Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jako prvorodicka jsem nevěděla, že se má po každém krmení miminko dávat odrihavat a v porodnici mi to nikdo neřekl a je fakt, že dcera měla bolení bříška, ale doma jsem pak dávala odrihavat a moc změna nebyla. Do těch tří měsíců na ti bohužel děti trpí. Teď s druhým miminkem dávám odrihavat, ale on to opravdu potřebuje. Když si nekrkne, tak se kroutí a není spokojený miminko.
A co ti brání ho dát odříhnout i když ti usne?
to se nějak vylučuje?
Jako může to mít vliv i nemusí. Je ale možný, že díky tomu na ty koliky trpí.
@Tosidelassrandu Donedavna byl opravdu obrovsky problem aby alespon na chvili usnul a jakykoli pohyb ho probudil
Ted kazdopadne je to posledni tyden lepsi a naopak jsem odrihavala asi nejmene zatim, tak doufam, ze to tim snad nebylo a nebude z toho mit nasledky… u nas to v porodnici zminili, ptala jsem se potom, jestli mam resit, ze si neodrihne a sestricka rikala, ze to resit nemusim, ze nektere deti to proste nedelaji, ale to bylo uplne na zacatku
@Anonymní píše:
Ted kazdopadne je to posledni tyden lepsi a naopak jsem odrihavala asi nejmene zatim, tak doufam, ze to tim snad nebylo a nebude z toho mit nasledky… u nas to v porodnici zminili, ptala jsem se potom, jestli mam resit, ze si neodrihne a sestricka rikala, ze to resit nemusim, ze nektere deti to proste nedelaji, ale to bylo uplne na zacatku
Zkusila bych dávat na bok při spaní, nebo zkusit pobouchavat po zadecek u spinkani. Synovi pomáhá i u spaní když si dám ruku mezi nožičky a chytnu mu zadeček a trochu s ním hybu. Uklidňuje ho to a zároveň si občas prdne nebo krkne a je líp.
Já nedávala krkat ani jedno dítě, nakojila jsem v posteli a nechala ležet
kolika ve dvou měsících je úplně normální u většiny dětí a můžeš dělat co chceš, to není tvoje vina.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si proradu - nas syn, ted 2 mesice, trpi na bolesti briska. Zaroven uz od porodnice mi nekrkal, krknul si opravdu malokdy a malicko, ublinknul snad 2×. V nejaky moment jsem ho postupne prestala davat odrihavat, casto mi na konci usnul, nejak to tak proste vyplynulo. Ted se citim jako priserna matka, kdyz jsem si to uvedomila, ze to muze byt tim. Zkousime probiotika, masaze, cviceni. Muze to mit na malem nejake nasledky? Je mi ho chudaka silene lito a mlatim si hlavou o stenu…
U prvniho syna jsem po kazdem krmeni davala odrihnout, optavdu poctive. A bilesti bricha mel silene. U druheho syna jsem to naprosto neresila a dala odrihnout pouze, pokud u toho neusnul. A nebylo mu nic.
Vůbec si nic špatného neudělala, moje dcera trpí na koliky, ještě teď v 5 měsíci a to jsem ji první 2 měsíce vždy nechala odrihnout. Pak jsem ji začala kojením uspavala (jinak usinala s revem) a nechala, jak byla a žádný efekt to nemělo.
Ahoj, jdu si proradu - nas syn, ted 2 mesice, trpi na bolesti briska. Zaroven uz od porodnice mi nekrkal, krknul si opravdu malokdy a malicko, ublinknul snad 2×. V nejaky moment jsem ho postupne prestala davat odrihavat, casto mi na konci usnul, nejak to tak proste vyplynulo. Ted se citim jako priserna matka, kdyz jsem si to uvedomila, ze to muze byt tim. Zkousime probiotika, masaze, cviceni. Muze to mit na malem nejake nasledky? Je mi ho chudaka silene lito a mlatim si hlavou o stenu…