Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Potřebuju poradit, dělám daně mojí švagrový a narazila jsem na problém.
Její manžel má trvalé bydliště jinde než ona s dcerou, ale bydlí s nimi. Musí napsat nějaké prohlášení, nebo je to úplně jedno?
Fakt nevím.
Děkuji za pomoc.
je to úplně jedno, aspoň u nás to tak bylo, taky máme trvalé bydliště jinde než manžel.
vyřizoval to manžel v místě svého bydliště, a oni mi pak poslali papír, že věc postoupili našemu finančnímu úřadu. ale sami jsme se o to starat nemuseli.
pa
NO u nas na financaku to jedno nebylo. CHteli cestne prohlaseni, ze od 1-12 /2006 bydlime spolu a starame se o dite… stacilo u manzela. Jinak se dalo podat na jednom financaku, protoze logicky kazdy patril jinam podle adresy…oni si to predali. Ovsem pokud bychom meli treba adresy v jinych mestech,tak by se melo podat na Fú pod ktery podle mista bydliste clovek spada.
Snad to je srozumitelne. nat
Ja se zrovna na toto cca pred mesicem informovala a bylo mi receno, ze k dani mame prilozit cestne prohlaseni, ze zijeme vsichni 3 ve stejne domacnosti. Mame taky rozdilne trvale bydliste na uzemi Prahy. Podavat to budeme na FU Prahy kde zijeme a kde ma trvale bydliste manzel. Hanka
Vidím bydliště Březnice…zrovna jsem podávala společné zdanění v Příbrami a jelikož máme také trvalé bydliště každý jinde, museli jsme napsat Čestné prohlášení, že jsme ve zdaňovacím období žili ve společné domácnosti a vychovávali společně dceru. Tak to po nás chtěli už loni. Manžel přiznání podával v Praze a oba jsme přikládali komplet kopii přiznání toho druhého.
Blanka
Mám takový technický problém: nevím, jak přesně napsat to čestné prohlášení o společné domácnosti, nemáte někdo po ruce nějaký vzor?
Díky, Hana
AHOJ, mě SZM dělala maminka kamarádky. Dělá přímo na FÚ. Žádné čestné prohlášení jsme dávat nemuseli, i když máme každý trv.bydlištěv jiném městě a bydlíme ve třetím městě. Jinak prý podle jakéhosi zákona jsou povinni přijmou žádost na podatelně v jakémkoliv městě a psoalat na daný FÚ dle místa trv. bydliště.
Jahůdko, to je zajímavá informace, jen jestli to vědí i na to našem finančáku
Každopádně díky.