Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
všechno se uhlídat nedá. se otočíš na malou chvilku a je to. Malou hlídej (pozoruj). Myslím,že to bude v pořádku.
prosím tě, nemáš se za co stydět. tohle se stane jedna dvě. a takových úrazů ještě bude…
pokud reaguje normálně, tak bych nikam nejezdila. jen i budeš zbytečně stresovat rentgenem. udělala jsi dobře, že jsi ji budila a zkoušela reakci a když si teď v klidu hraje a jí a není ospalá, otrávená, protivná, tak bych to nechala být. určitě je v pořádku.
a ještě jednou: netrap se tím
![]()
Tak pokud reaguje
- hlídej i fontanelu
Já bych tedy asi jela, pro jistotu. Jsem strašný srab.
Nemyslím, že jsi něco udělala špatně nebo podcenila
Jinak se to stát může, když vidím mladého, co tam dělá
Spíš koukám, že už jmenuje zvířátka
šikulka ![]()
Děkuju holky
Ona je teď protivná stále, protože nám ještě úplně nevylezly zuby, ale řekla bych, že se chová normálně jako vždycky. Teď si tady leze a hraje si s pěnovým puzzlem. S chlapem jsme se kvůli tomu zhádali, že jsem nezodpovědná a ještě s ní nechci jet, když má tu čáru přes spánek, ale já právě nevím, co dělat, když se chová normálně…
Děkuju ![]()
Ahojky
Vůbec se nemáš za co stydět. Nikdo neuhlídá dítě 24 hod denně nonstop.
Pokud je malá v pohodě, chová se normálně, není ospalá, neblinká a nemá další příznaky, které normálně nemívá, nikam bych nejezdila. Určitě je v pořádku ![]()
Jen tak pro zajímavost: Jednou mi na pohotovosti dr řekl, že pokud se dítě uhodí do hlavičky, je třeba jej hlídat dalších 24 h včetně buzení v noci každé 3 hodiny.
Hele, ten je dobrý, chtěla bych ho vidět
možná ten rentgen je horší, já fakt nevím, kvůli tomuhle říkám, že mě chlap drží při zemi, já bych lítala s kdejakou kravinou
![]()
Já nevím, ale když je to rána do hlavičky, asi bych jela… S banalitama taky nesouhlasím jezdit k doktorovi, ale takhle bych se asi bála. Je ještě hodně malá, ale jinak takovým úrazům se neubráníš, je to mžik. držím palec, ať je malá v pořádku ![]()
No, ona si nejdřív sedla na zadek a ta židlička se na ní převrátila, jak se jí pořád držela… Spíš se ťukla tou stoličkou, než aby si dala o zem…
Chová se úplně normálně. Tak já nevím…
Já myslím,že to bude v pohodě…malá mi v roce spadla na hlavu z jídelní stoličky
byla to vteřina,když jsem se otočila pro sušenku.
Rozhodně ji pozoruj,třeba i jestli reagují zornice,chuť k jídlu,atd…v noci ji probouzej jestli ji reaguje.
Ale osobně si myslím,že bude v pořádku.Nejkritičtšjší prý bývá 1 hodina od zranění… ![]()
Taky bych nejela pokud by reagovala normálně a nebyli nějaké známky,že jí je špatně.Ona v 11.měsících mluví?že ti jmenovala zvířátka ![]()
sexyfraga píše:
Taky bych nejela pokud by reagovala normálně a nebyli nějaké známky,že jí je špatně.Ona v 11.měsících mluví?že ti jmenovala zvířátka
Nemluví, ale vyjadřuje se citoslovci - řeknu ovečka, ona bečí, na auto dělá brm, na medvídka brum, na koníčka ihá, na ptáčka pípíp, na slepičku koko, na pejska haf, na hada sssssss, na kočku čičí, na míchačku vrrr, na prasátko chro ![]()
Napsala jsem, že mi říkala zvířátka, ale myslela jsem to takhle
Jsem nějaká vykolejená ![]()
nemáš se za co stydět. zrovna před chvilkou mi spadly na 14 měsíčního broučka dva sušáky na prádlo co jsem měla opřený o zeď. je to prostě mžik
. On ani neřval, jen se lek jak jsem zařvala vyděšeně já
. No bylo to na infarkt ![]()
Ahojky.Nedivím se ti že se cítíš blbě.taky se tak cítím když se něco stane.Ale tyhle urazy patří prostě k dětsví.Já se trápím vždy přesně tímto jestli jet nebo ne.Většinou jedu a většinou se nic nedělo.Prostě jen modřinka nebo šrámek.Ale chci mít klid a jistotu.Já kluky hlídm jak ostříž a stejně mi každej z nich spadnul z postele a každej měli jeden takovejle uraz.Jsou to potvůrky vynalézavý.Myslím že to bude mít malá modřinku prostě jak ji to tam bouchlo.
Jo my třeba i rozebrali obývací stěnu, sundali matrace na gauči protože malej po nich vyleze na metr vysoký stůl a sedne si na okraj zády.Hrůza je tam za pár vteřin.ty urazy mě pěkně děsí. ![]()
Ahoj! Potřebovala bych poradit a posoudit situaci… Moje 11 mesíční dcerka si na sebe shodila dřevěnou krmící židličku. Spadla na zem a stolička se na ní převrátila. Byl to snad zlomek vteřiny, no neuhlídala jsem to

Začala brečet, ale pak jsem jí utěšila. Zrovna byla ospalá, ještě chvíli si hrála a pak šla spinkat. Vzbudila jsem jí, jestli reaguje na hračku - reagovala normálně. Teď se vzbudila, má nad okem otlačeninu od té stoličky, je to čára, která jí vede na spánek, ale ani na dotek jí to nebolí. Chová se normálně, teď papala, hrála si, říkala mi zvířátka…
Potřebovala bych posoudit situaci - myslíte, že bych s ní měla jet na rentgen i když reaguje normálně???
Omlouvám se za inko, ale opravdu se stydím.,.,. Cítím se pod psa