Odrážedlo nebo kolo odrážedlo pro 1,5r staré dítě?

Anonymní
2.11.23 23:34

Odrazedlo nebo kolo odrazedlo pro 1,5r staré dítě?

Ahoj, jdu si pro radu zkušenějších. Mám dceru, které budou na konci léta 2 roky. K Vánocům bychom ji chtěli koupit první odstrkavadlo, ale řešíme jaké. Klasické odstrkavadlo (Funny wheels 2v1) nebo je to už zbytečne a koupit takové to malé kolo odrazedlo? Dost na tomto kole vídám děti od těch 2 let a tak si říkám, jestli jsme to klasické odrazedlo neměli koupit už dřív a ted by bylo lepší už to kolo. Napište mi své zkušenosti prosím. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30990
2.11.23 23:38

Takže na anoce ji bude sotva rok a půl? To klidně ještě to odrážedlo, ale záleží na velikosti, to funny wheels je dost vysoké. My měli tedy od 18 mesicu koloodrazedlo, a děti na nem v tom věku začaly jezdit, ale byly výjimka. Koloodrazedlo máme woom 1, super lehké i pro tebe, nanosis se ho dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.23 23:48
@Cuddy píše:
Takže na anoce ji bude sotva rok a půl? To klidně ještě to odrážedlo, ale záleží na velikosti, to funny wheels je dost vysoké. My měli tedy od 18 mesicu koloodrazedlo, a děti na nem v tom věku začaly jezdit, ale byly výjimka. Koloodrazedlo máme woom 1, super lehké i pro tebe, nanosis se ho dost.

Takže klasické odrazedlo jste neměli vůbec. Prave si říkám, ze přes zimu toho stejnak moc nenajezdi, max doma po bytě a pak už jen jaro a kousek léta a abychom ji už zas neporizovali to kolo. Jinak díky za tip, kouknu :palec:

• Citovat
  • Upravit
Ounou
3.11.23 01:10

My jsme měli klasiku-Funny wheels (vždy měl upravené jako jednostopé, začal jezdit v cca 18 měsících a zhruba ve dvou letech First bike). K tomu zimnímu ježdení-záleží, kde žijete. U nás je už léta zima sotva pár dní v roce, na odrážedlech/kolech jezdí syn i přes ni.

• Citovat
  • Upravit
34322
3.11.23 02:09
@Anonymní píše:
Takže klasické odrazedlo jste neměli vůbec. Prave si říkám, ze přes zimu toho stejnak moc nenajezdi, max doma po bytě a pak už jen jaro a kousek léta a abychom ji už zas neporizovali to kolo. Jinak díky za tip, kouknu :palec:

Doporucuju koupit neco maleho na doma, co ma jedno kolo vpredu a dve vzadu, pak z toho lip prejde na koloodrazedlo.
Z bazaru za par supu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.11.23 04:08

Koupila bych letos koloodrážedlo a za rok šlapací kolo. Mým dětem se líbilo, že můžou střídat enduro, koloodražedlo a koloběžku, která měla tři kolečka. Nechávala jsem jim vše dlouho. Už se dávno jezdilo na normálním kole a stejně se jim líbilo na tomhle pro mrňata kravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
3.11.23 05:11

Malý měl od 16ti měsíců Funny wheels - cca měsíc se 3 koly poté hned se dvěmi a od 20 měsíců měl odrážedlo Strider je od cca roku a půl. Teď má 3 a už jezdí na šlapacím bez postranních koleček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7536
3.11.23 05:34

Dceři jsme ve dvou koupili first bike, ale nešlo ji tom, hlavně nedosáhla moc na zem… ona mělě hodně krátke nožky :D. Začala na něm až ve třech. Do té doby měla obyčejné plastové odrážedlo, takové bytelnější. Osobně bych šla ještě do odrážedla a další vánoce to kolo odrážedlo. Ale dcera to měla takové asi pomalejší jak to čtu..ona i na šlapacím kole se naučila až v pěti… nechtěla, bála se… ale zase z firstbiku uměla držet rovnováhu a přidavné kolečka neměla vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.11.23 05:45

Na koloodrážedle musí umět držet rovnováhu, což ne každé dítě ve 2l zvládne.
Navíc bych úplně netvrdila, že v zimě musí jezdit jen doma. Pokud není sníh, může drandit i venku.
My měli oboje.
Funny wheles z bazaru. Přidělali jsme tam dirku, takže šlo použít i malým dítětem a pak koloodrážedlo ( Yeddo z bazaru opět ).
On to tedy miluje, takže ujede dost km a má to jako hlavní přepravní prostředek.
FW i s další dírou jsme prodali dál.

