Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, dcera si sedřela koleno, má v ráně černou špínu. Nenapadá vás, jak to vyčistit? Zkoušeli jsme namočenou houbičkou (jemnou stranou) a vatovými tamponky na čištění uší. Trochu to pomohlo, ale pořád je tam špína, která nepouští. Mám strach, že jí zůstane černé koleno.
Normalne nam to mama rvala kartacem, aby to dostala pryc, rozhodne se s tim neparala a to byla zdravotnice. Jinak to tam opravdu zustane a muze to hnisat
@tini píše: Více
no zdravotníci to vydřou, to je fakt,
mně takové zranění máma polila peroxidem a nechala tak, něco se vymylo a zbytek vyhnisal - černé kolena nemám
@Ruth40 na tohle používám krytí s jódem. Na sílu bych to nečistila.
Koleno nebude černé
Takových zranění jsem já i dcery měly hromadu. Dcera i na bradě třeba.
Kdyby hnisalo, tak nasadit černou mast.
Tak kdyby to tam náhodou zůstalo, jako že spíš ne, protože to vypadá hůře, než jaké to je, tak se to dá dostat pryč až poté, co se zahojí ta rána. Teď to dráždit není dobrý nápad.
Něco jsem ještě zvládla vyčistit houbičkou, vypadá to líp. Teď už to nechám být. Děkuji za rady!
@tini píše: Více
Taky nám to babička dřela kartáčem, anebo ještě peroxidem
Vymýt vodou mýdlem. Pak peroxid a náplasti pro vlhké hojení. Při přelepování vždy osvěžit peroxidem. Po těch náplastech nezůstane téměř jizva. Ale je to drahé.
Nám to máma vždycky čistila kartáčkem, sice to bolelo, ale dle zdravotníků to bylo nejlepší možné řešení. Vždy se nám to hodilo krásně a rychle 😀
Včera jsem to důkladně vymyla houbičkou - bolelo to, ale dneska to vypadá už velmi dobře ![]()