Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
budeš mít pravidelně nadměrné odpočty, FÚ Ti bude NO vracet… je dobré napsat k prvnímu přiznání k DPH přílohu, že z důvodu toho, že nakupuješ v základní sazbě a uskutečňuješ ve snížené, budou NO vznikat pravidelně. Jen bacha na rozlišování sazeb, není montáž jako montáž.
Ahojky,
jestli stále hledáš nějakou účetní, tak já jsem právě také na MD, zatím krátce (Kuba má jen 7 týdnů) takže prozatím jsem celkem ještě v obraze. Ale myslím si,teda nevím, co prodáváš a montuješ, že bys měla mít na výstupu u všeho 19%. Leda že bys montovala do bytů něco tam by byla montáž s 5%.
Zatím páček ![]()
Prosím, je tunějaká účetní? potřebuju do formuláře přiznání k dph něakm zapsat zboží, co jsem koupila v Německu. Na faktuře mám že je to uskutečněno podle §4,c.1B,6A zákona o dph osvobozeno od daně.
Do jakého řádku přiznání zapíšu částku, co je na faktuře?
Pokud se jedná o normální zboží (ty paragrafy se týkají nejpíše něměckého DPH), tak řádek 3 a 4 (dle sazby) a pak to samé do 43 a 44 (dle sazby). Není tam napsáno, že daň odvede zákazník? Případně smínka, že se jedná o Reverse charge?
@Ennyka je to účtováno bez dph, já jsem plátce, oni jsou plátce, koupila jsem pilník a mám fakturu bez dph, někam to musím napsat. tam žádná sazba není na té faktuře, je fakturováno bez dph-
Tak je to tak jsem psala. Pilník je řekněme za 1000,–Kč dáš to do řádku 3 sloupec základ daně a vypočítáš daň 21%, kterou zapíšeše do sloupce daň na výstupu (v tomto případě by to bylo 210,–Kč). A dále to dáš do řádku 43 do sloupce základ daně dáš 1000,–Kč a do sloupce V plné výši (předpokládám, že nemáš koeficient) dáš znovu těch 210,–Kč. Tzn v jedné části DPH odvedeš a v druhé v té samé části uplatníš… Je to srozumitelné?
Na řádku 3 připsat na řádku 43 odepsat, jasný, moc děkujuuuuuu
Dobrý den, prosím o radu ohledně reverse charge. Dostala jsem fakturu od LinkedIN, kde je vyčísleno DPH 21%, ale měla bych to účtovat jako reverse charge, takže DPH by tam být nemělo. Je přelom roku, doklad bych ráda dala do dph za 12/18. Můj dotaz zní mám DPH vyměřit z celé částky včetně toho dph vyměřeného od nich nebo doklad raději nemám účtovat a vyreklamovat ho, když by tam být nemělo? Děkuji.
Je to LinkedIN z Irska. Podle mě opomněli, že jsme plátci DPH. Budou nám asi muset vystavit dobropis. Otázka je zda to mám teď dát do dph a z čeho tedy to mé dph počítat.
@ŽabkaLucka a fakturuji to pod irskym DIC? Nemajivtreba registraci i v CR? ![]()
Ahoj holky,
prosím vás, mohla byste mi někdo říct, jak je to s odvodem DPH FÚ? Já jsem se teď přihlásila jako plátce DPH a ještě jsem si nenašla účetní, která mi bude dělat papíry. Tak by mě jenom zajímalo, když po těch 3 měsících budu dělat vyúčtování, jak to vlastně bude. Ten „přeplatek“, který vznikne, že jsem zaplatila já, tak mi FÚ vrátí? Jde mi o to, že já nakupuji od dodavatele s 19% DPH, ale protože já ke zboží přidávám montáž, tak zákazníkovi dávám s 5% DPH, tak se bojím, abych nepřišla o těch 14%.
Díky za všechny info.
Petra