Klasickou motorku Enduro nemám ráda, protože venku dělají ty kola šílený hluk při jízdě.

Starší děti to měly stejně, šlapat se naučily na šlapací tratktoru na zahradě a pak rovnou přešly na kolo bez balanční koleček.
Já bych asi koupila oboje teď.
Ve 2,5 l pokud bude šikovná už může drandit na kolodrážedle. Mně to přišlo i pro starší dítě pohodlnější ( Yeddo než FW), ale čistě můj pohled. A dítě raději pak volilo Yeddo, když mělo možnost si vybrat.

• Citovat
  • Upravit
14779
3.11.23 06:23

Na Vanoce bych ji dala klasicke odrazedlo a na narozeniny koloodrazedlo. Oboje muzete mit z bazaru a pak to zase prodat. Jinak nase holky na klasickem odrazedle jezdily par mesicu, pred 2. narozeninami uz na koloodrazedle. Pak presly na slapaci kolo Woom. Postranni kolecka jsme pro ne nikdy nemeli, proste obcas zkusily to kolo, jestli uz to zvladnou. Prvni to zvladla az ve 4,5 letech, druha ve 4 a treti jeste pred 3. narozeninami. Ctvrte budou 3 roky v unoru, zatim jezdi na koloodrazedle a obcas si sedne na kolo sestricek, ale musim ji drzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
3.11.23 06:43

Já jsem to asi udělala stejně, jako zvažuješ ty. Dcera je narozena v létě a ke svým 2. Vánocům dostala rovnou Woom 1, takže ji byl necelý rok a půl a už v pohodě dosáhla. Odrážedlo jsem nechtěla, nedoporučuje se kvůli kyčlím… dcera s ním nejprve spíš tak chodila, jakože si ho držela mezi nohama, ale ani si nesedla na sedátko :lol: pak si jednou sedla, odrazila se a jela, jakoby to vždycky uměla. No a teď už jezdí jako drak :D ale docela to trvalo, rozjezdila se teď na konci léta po tom cca půl roce tréninku. Stihla projít i fází „nechci kolo“ a pak najednou dobrý :nevim: :D

Jo, a tu tříkolku, jak píše Lucka pode mnou, také máme. Ale fakt tu řetězovou se šlapkami pod sedátkem. Dcera už udělá pár temp dozadu a dopředu :pankac:
Ale i tak myslím, že stačí koloodrážedlo a tříkolka. Enduro vynechat a sem tam si ho třeba zkusit někde v herničce nebo na hřišti ;)

Příspěvek upraven 03.11.23 v 07:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.11.23 06:44

Pred klasickym kolem doporucuju klasickou retro trikolku na nauceni slapani. Pak jenom sedne na kolo a jede.
Takze: motorka, koloodrazedlo, trikolka, kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.11.23 07:59

Za me na Funny wheels pozde neni. My ho kupovali synovi v 18 mesicich a hned na nem zacal jezdit ( a bude jezdit i celou zimu, kdyz zrovna nebude snih nebo namraza), ale treba kamaradky dceri bylo tohle odrazedlo vysoke i ve 22 mesicich a jak nedosahla na zem, tak ani moc nevedela, co na nem ma delat, takze zacala jezdit az pozdeji. A celkem bezna na nem u nas potkavam i skolkove deti, tak bych se nebala, ze ho nestihnete vyuzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 10:17

Všem moc děkuji za rady. Nakonec to asi uděláme tak, ze koupíme bazarove funny wheels už ted a pak nové kolo odrazedlo k narozkam 😊

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
3.11.23 10:27

Koupila bych funny wheels, je od 80cm výšky. Naše starší dostala koloodrážedlo k druhým narozeninám a začala na něm ráda jezdit až ve 2letech a 10m :roll:. Ale já až na konci léta zatlačila na manžela, ať si jípo práci vezme a jdou si spolu zaběhat, možná by jí to naučili dřív. K třetím narozeninám dostane rovnou šlapací kolo, má šlapací trojkolku a tu má ráda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML