Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,před týdnem sem si vyvrkla kotník a asi od neděle mě bolí lítko na té samé noze.Je to silná bolest která trvá dlouho.Není to nic chvilkového.Bolí to hlavně večír a v noci.Nemáte s tím někdo skušenost?Předem děkuji.
Já teda nevím, ale jestli tou nohou nehýbáš, tak by to mohla být nějaká sraženina
Radši si zajdi za doktorem!
Ahojky, hned za doktorem…maš staženou sadru nebo obvazy…mohla by být sraženina…
Děkuji odpoledne tam jedu,jen sem se chtěla optat jestli tam nejedu zbytečně.Všem děkuji ![]()
Můžu se jenom zeptat, když mám výron kotníku..Jestli ho můžu normálně nosit v botě.
Měla jsem před třemi lety údajně vyvrtnutý kotník. Dostala jsem ortézu na 14 dní a byla o berlích. Jenže ani po měsíci otok nesplaskl, a došlápnout jsem nemohla cca 6 týdnů a kulhala víceméně dva a půl měsíce. Problém je, že mě kotník stále zlobí - na výletě, ve výjimečných chvílích, kdy mám vysoké boty, na lyže vůbec nemohu, prostě vždy po námaze a mám ho jak bambuli a splaskne pomalu během dvou dnů. Nebo stačí, že jen špatně došlápnu a bolest mi vystřelí do celého těla. Měli jste obdobný problém s vyvrtnutým kotníkem? Měla jsem za to, že vyvrtnutý kotník je záležitost max tří týdnů a ne tří let. Nechce se mi ale plašit u lékaře, ať nejsem za bůh ví co..
Tak se raději ptám, jestli je to normální.
Ono záleží jak moc sis to vyvrkla a co to udělalo s vazy…já už mám kotníky tak v hajzlu, že sem ráda že chodím…ale já měla těch úrazů víc.
Ale vím ze zkušeností od lidí okolo mě, že často i jeden špatný úraz a nedostatečně dlouhé léčení (14 dní ortézy je podle mě dost málo) a může se tam udělat, jakoby „zatvrdlina“ a ta pak tlačí a omezuje hybnost po hodně dlouhou dobu, v řádu let…
Ahojte, potřebuji poradit v lednu jsem měla zlomený vnitřní kotník, měla jsem měsíc a něco sádru a pak vše ok, ale včera jsem šla na zahradě byl ta trošku nerovný terén a mě se podvrtla noha a jako by mi v ní luplo, je to ta samá, od včera mám otekly kotník (chladím to a moc se snažím nechodit), bolí to jenom když chci nohou otočit a nebo když jdu tak trošičku v ohybu a kulhám, nechce se mi jít k Dr. jsem v 15tt a už jenom kvůli RTG, myslíte že to může být vymknuté, bojím se aby to nebylo horší… ![]()
Mohou to být namožené vazy, měl jsem to už 8×, používam rozdrcený kořen kostivalu.Jako zabal.
Případný rtg kotníku by na plod neměl mít žádný vliv, neboť dostanete zástěru, a nemáte ozářené bříško, ale jen kousek nohy…nebojte
Dobrý den, před rokem jsem si zlomil trojnásobně bérec a nemám plnou hybnost kotníku i přesto že už je to rok, snažil jsem se to rozchodit, byl jsem na dvou rehabilitacích a pořád nic. Natáhnout nárt dokážu, ale přitáhnout nahoru jde maximálně na 90°. Nevím co už dál, nemohu kvůli tomu běhat, když chci udělat krok musím si stoupnout na špičku. Jak zlepšit ohyb? Je už rok pozdě na to rozhýbat kotník? Děkuji moc
@Evolution Byls na dvou rehabilitacích a pak už nic? Neřekli Ti, jak máš cvičit doma, abys obnovil hybnost? Kdys byl naposledy u doktora a kdy na té rehabilitaci? Děláš nějaké cviky dle doporučení?
@entropy bohužel jsem byl naivní a jediné místo kde jsem cvičil bylo na rehabilitaci. Myslel jsem si že se to prostě rozchodí a bohužel. Teď jsem byl na vyndávání šroubů a zítra mě pustí domů. Na rehabilitaci jsem byl před půl rokem naposledy. Zajímá mě jestli je ještě nějaká šance to rozhýbat při pravidelném cvičení nebo už je pozdě. Děkuji
@Evolution Musíš s tím znovu za lékařem, aby prohlédl a doporučil postup, předepsal případně další procedury a rehabilitace. Takhle po netu Ti asi ani lékař neřekne, jestli to má šanci, aniž by viděl, co s tím je konkrétně v nepořádku - ale jestli nějak, tak to to určitě bude zahrnovat pravidelné cvičení, protahování. Určitě se stav za doktorem a zeptej se ho na problém s rozsahem pohybu.
Známá měla zlomeninu paže a původně jí lékař i předpovídal, že nebude moci ohýbat pořádně zápěstí, protože to nesrostlo moc pěkně a navíc je starší, ale na rehabce jí řekli, ať se na to, co říká, vykašle a denně cvičí, co jí ukázali - nakonec má téměř plný rozsah pohybu, ruka ji nijak neomezuje, ale fakt tvrdě makala a několikrát denně se tomu věnovala (ne dlouhé cvičení, ale časté).
Takže bych se snažila orientovat hlavně podle toho, co Ti řeknou na rehabce/fyzioterapii. Myslím, že šanci na zlepšení mít budeš, ale bude to chtít pár měsíců poctivé práce.