Odškodnění za úraz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
692
26.6.11 12:44

odškodnění za úraz

Prosím o radu, syn 2,5 roku měl úraz, spadl a o lavičku si oba přední mléčné zuby narazil. Jeden má ohnutý směrem do pusy a druhý se mu mele. Při úraze měl prokouslý ret. Byli jsme u zubařky ta mu s tím nic nedělala, že máme počkat že se to třeba usadí. No zatím je to týden, zuby se ještě neusadili.
Ale ptám se jestli by se na to stahovalo odškodnění za úraz. Pojištění máme u české pojišťovny - flexi.
Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
26.6.11 12:58
céčko píše:
Prosím o radu, syn 2,5 roku měl úraz, spadl a o lavičku si oba přední mléčné zuby narazil. Jeden má ohnutý směrem do pusy a druhý se mu mele. Při úraze měl prokouslý ret. Byli jsme u zubařky ta mu s tím nic nedělala, že máme počkat že se to třeba usadí. No zatím je to týden, zuby se ještě neusadili.
Ale ptám se jestli by se na to stahovalo odškodnění za úraz. Pojištění máme u české pojišťovny - flexi.
Moc děkuji za odpovědi.

Tak to teda nevím,pochybuji,že naražení mlečných zubů někdo bude hodnotit jako úraz.Ale třeba se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
26.6.11 13:17

Teoreticky jo,pokud má pojištění denní odškodné,prostě záleží jak máte pojistku nastavenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
26.6.11 14:26
céčko píše:
Moc děkuji za odpovědi.

Céčko..zkuste si tam zavolat a zeptejte se. :-) Třeba to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
26.6.11 19:05

Tak jsem se ptala bráchy,on se tímto zabývá a na mléčné zuby se pojistka nevztahuje,takže bohužel to nelze uplatnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
26.6.11 20:17

My na mlíčňáky pojistku dostali, ale holka o zub přišla úplně. Taky měla další „naražený“, volný, ale zůstaly a snad zůstanou. Myslim že ve vašem případě to nepůjde, ale přesně - zavolej a poptej se, třeba zrovna jo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
18.2.14 15:53

Dcera si zlomila nohu v kotníku tak jsem se chtěla zeptat jak se hodnotí odškodnění úrazu, máme denní částku 150kč, tak se bude počítat počet dní léčby? Nebo se to počítá podle bodů od lékaře? Nerozumím tomu tak budu ráda když mi někdo poradí. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.2.14 16:02

@Haňulík to se musíš podívat do smlouvy, na co jak jsi se pojistila :nevim: já u úrazovky žádnou denní částku neměla a úraz se mi platil podle bodů od lékaře. oproti tomu bývalá kolegyně ve smlouvě denní částku měla, ale ta se vztahovala jenom na dny pobytu v nemocnici, a protože ona se zlomenou rukou v nemocnici neležela, nedostala ani korunu. samozřejmě, může to být i nakombinované, že ti bodově zaplatí jak úraz, tak denní dávkou pobyt v nemocnici nebo na neschopence - to je fakt o tom, na co přesně jsi pojištěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
18.2.14 16:08

@sagina Mám tam doba nezbytného léčeni úrazu (denní plnění)DNL 15, a je tam že denní plnění od prvního dne je 150kč. Ale zase nechápu proč na stránkách pojištovny uvadějí že se nemusí čekat na ukončení léčby a peníze jsou hned, když to nemůžou vědět jak dlouho se bude léčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.2.14 16:13

@Haňulík no a jak je tam definovaná ta doba nezbytného léčení? já s tím nemám zkušenosti, nicméně co mám zkušenosti s jinými pojistkami, tak bych si tipla, že ta doba nezbytného léčení bude nějak omezená - hospitalizací, pracovní neschopností… nevím, něco obdobného? pořádně bych pročetla smlouvu + podmínky a pokud bych si ani potom nevěděla rady, zašla bych se poptat přímo do pojišťovny, co a jak budou chtít doložit a jak budou platit, přímo k mé konkrétní smlouvě, ne jenom tak obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
18.2.14 16:31

@sagina no definováno jsem tam nic nenašla, ale řekla bych že jsou možná nějaké tabulky jak dlouho se léčí zlomený kotník, pracovní neschopnost tam nebude je to u dítěte.. no uvidím zajdu s tím na pojišťovnu co mi řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
18.2.14 19:38

Koukla bych se na webu na oceňovací tabulky dané pojišťovny, případně zavolala na jejich infolinku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20798
24.9.15 10:13

Nová právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Zdravíme,

nově jsme pro Vás na eMiminu otevřeli Právní poradnu pro odškodnění a náhradu škody. Dotazy ohledně odškodnění zaměstnavatelem, cestovní kanceláří, leteckou společností, prodejcem, pojišťovnou, lékařem, státem, apod. Vám zodpoví zkušený právník ze společnosti Vaše nároky. cz.

Přejeme Vám krásný den :kytka:

Tým eMimino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák