Odstranění mimoděložního těhotenství

4841
28.4.22 12:09

Odstranění mimoděložního těhotenství

Čekám na odstranění mimoděložního těhotenství, bohužel zatím nelze určit, na kterém vaječníku se nachází, vyčkávám do zítřka :,(

Prosím jak dlouho jste byly hospitalizované po laparoskopii?

Vzali Vám vaječník?

Budu moc vděčná za reakce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.4.22 12:38

Myslíš spíš vejcovod. Ano, vzali. Jeden den laparo, druhý den jsem šla domů.

• Citovat
  • Upravit
177
28.4.22 12:40

Mně dali jen metotrexát. A to se vědělo, kde se GEU nachází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
28.4.22 12:40

Ano, vejcovod mi vzali. V sobotu akutni operace (bylo uz praskle), v pondělí domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.4.22 15:02

Vzali mne vejcovod a na druhy den jsem sla domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
28.4.22 19:35

Záleží kde mimodrlizni je. Pokud ve vejcovodu tak skoro na 99% o vejcovod přijdeš. Pokud je na vaječníku odstraňují jen nezbytný kus a zbytek vajecniku nechávají… I ten poškozený vaječník dokáže produkovat vajivka. Pokud je mimodelozni v rohu deloznim berou roh dělohy s vejcovod. Mě vzali vejcovod a za dva dny jsem šla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
28.4.22 20:04

Holky všem moc děkuji za reakce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
28.4.22 20:06
@Ufinka87 píše:
Záleží kde mimodrlizni je. Pokud ve vejcovodu tak skoro na 99% o vejcovod přijdeš. Pokud je na vaječníku odstraňují jen nezbytný kus a zbytek vajecniku nechávají… I ten poškozený vaječník dokáže produkovat vajivka. Pokud je mimodelozni v rohu deloznim berou roh dělohy s vejcovod. Mě vzali vejcovod a za dva dny jsem šla domů.

Děkuji moc za informaci :kytka: Mělo by být na vaječníku a je opravdu v brzkém stadiu, tak je třeba šance, že se podaří odstranit a vaječník „zachovat“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.4.22 20:58

Mě operovali ve čtvrtek v noci, byla jsem v 5.tt a měla jsem veliké bolesti. Přišla jsem o vejcovod a ještě našli a odstranili nějaká ložiska endometriózy. Domů mě pustili v pondělí.

Moc mi pak po zhojení pomohla fyzioterapeutka, která má laser, který do hloubky rozvolnil jizvy a na povrchu je hezky zahladil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
1.5.22 21:49

Operovali mě v pátek 29.4. odpoledne, přišla jsem o pravý vejcovod, odstranili ložisko endometriozy za levým vaječníkem. Dneska ráno jsem šla domu. Vše začalo 11DC, MS proběhla celkem normálně, bylo to z minulého cyklu, takže asi 6tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.8.22 17:17

27.Července prebehla inseminace. Po 2tyzdnoch v krvi 170hcg po 3tyzdnoch 250hcg a následne kleslo na 50hcg. Dalsie 2tyzdne som bola úplne v pohode mierne špinění..od inseminace ubehlo 7 týždňov a začala som krvácať ako klasicke ms.Isla som dnes na ultrazvuk kde bola cysta 5.5cm kvapalina a niečo čo nevedia identifikovať. Po 7tyzdnoch teda hcg 51 vraj to je ale len laboratórna odchilka. Nasadili mi estrofem na zastavenia krvacia.Ak by som mala bolesti tak pohotovosť. Vraj išlo o mimoděložní ale už sa to vstrebáva. Mam sa nejak obávať myslíte že estrofem zabere? Mám hrozný strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
17.8.22 10:43

@Ivanky Je mi moc líto, že i tebe potkalo mimoděložní těhotenství :,( Každopádně, varianta, že si tělo poradí samo je naprosto nejlepší 🙏 Nakonec i moje mimoděložní těhotenství se úplně vstřebalo. Čekala jsem dva dny v nemocnici na laparoskopii a tím, že hodnoty klesaly, nebyla nakonec nutná. Já tedy nic nedostala, jen se vyčkávalo. Opravdu jsem si prošla šestinedělím, kdy jsem střídavě špinila/krvácela… Do toho se mi udělala cysta přes tři cm. ale i ta naštěstí zanikla s menstruací, která přišla po „šestinedělí“
Koukám, že já byla propuštěna s hodnotou 470HCG to ty máš krásné nízkou hodnotu a věřím, že si tělo také poradí samo :hug:

Jinak bych pro povzbuzení doplnila, že další ms už nedorazila a jsem v osmém týdnu, zakladatelka :* :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.8.22 12:09

@Janita3 zatiaľ už 3den nemám bolesti ani nekrvacam ten estrofem to zrejme drží a po vysadení by mala dôjsť ms a následne by mala odísť cysta spolu s mimoděložním? Ja myslela že keď hodnoty iba klesali že išlo o biochemko :,( moc sa obávam bolesti a hospitalizace protože som úplne sama v zahraničí a manžel stále v práci…snad s tým že to ani raz nestuplo iba klesalo nebudem musiet na operáci😭 veľmi ti gratulujem a prajem s celého ❤️️ úspěšně těhotenství až do konca :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
17.8.22 16:53

@Ivanky Mimoděložní se u mě vstřebalo, cysta pak odešla s menstruací. Nejsem žádný lékář, ale dle mého máš nízké hodnoty na nějaké další neplechy, vše je na dobré cestě a operaci nebude nutná :hug: Budou dle mého sledovat hodnoty HCG, já chodila na krev zhruba po deseti dnech a až tak za šest/sedm týdnů jsem byla ze 470 jednotek na nule.

Děkuji moc :srdce: Já tobě přeju, aby se s tím tělo hlavně taky vypořádalo pěkně samo a další těhotenství též bylo jen úspěšné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.8.22 18:04

@Janita3 tvoje odpověďe má moc uklidnili :hug: akurát už zase krvacam a mám paniku že dostanem bolesti a omdliem 😂 no jo já se snažím o mimi 12 let tohle bylo moje první a dopadlo takhle ale mám teď väčšiu naději :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty