Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak nejlépe ošetřit oteklé kolem oka. Zítra jdeme k paní doktorce, ale přesto bych už teď něco chtěla udělat. Zatím mu na to dávám framikoin. Včera jsme chtěli mít pěkný den, a jela jsem s malým v kočárku na kolečkových bruslích. Bohužel jsem to nezvládla a spadli jsme na beton. Malý je na obličeji trochu poškrábaný, ale spíš mi vadí to oteklé očičko. Teď mám z toho hrozné výčitky, měla jsem raději zůstat doma. Taťka říká, že to nic není, ale pro něho je všechno maličkost. A k tomu ve středu odlétáme k moři. Prosím o radu jak mu co nejlépe pomoct, děkuji
měl helmu na kolo? pokud ano tak bych se moc nebála a na oko dávala studené obklady, jinak … no nevím, pokud spadl na hlavu, jela bych ihned do nemocnice.
Jinak nejsem zastáncem bruslení s kočárem, od toho ty kočáry nejsou.
jak už psala ynax, měl helmu na kolo? Jestli nme tak bych s ním jela do nemocnice, vůbec bych nečekala na všední den, abych šla k doktorce.
Jinak my jsme byli na bruslích s kočárkem jen jednou, no a víckrát bych si netroufla, proto jsem si pořídili vozík za kolo a jezdíme s ním
Helmu neměl, a hlídala jsem ho. Nespal 6 hodin, nezvracel, normálně si hrál. Kočárek mám s brzdou, ale já jsem zazmatkovala. Zkusím to s těmi obklady. Možná zkusím i studený tvaroh. A koupím helmu, ale vím, že ji nebude chtít.
malá helmu taky nechtěla, ale prostě musela, chvilku se povztekala a bylo dobře ![]()
Framikoin bych vůbec nedávala, zkusila bych ty obklady. Hlavně se nenervuj, já taky jezdila na bruslích s kočárem. ![]()
Ještě pro upřesnění, malý byl připoutaný spíš se vybulil s kočárkem. Helmu koupím a bude si muset zvykat a i když se na mě budou asi maminky, které jezdí s kočárkem dívat hloupě Martínek helmu bude mít. Ještě jsem totiž nikdy neviděla dítě s přilbou v kočárku.
radši dítě s přilbou v kočáru než dítě v márnici. Na kole to je povinné a kočár s brusleme jede stejně rychle.
ať se dívají jak ctějí, jde přece o bezpečnost tvojeho prcka, my dáváme helmu malé i do vozíku, raději. Člověk nikdy neví
a zdraví svého dítěte bych nikdy riskovat nechtěla
janmar80 píše:
Ještě pro upřesnění, malý byl připoutaný spíš se vybulil s kočárkem. Helmu koupím a bude si muset zvykat a i když se na mě budou asi maminky, které jezdí s kočárkem dívat hloupě Martínek helmu bude mít. Ještě jsem totiž nikdy neviděla dítě s přilbou v kočárku.
Já jsem teda při bruslení ještě dítě s přilbou neviděla, ale kdyby jo, naopak bych si řekla, že má zodpovědnou matku. ![]()
To já většinou nevidím s helmou ani děti, které stojí na vlastních bruslích. Ale všecky do jednoho mají chrániče na kolena, ty je fakt zachrání
![]()
Takže na to, jak jezdí ostatní bych se vybodla a dávala ochranné pomůcky podle sebe ![]()
Ještě jestli se mohu zeptat, má cenu jít teď do nemocnice, když se to stalo včera a malému očividně nic není krom toho, že kolem očička to začíná modrat.
To už asi ne, sleduje se 24 hodin… Takže když byl doteď OK, má stejné zorničky, reagujou mu na světlo, neblije, nespí, není neobykle hyperaktivní, tak je zřejmě v pořádku ![]()