Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ajo tak
my taky auto nemáme ale meli jsme pujcene uz 14dni pred termínem kdyby neco…
je to pohodlnejsi nez sanitka, i pro pritele
Jj, jestli máte možnost, tak být Vámi bych si auto určitě půjčila, obzvlášť, jestli chceš mít přítele u porodu! ![]()
Děkuji Vám za rady, taky si myslím, že vlastní auto bude lepší a hlavně, přítel to tady v Praze nezná a než by našel nemocnici už bych byla i s miminkem doma..:)
kristynkaa píše:
Děkuji Vám za rady, taky si myslím, že vlastní auto bude lepší a hlavně, přítel to tady v Praze nezná a než by našel nemocnici už bych byla i s miminkem doma..:)
a s tebou ji doufám najde
kontrakcující rodička není většinou moc dobrý navigátor ![]()
K těm sanitkám..pokud není porod už těžce rozběhlý…rychlou k vám nepošlou…a rodina se většinou nebere…jen ve vyjímečných případech. Ze zákona se to nesmí nesmí.A pak záleží, kdo si to vezme na triko ![]()
Já jela k prvnímu porodu do porodnice taxíkem (auto jsme neměli, navíc manžel byl v práci na druhém knci Prahy, tak by pro mě stejně asi nestíhal dojet), k druhému sanitkou (krvácela jsem a manžel musel zůstat doma se starším). V sanitce jsem se ptala, a prý by byl problém, kdybych byla s malým doma sama, tak vzít i jeho… takže pokud by mi nevzali dvouleté dítě, které nemá kdo hlídat, o manželovi by ani neuvažovali… Je to prý zakázané a kdyby někoho vzali, mohli by z toho mít obrovský průšvih…
Pokud nemáte auto, podle mě nejlepěší je si ho půjčit (ale to musíte mít v zásobě někoho, kdo vám ho půjčí na dost dlouhou dobu). Nebo prostě jet taxíkem, je to sice v Praze pálka, ale jednou dvakrát za život se to dá ![]()
Poprvé jsem si došla do por.pěšky
, bydleli jsme přes cestu. Podruhé jsem volala tátovi, stihl přijet (porod byl do dvou hodin) a ted po třetí už jsme měli auto, takže řídil manžel, který se toho chytil měsíc před porodem, takže o plynulé jízdě nelze mluvit…
Jen jsem ho varovala, že když bude drncat a prudce brzdit…takže mu začnu rodit v autě
Zvládli jsme to až do porodnice. Za 4h byla malá na světě. ![]()
Je lepší už mít odvoz dopředu zamluven (auto, popř. i šoféra) ![]()
kristynkaa píše:
Budeme trenovat cestu jěště před termínem
jen hlavně, až se naučí tu cestu, aby se nestalo, že porodnice, kde máš rodit, bude obsazená, to by tě pak poslali do jiné ,se kterou spolupracují. nejlepší je dopředu, než tam pojedeš, zavolat si, jestli nemají stopstav, abyste tam nejeli zbytečně.
nevíte jestli, když si zavoláte sanitku tak vás doveze do porodnice ve které jste zaregistrované nebo do první co bude po cestě? mám pár dnů do termínu a přítel má jet na půl dne mimo prahu, tak jsem o tom tak přemýšlela..ale volala bych si taxíka, kdyby to nebylo extra akutní…
adell píše:
nevíte jestli, když si zavoláte sanitku tak vás doveze do porodnice ve které jste zaregistrované nebo do první co bude po cestě? mám pár dnů do termínu a přítel má jet na půl dne mimo prahu, tak jsem o tom tak přemýšlela..ale volala bych si taxíka, kdyby to nebylo extra akutní…
Mě chtěli odvést do porodnice, která byla blíž.
Tak jsem řekla, že jsem zaregistrovaná v jiné, tak mě tak odvezli.
Byl mezi nima rozdíl cca 10km. ![]()
zakladatelko, pokud pojedete po Praze, tak v době dopravní špičky je jistější zavolat si sanitku. abys pak nerodila v autě ![]()
jinak doporučuju zavolat si dopředu do porodnice, jestli mají volno. mě se u druhého porodu stalo, že moje porodnice volno neměla a nakonec jsme jeli přes celou prahu do nemocnice, kde jsme ani jeden nebyli a já v kontrakcích navigovala
naštěstí obě děti byly tak uvědomělé, že se rozhodly k výstupu na svět brzy ráno a nebyl nikde provoz. jinak bych si tu sanitku volala…
weruuunka píše:adell píše:Mě chtěli odvést do porodnice, která byla blíž.
nevíte jestli, když si zavoláte sanitku tak vás doveze do porodnice ve které jste zaregistrované nebo do první co bude po cestě? mám pár dnů do termínu a přítel má jet na půl dne mimo prahu, tak jsem o tom tak přemýšlela..ale volala bych si taxíka, kdyby to nebylo extra akutní…Tak jsem řekla, že jsem zaregistrovaná v jiné, tak mě tak odvezli.
Byl mezi nima rozdíl cca 10km.
nám říkali na předporodním kurzu, že se saniťákům hned musí říct, kde jste zaregistrované, ať vás odvezou přímo tam, protože jinak vezou do nejbližší porodnice. Ale je problém, že tam, kde je rodička zaregistrovaná, může být plno, tak - aspoň jak to říkala PA, odvážejí do porodnice, se kterýma mají smlouvu…, tak asi jsou to ty nejbližší v okolí
kristynkaa píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak je to s odvozem do porodnice, když si zavolám záchranku vezmou partnera společně se mnou nebo on se musí dopravit po vlastní ose? Děkuji za odpověď
Pochybuji, že se to za ty dva roky změnilo, co jsem rodila, manžela do sanitky nevzali. Prý by druhou osobu vzali jen, kdyby to byl doprovod k dítěti. Takže manžel se musel dopravit po vlastní ose.
Pokud máte od koho půjčit auto, bude to určitě lepší… i pro Tvou psychiku… je to takové víc v klidu, když tě veze manžel než když se stresuješ už dopředu v záchrance…
Popř. se domluvit s nějakým sousedem nebo někým, kdo je nablízku, zda by v inkriminovaný čas neodvezl…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.