Vyvrknutý kotník

18
25.5.11 10:56

vyvrknutý kotník

Dobrý den,před týdnem sem si vyvrkla kotník a asi od neděle mě bolí lítko na té samé noze.Je to silná bolest která trvá dlouho.Není to nic chvilkového.Bolí to hlavně večír a v noci.Nemáte s tím někdo skušenost?Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
25.5.11 10:58

Já teda nevím, ale jestli tou nohou nehýbáš, tak by to mohla být nějaká sraženina :nevim: Radši si zajdi za doktorem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
25.5.11 11:00

v takovych pripadech ihned za doktorem nebo na pohotovost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
25.5.11 11:04

Ahojky, hned za doktorem…maš staženou sadru nebo obvazy…mohla by být sraženina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.5.11 11:20

Děkuji odpoledne tam jedu,jen sem se chtěla optat jestli tam nejedu zbytečně.Všem děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KačenkaVeverků
20.10.12 21:29

Můžu se jenom zeptat, když mám výron kotníku..Jestli ho můžu normálně nosit v botě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 22:41

Nový dotaz

Měla jsem před třemi lety údajně vyvrtnutý kotník. Dostala jsem ortézu na 14 dní a byla o berlích. Jenže ani po měsíci otok nesplaskl, a došlápnout jsem nemohla cca 6 týdnů a kulhala víceméně dva a půl měsíce. Problém je, že mě kotník stále zlobí - na výletě, ve výjimečných chvílích, kdy mám vysoké boty, na lyže vůbec nemohu, prostě vždy po námaze a mám ho jak bambuli a splaskne pomalu během dvou dnů. Nebo stačí, že jen špatně došlápnu a bolest mi vystřelí do celého těla. Měli jste obdobný problém s vyvrtnutým kotníkem? Měla jsem za to, že vyvrtnutý kotník je záležitost max tří týdnů a ne tří let. Nechce se mi ale plašit u lékaře, ať nejsem za bůh ví co.. :nevim: Tak se raději ptám, jestli je to normální.

• Citovat
  • Upravit
31286
14.3.13 22:48

Ono záleží jak moc sis to vyvrkla a co to udělalo s vazy…já už mám kotníky tak v hajzlu, že sem ráda že chodím…ale já měla těch úrazů víc.
Ale vím ze zkušeností od lidí okolo mě, že často i jeden špatný úraz a nedostatečně dlouhé léčení (14 dní ortézy je podle mě dost málo) a může se tam udělat, jakoby „zatvrdlina“ a ta pak tlačí a omezuje hybnost po hodně dlouhou dobu, v řádu let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.15 20:57

Ahojte, potřebuji poradit v lednu jsem měla zlomený vnitřní kotník, měla jsem měsíc a něco sádru a pak vše ok, ale včera jsem šla na zahradě byl ta trošku nerovný terén a mě se podvrtla noha a jako by mi v ní luplo, je to ta samá, od včera mám otekly kotník (chladím to a moc se snažím nechodit), bolí to jenom když chci nohou otočit a nebo když jdu tak trošičku v ohybu a kulhám, nechce se mi jít k Dr. jsem v 15tt a už jenom kvůli RTG, myslíte že to může být vymknuté, bojím se aby to nebylo horší… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.15 12:54

Kostival

Mohou to být namožené vazy, měl jsem to už 8×, používam rozdrcený kořen kostivalu.Jako zabal.

• Citovat
  • Upravit
13
11.8.15 15:24

Případný rtg kotníku by na plod neměl mít žádný vliv, neboť dostanete zástěru, a nemáte ozářené bříško, ale jen kousek nohy…nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.5.18 23:55

Dobrý den, před rokem jsem si zlomil trojnásobně bérec a nemám plnou hybnost kotníku i přesto že už je to rok, snažil jsem se to rozchodit, byl jsem na dvou rehabilitacích a pořád nic. Natáhnout nárt dokážu, ale přitáhnout nahoru jde maximálně na 90°. Nevím co už dál, nemohu kvůli tomu běhat, když chci udělat krok musím si stoupnout na špičku. Jak zlepšit ohyb? Je už rok pozdě na to rozhýbat kotník? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
6.5.18 00:17

@Evolution Byls na dvou rehabilitacích a pak už nic? Neřekli Ti, jak máš cvičit doma, abys obnovil hybnost? Kdys byl naposledy u doktora a kdy na té rehabilitaci? Děláš nějaké cviky dle doporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.5.18 09:52

@entropy bohužel jsem byl naivní a jediné místo kde jsem cvičil bylo na rehabilitaci. Myslel jsem si že se to prostě rozchodí a bohužel. Teď jsem byl na vyndávání šroubů a zítra mě pustí domů. Na rehabilitaci jsem byl před půl rokem naposledy. Zajímá mě jestli je ještě nějaká šance to rozhýbat při pravidelném cvičení nebo už je pozdě. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
9.5.18 09:22

@Evolution Musíš s tím znovu za lékařem, aby prohlédl a doporučil postup, předepsal případně další procedury a rehabilitace. Takhle po netu Ti asi ani lékař neřekne, jestli to má šanci, aniž by viděl, co s tím je konkrétně v nepořádku - ale jestli nějak, tak to to určitě bude zahrnovat pravidelné cvičení, protahování. Určitě se stav za doktorem a zeptej se ho na problém s rozsahem pohybu.

Známá měla zlomeninu paže a původně jí lékař i předpovídal, že nebude moci ohýbat pořádně zápěstí, protože to nesrostlo moc pěkně a navíc je starší, ale na rehabce jí řekli, ať se na to, co říká, vykašle a denně cvičí, co jí ukázali - nakonec má téměř plný rozsah pohybu, ruka ji nijak neomezuje, ale fakt tvrdě makala a několikrát denně se tomu věnovala (ne dlouhé cvičení, ale časté).

Takže bych se snažila orientovat hlavně podle toho, co Ti řeknou na rehabce/fyzioterapii. Myslím, že šanci na zlepšení mít budeš, ale bude to chtít pár měsíců poctivé práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák