šlapání…

Zakladatelce nevím, jak bych poradila… moje děti měly koloodrážedla oba, oba je milovaly, dcera přešla na kolo bez postranní koleček ve čtyřech letech, půl roku jezdila na kole 12 a museli jsme kupovat větší…

Můj dvouletý syn (dva a čvtrt) jezdí na klasickém odrážedle už rok, už na podzim jezdil tak, že jsem uvažovala, že dostane helmu, protože už si nebrzdil ani z kopce. Před pár dny jsme koupili koloodrážedlo, taky jsem si myslela, jak to zvládne hravě, ale nezvládá, ne že by mu to vůbec nešlo, ale spíš chodí s kolem pod prdelí, než aby si sedl a odrážel se. A to kolo není nijak lehké, vzali jsme kvalitní, pořádné, má konstrukci z oceli a rozhodně bych ho nechtěla nikam déle poponášet. Každopádně jsme spokojení a věřím, že Robíno to brzy vychytá a zase začne jezdit jako drak, zatím jsem ráda, že ho nemusím nahánět, že jede pěkně pomalu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
12.3.11 15:24
Raduš.ka44 píše:
Sunnyside píše:
Kajaaada1 píše:

Zakladatelce nevím, jak bych poradila… moje děti měly koloodrážedla oba, oba je milovaly, dcera přešla na kolo bez postranní koleček ve čtyřech letech, půl roku jezdila na kole 12 a museli jsme kupovat větší…
Můj dvouletý syn (dva a čvtrt) jezdí na klasickém odrážedle už rok, už na podzim jezdil tak, že jsem uvažovala, že dostane helmu, protože už si nebrzdil ani z kopce. Před pár dny jsme koupili koloodrážedlo, taky jsem si myslela, jak to zvládne hravě, ale nezvládá, ne že by mu to vůbec nešlo, ale spíš chodí s kolem pod prdelí, než aby si sedl a odrážel se. A to kolo není nijak lehké, vzali jsme kvalitní, pořádné, má konstrukci z oceli a rozhodně bych ho nechtěla nikam déle poponášet. Každopádně jsme spokojení a věřím, že Robíno to brzy vychytá a zase začne jezdit jako drak, zatím jsem ráda, že ho nemusím nahánět, že jede pěkně pomalu. :-D

Já dětem přilbu dávám od tý doby, co přesedlaly z motorek na koloodrážedla a dcera na kolo.

Tady je syn na koloodrážedle, když mu byl rok a půl :-D http://www.youtube.com/user/Romanakam?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.3.11 16:07
Sunnyside píše:
Raduš.ka44 píše:
Sunnyside píše:
Kajaaada1 píše:

Můj dvouletý syn (dva a čvtrt) jezdí na klasickém odrážedle už rok, už na podzim jezdil tak, že jsem uvažovala, že dostane helmu, protože už si nebrzdil ani z kopce. Před pár dny jsme koupili koloodrážedlo, taky jsem si myslela, jak to zvládne hravě, ale nezvládá, ne že by mu to vůbec nešlo, ale spíš chodí s kolem pod prdelí, než aby si sedl a odrážel se. A to kolo není nijak lehké, vzali jsme kvalitní, pořádné, má konstrukci z oceli a rozhodně bych ho nechtěla nikam déle poponášet. Každopádně jsme spokojení a věřím, že Robíno to brzy vychytá a zase začne jezdit jako drak, zatím jsem ráda, že ho nemusím nahánět, že jede pěkně pomalu. :-D

Já dětem přilbu dávám od tý doby, co přesedlaly z motorek na koloodrážedla a dcera na kolo.

Tady je syn na koloodrážedle, když mu byl rok a půl :-D http://www.youtube.com/user/Romanakam?…

Tak ke koloodrážedlu jsme taky vzali helmu, ale já ji chtěla už na plastovou motorku. :lol:

Jinak v roce a půl jsme byli rádi, že malýmu byla ta motorka :-D , na koloodrážedlo byl moc malinkej :mrgreen: .

Máš šikovnýho synka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