kdy se vyplácí daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28414
2.5.07 11:47

Ahoj, já tedy nevím, manža se na účet teď nedíval, ale snad tam 30.dubna ten přeplatek dorazil. Jinak nám přišel od finančáku dopis, že nám tu a tu částku přiznávají a že bude doručena na účet… :wink:
Také už čekáme, potřebujem nechat udělat a koupit vchodové dveře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.5.07 12:39

Nedalo mi to a zašla jsem na ten finančák.Říkala že nás má ještě někde na kupě ale že by ty peníze měly dneska z jejich účtu odejít.Nevíte jak dlouho trvá než to přejde na můj účet?Eva

• Citovat
  • Upravit
41
8.5.07 15:46

SZM - vrácení daní stále nepřišlo :-(

Podávali jsme SZM už 5. dubna 07, od té doby se nám nikdo z FU neozval, že by bylo potřeba něco doplnit či opravit a přesto nám peníze na účet ještě dodnes nedorazily. Jsme sami nebo se to stalo i někomu jinému?

Děkuju Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
10.5.07 07:42

PetNem, mně peníze taky ještě nedorazily :evil: :evil: . Je zajímavý, že manželovi už přišly před 10 dny. Podáváme to každý u jiného FÚ. Tak doufám že na mně nezapomněli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.4.08 12:28

Ahoj holky poprvé jsem si vyřizovala SZM.Od kdy to začínají posílat?Dala jsem si to poslat na účet.Díky Sylva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.4.08 14:30

Ahojky tak jsem se ted dívala na učet a mám v nezaučtovaných transakcích penízky ze SZM papa

• Citovat
  • Upravit
879
12.4.08 21:32

Ahoj,

dovolím si vzhledem ke své profesi vše uvést na pravou míru: F´´U má na zaslání přeplatku 1 měsíc od vyměření daně. Da´ˇn se vyměřuje k poslednímu dni, kdy je možno podat da´ˇnové přiznání, tedy letos k 31.3. , pokud nejste vyjímka, která si vzala da´ˇnového poradce a využila možnost odkladu apod. A to i tehdy, když jste podali přiznání třeba v lednu. F´´U může tedy poslat přeplatek nejdříve 1. a nejpozději 30. dubna +nějaký den na bezhotovostní převod nebo doručení poukázky - počátkem května nejpozději by měly peníze přijít, pokud!!: 1)Jste si o ně písemně požádali, a to 2) ve stanovené lhůtě maximálně 2 měsíce před vyměřením daně (tady si zrovna nejsem jistá přesností, musela bych se jít někam podívat). Takže pokud jste si o přeplatek nepožádali nebo požádali třeba v lednu, žádný nepřijde - nicméně se neztratí a je možno kdykoliv požádat znovu. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
18.4.08 14:24

Ahoj holky taky čekám, jak na smilování. :D A pořád nic, napadlo mě Evalu, když jsi v tom zběhlá, může být nějaký důvod, proč to nevyplatit, napadlo mě: stavíme domek a nepodávala jsem daň. přiznání- myslím, že ještě není potřeba, ale co kdyby?Musí se podávat přiznání i za pozemek?
Vyrozumí pokaždé papírem? Mají mi vracet přes deset tisíc a nerada bych o to nějakou chybou přišla. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
19.4.08 18:18

Omlouvám se, ale úplně nerozumím. Píšeš, že vám mají vracet, ale že jsi nepodávala da´ˇnové přiznání a pak ještě o pozemku. Vracet by vám mohli přeplatek na dani z příjmu - o ten se musí vždy žádat. Ale pokud jsi nepodala DP , nemůže to být přeplatek na základě společného zdanění manželů. Je ale možné, že vám vznikl přeplatek i tak (jednomu nebo druhému), to by měl řešit v klasickém případě zaměstnavatel, pokud jste nějakým způsobem případ neklasický, obra´ˇtte se na F´´U - ale obávám se, že vznik přeplatku ve většině neklasických případů je podmíněn podáním DP. K pozemku se váže da¨n z nemovitosti, měli byste podat Přiznání k dani z nemovitosti a zaplatit - za pozemek je to pár korun, za novostavby se zatím neplatí. Také doporučuji kontaktovat F´´U nebo si vyzvednout formulář s pokyny a pokusit se to sestavit sami. F´´U žádný papír neposílá, až případné doměření daně a penále, takže na tahu jste vy.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
20.4.08 11:21

Já jsem to asi špatně popsala. SZM jsme podávala na FÚ, ale napadlo mě, že jsem nic neplatila za ten pozemek. No určitě tam zavolám, Moc díky. Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
20.4.08 18:44

Aha, tudy na to. O peníze ze SZM v žádném případě nepřijdete (pokud bylo správně spočítáno), problém může být v té žádosti o vrácení - v každém případě písemně, bu´ˇd na poslední straně formuláře nebo na samostatném papíru, a ve správné lhůtě. Když si na F´´U zavoláš nebo zajdeš, měli by ti říct, jestli je žádost v pořádku a jen ještě neposlali peníze (jak jsem psala, mají čas do konce dubna) nebo byste museli z nějakého důvodu žádat znovu. Jinak vám tam peníze zůstanou „ležet“ a můžete zažádat kdykoliv později. Tu da´ˇn z pozemku si vyřešte co nejdřív, myslím, že když se obrátíte o radu, neodmítnou vás, já mám s daněmi z nemovitosti na rozdíl od příjmovky v tomhle dobré zkušenosti. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.08 19:05

Ahojky, tak my jsme podávali SZM někdy okolo půlky března a hned 9. dubna nám přišla složenka na penízky. Je jen divné, že jsme tam psali, aby nám to poslali na účet, ale korunky přišli složenkou. Tak to je mi divný. Manžel ze srandy říkal, že třeba je poslali i na účet, ale neposlali. Tak nevím, co tam teda poblbli. Ale hlavně že dorazili. Už mám fúru nápadů co s nimi (nové dveře, tandemový kočár, síť na celý balkon- né jen do oken nebo dveří, no prostě takový ty věci, na který člověk z výplaty nemůže dát peníze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
20.4.08 20:28

Když vidím ty metříky, tak bych to tipla na ten kočár. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.08 00:08

Kacko, jojo, bude i kočár. To je jisté. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
29.4.08 08:31

Halo halo.. je tady nekdo z Havirova? Komu jeste penizky nedorazili? :-( cekam taky jak na smilovani bozi…ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák