Odražedlo vs. tříkolka
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odrazedlo vs. trikolka
Ahoj ženy, ráda bych synovi pořídila trikolku, ale nevím, jestli vůbec a jestli ano, pokud s vodící tyčí, nebo bez. Má doma odrazedlo a na něm skoro nejezdí.. Měla jste některá, že na odrazedle nejezdili a pak na trikolce ano? Syn má 21 měsíců, děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na tříkolce se šlapátky na předním kole určitě jezdit nebude - nejde na tom šlapat. Takže když tak sehnat tu poctivou kovovou s řetězem.
I když myslím, že na šlapání je pořád dost malý
, ale třeba je skrytý talent ![]()
Jaké máte odrážedlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tříkolku bych nekupovala, dětem se to sice líbí, ale pro rodiče za trest a skoro ve dvou letech mi to už přijde nanic. Šlapat se na tom nedá a tlačit to je opruz a dítě se akorát veze. co motorku plastovou?
Příspěvek upraven 03.08.16 v 14:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš tříkolku, tak kup klasickou kovovou s řetězem. Né nic, co má vodící tyče a šlapky vepředu. Je to úplně k ničemu. Jednu máme doma a leží akorát ve sklepě. Naopak tříkolka s řetězem bude fajn příprava na kolo, protože se naučí šlapat. Což na těch plasťárnách se šlapkama na předním kole ani omylem.
Jinak neporadím, naše děti obě jezdily na plastovém Enduru, posléze na koloodrážedle denodenně až do roztrhání těla a z něj přešly na kolo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odrazedlo má toto, klasika plast. motorka. A premyslim, jestli mám tu trikolku porizovat ještě letos, nebo to nechat uz na pristi rok..každopádně tedy tu kovovou, jak od Vás všech čtu;-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn mel kolem roku a pul klasickou plastovou motorku enduro na které se naucil velmi rychle. Od dvou let radi na odrazedle Puky.
tříkolku s vodici tyci bych nikdy neporidila. Mela jsem od sestry po jejich detech a jen zavazela ve sklepe. Nakonec jsme ji odvezli do sběrného dvora. Vytazena asi 2×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme taky od dvou let puky, tu větší. Oproti motorce se na tom lehčeji jezdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mně tříkolka k ničemu, pokud má šlapky na předním kole, tak to nikdy neušlápne, takže ho budeš muset pořád tlačit. A tříkolka s řetězem má zas takový převod, že se s ní dá jezdit jen někde na úplné a hladké rovině a stejně jede pomalu, takže pro mně tak max. na zahradu.
U nás byla nejoblíbenější motorka a od cca dvou a půl koloodrážedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše jezdili od dvou na koloodrazedle a od tri kole.. To koloodrazedlo je bavilo vic než motorka, jede lip a rychleji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlaven se na tom odrazedla da i na lesni cestu a kaminky a neboli z toho tolik zadek. Navíc je to bezpecnejsi při najezdu na nerovnost nebo na obrubnik.. motorka se zadrhne a dite z největší pravdepodobnosti leti přes riditka pokud ji nenazvedne.. při najezdu nafukovacima kolama na obrubnik většinou bez problomu prejede
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@budgielady Za mě oboje.
Na odrážedle se naučí držet balanc, na tříkolce šlapat a pak sedne na kolo a rovnou pojede.
Koupila bych pořádné odrážedlo a někde z bazaru klasickou (klidně starou za pár korun, nebo třeba seženete po příbuzných) tříkolku s řetězem. Nejdůležitější je, aby měl šalpky veprostřed, ne na předním kole, to dítě nemá šanci ušlápnout. Tříkolku jsme měli na doma nebo na zahradu a odrážedlo na výlety do přírody, do terénu. Hodně jsme ho používali, když jsme chtěli ujít delší vzdálenost. Děti odrážedla milují, hodně se na tom vyblbnou. Zmiňované Puky je skvělé, dá se na něm dělat spousta věcí a je kvalitní. Ale dobrých je spousta, chce to zvážit hlavně s ohledem na výšku a sílu dítěte. Jo a oboje, jak tříkolka, tak odrážedlo (nemyslím plastovou motorku) nemají před druhýma narozeninama většinou smysl, děti to obvykle zvládají až později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych doporučila tříkolku Páju, chystám se ji též pořizovat ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych brala Páju nebo Smile. Ale vzala bych fakt z druhé ruky, není na tom vlastně co zničit. My kupovali novou a dneska už bych za to tolik peněz nedala. Jinak kdybych si musela vybrat, jestli koloodrážedlo nebo tříkolku, tak bych vzala to odrážedlo. Dítě ho využije víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit