Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám dojem, že to musí vyplatit do konce dubna. Já pořád nic na účtě od finančáku nemám. Už začínám být trošku nervozní, vzhledem k tomu, že jsem danové přiznání dávala už koncem ledna kvůli porodu a šestinedělí.
nam to jeste neprislo ale maji cas to poslat do konce dubna
kdyz budou nejake nejasnosti tak te do konce dubna musi upozornit (budou chtit neco dodat nebo tak) a maji pak jeste nejaky den den cas ![]()
Hasmandko, ona ta danova priznani delaji az kdyz jim na ne skonci uzaverka driv ne
(nebo by to tak alespon melo byt ![]()
Enko - ja jsem si to myslela, ale to čekání na penízky je táááák dlouhé.
Hlavou se mi honí myšlenky jako, že to někde ztratili nebo že jsem tam napsala špatně číslo účtu…Ale dík, že píšeš, že to taky ještě nemáš. ![]()
Hasmandtko, prověř si to, dřív to bylo tak, že pokud jsi podala přiznání ještě v lednu, tak přeplatek nevraceli automaticky, ale muselo se zvlášť žádat. Nevím, zda to platí i pro společné zdanění, ale raději tam zavolej. Abys nečekala zbytečně.
Ve spolecnem zdaneni si psala jestli chces vratit penize na ucet nebo slozenkou. Na uctu to byva vetsinou driv. My to loni dostali prvni tyden v kvetnu protoze jsem to chtela na slozenku. Proste loni nestihali. Ono taky zalezi na velikosti mesta. Kamoska od Jihlavi mi psala ze uz je ma, ale u nas opet pocitam prvni tyden v kvetnu nejdriv....... Jitka
Já nepodávala společné zdanění. A na tom „normálním“ byla žádost o vrácení přeplatku součástí formuláře, tak to by mělo být v pohodě.
Mělo, ale není. Loni, i když jsi to vyplnila a podala v lednu, tak to nevrátili, pokud jsi nepodala speciální žádost. A myslím, že to asi nezměnili, i když jistá si nejsem.
Pokud ten formulář v přiznání vyplníš a podáš v únoru nebo březnu, je to bez problémů.
Je to takový chyták v zákoně o správě daní a poplatků, opravdu ti radím, abys to prověřila.
Dnes mi už přeplatek daní přišel na účet, takže to zřejmě platí i pro leden. Ale dík.
Nechce se mi věřit, že je to tak v zákoně, ale u nás je všechno možné.
![]()
Ahojky,
nevím ale začínám být trochu nervozní.My ten přeplatek ještě pořád nemáme.Doufám, že jsme něco nevyplnili špatně.Je tady ještě někdo kdo to ještě nedostal????
Ahojky,
nevím ale začínám být trochu nervozní.My ten přeplatek ještě pořád nemáme.Doufám, že jsme něco nevyplnili špatně.Je tady ještě někdo kdo to ještě nedostal????
ahoj anonymni,
my preplatek taky jeste nedostali
vypada to ze to budu pristi stredu zjistovat co a jak, protoze ani nevolali ze je neco spatne ![]()
ahojky,
chtěla jsem se zeptat jestli nevíte, kdy se vyplácí přeplatek na dani, když jsme si podali společné zdanění manželů.