Odvod DPH

Anonymni
1.9.07 14:18

odvod DPH

Ahoj holky,

prosím vás, mohla byste mi někdo říct, jak je to s odvodem DPH FÚ? Já jsem se teď přihlásila jako plátce DPH a ještě jsem si nenašla účetní, která mi bude dělat papíry. Tak by mě jenom zajímalo, když po těch 3 měsících budu dělat vyúčtování, jak to vlastně bude. Ten „přeplatek“, který vznikne, že jsem zaplatila já, tak mi FÚ vrátí? Jde mi o to, že já nakupuji od dodavatele s 19% DPH, ale protože já ke zboží přidávám montáž, tak zákazníkovi dávám s 5% DPH, tak se bojím, abych nepřišla o těch 14%.

Díky za všechny info.

Petra

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.9.07 18:13

budeš mít pravidelně nadměrné odpočty, FÚ Ti bude NO vracet… je dobré napsat k prvnímu přiznání k DPH přílohu, že z důvodu toho, že nakupuješ v základní sazbě a uskutečňuješ ve snížené, budou NO vznikat pravidelně. Jen bacha na rozlišování sazeb, není montáž jako montáž.

• Citovat
  • Upravit
2349
10.11.07 22:34

Ahojky,
jestli stále hledáš nějakou účetní, tak já jsem právě také na MD, zatím krátce (Kuba má jen 7 týdnů) takže prozatím jsem celkem ještě v obraze. Ale myslím si,teda nevím, co prodáváš a montuješ, že bys měla mít na výstupu u všeho 19%. Leda že bys montovala do bytů něco tam by byla montáž s 5%.
Zatím páček :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.1.16 16:25

Prosím, je tunějaká účetní? potřebuju do formuláře přiznání k dph něakm zapsat zboží, co jsem koupila v Německu. Na faktuře mám že je to uskutečněno podle §4,c.1B,6A zákona o dph osvobozeno od daně.

Do jakého řádku přiznání zapíšu částku, co je na faktuře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
25.1.16 17:05

Pokud se jedná o normální zboží (ty paragrafy se týkají nejpíše něměckého DPH), tak řádek 3 a 4 (dle sazby) a pak to samé do 43 a 44 (dle sazby). Není tam napsáno, že daň odvede zákazník? Případně smínka, že se jedná o Reverse charge?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.1.16 17:48

@Ennyka je to účtováno bez dph, já jsem plátce, oni jsou plátce, koupila jsem pilník a mám fakturu bez dph, někam to musím napsat. tam žádná sazba není na té faktuře, je fakturováno bez dph-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
25.1.16 17:53

Tak je to tak jsem psala. Pilník je řekněme za 1000,–Kč dáš to do řádku 3 sloupec základ daně a vypočítáš daň 21%, kterou zapíšeše do sloupce daň na výstupu (v tomto případě by to bylo 210,–Kč). A dále to dáš do řádku 43 do sloupce základ daně dáš 1000,–Kč a do sloupce V plné výši (předpokládám, že nemáš koeficient) dáš znovu těch 210,–Kč. Tzn v jedné části DPH odvedeš a v druhé v té samé části uplatníš… Je to srozumitelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.1.16 17:58

Na řádku 3 připsat na řádku 43 odepsat, jasný, moc děkujuuuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.1.19 17:54

Dobrý den, prosím o radu ohledně reverse charge. Dostala jsem fakturu od LinkedIN, kde je vyčísleno DPH 21%, ale měla bych to účtovat jako reverse charge, takže DPH by tam být nemělo. Je přelom roku, doklad bych ráda dala do dph za 12/18. Můj dotaz zní mám DPH vyměřit z celé částky včetně toho dph vyměřeného od nich nebo doklad raději nemám účtovat a vyreklamovat ho, když by tam být nemělo? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
25.1.19 18:25
  1. za jake sluzby to je? B) z jake zeme to je? Premyslim, proc tam dali 21%… nevyfakturovali to jako za elekronicke sluzby v ramci rezimu MOSS? Ja bych to vratila zpet a chtela bez ceske DPH.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.1.19 19:03

Je to LinkedIN z Irska. Podle mě opomněli, že jsme plátci DPH. Budou nám asi muset vystavit dobropis. Otázka je zda to mám teď dát do dph a z čeho tedy to mé dph počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
25.1.19 19:40

@ŽabkaLucka a fakturuji to pod irskym DIC? Nemajivtreba registraci i v CR? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.1.19 19:59

Fakturují pod irským dič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie