Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
adell píše:
nevíte jestli, když si zavoláte sanitku tak vás doveze do porodnice ve které jste zaregistrované nebo do první co bude po cestě? mám pár dnů do termínu a přítel má jet na půl dne mimo prahu, tak jsem o tom tak přemýšlela..ale volala bych si taxíka, kdyby to nebylo extra akutní…
Já jsem hned při volání na dispečink hlásila, kde jsem zaregistrovaná, odvezli mě tam. Je ale fakt, že mám Podolí od domova stejně asi nejblíž, i když spádově bych patřila do Krče.
Ahoj, já chci rodit v porodnici 40 km od bydliště, do porodnice v našem městě mě nikdo nedostane a bylo mi řečeno, že pokud budu chtít odvézt sanitou, tak mě odveze pouze do spádové nemocnice, takže do té naší a né těch 40 km, kde jsem registrovaná ![]()
Měla bych dotaz: Nevíte jak to je když manžel nemá dočasně papíry a já až začnu rodit budu potřebovat odvézt do porodnice? Může on a nebo to budu muset odřídít sama? ![]()
Denino píše:
Měla bych dotaz: Nevíte jak to je když manžel nemá dočasně papíry a já až začnu rodit budu potřebovat odvézt do porodnice? Může on a nebo to budu muset odřídít sama?
Pokud nemá dočasně papíry, tak pokud pojede, riskuje postih. Pokud budeš řídit ty, riskuješ podle mě mnohem víc. Já bych ve vašem případě rozhodně dala přednost taxiku. Když jsem rodila poprvé, manžel papíry dávno měl, ale v té době jezdil jen krátce (předtím hodně dlouhá pauza, kdy jsme neměli auto) a taky jsme radši jeli taxikem.
Denino píše:
Ahoj, já chci rodit v porodnici 40 km od bydliště, do porodnice v našem městě mě nikdo nedostane a bylo mi řečeno, že pokud budu chtít odvézt sanitou, tak mě odveze pouze do spádové nemocnice, takže do té naší a né těch 40 km, kde jsem registrovaná
Tak to věřím, že tě poveze sanita jen do spádové porodnice, 40km už je přece jenom dost… Ten případ, co jsem psala já, byl rozdíl ve vzdálenosti tak půl km, tam chápu, že se to neřeší a funguje se podle registrace.
My taxíkem bohužel jet nemůžeme. Až začneme rodit, tak musíme nejdřív dopravit našeho psa na hlídání ke tchýni. Ta řidičák nemá a je přes celé město. A pochybuju, že by nám 50 kilový tele někdo vzal do taxíku
A nejedná se v tomhle případě o životu ohrožující situaci? Vim že pokud se stane nějaká životu ohrožující situace, tak člověk může řídit (vézt např zraněného) do nemocnice i pod vlivem alkoholu (pokud teda neni úplně zlitej) a i bez řidičského průkazu…ale nevím jak to funguje v praxi.
Denino píše:
My taxíkem bohužel jet nemůžeme. Až začneme rodit, tak musíme nejdřív dopravit našeho psa na hlídání ke tchýni. Ta řidičák nemá a je přes celé město. A pochybuju, že by nám 50 kilový tele někdo vzal do taxíkuA nejedná se v tomhle případě o životu ohrožující situaci? Vim že pokud se stane nějaká životu ohrožující situace, tak člověk může řídit (vézt např zraněného) do nemocnice i pod vlivem alkoholu (pokud teda neni úplně zlitej) a i bez řidičského průkazu…ale nevím jak to funguje v praxi.
No tak pochybuju, že je život ohrožení vézt psa ke tchýni.
Risknout to můžeš, ale je to o hubu. To by jsi nemohla někoho poprosit, aby vás odvezl? Nebo si zavolej na taxi, jestli by toho psa vážne nešlo odvézt.
A kdybys volala sanitku tak myslis ze ti by ti vzali psa??? nějak nechápu co řešíš? a to že začneš rodit rozhodně není životu ohrožující situace
teda pokud nemáš nějaké vážné zdravotní problémy. A jak tu už nekdo psal sanitka není taxík, kdyz se nespokojíš s vaší porodnicí tak se do té své musíš dopravit sama.. Nevím co je to ted za módu se nechat vozit sanitkou do nemocnice
![]()
Do sanitky nevezmou ani manžela, natož psa
. A nemůže pes zůstat doma, než se manžel vrátí z porodnice (nebo než se k vám dopraví někdo jiný)? Já před druhým porodem řešila, jak zařídím hlídání starší dcery, abychom mohli s manželem oba do porodnice, a se psem to bude ještě náročnější (navíc vím, že pejskaři berou psy jako děti, takže z jejich pohledu je to stejné). Měla jsem z toho větší strach než se samotného porodu
.
Denino píše:
My taxíkem bohužel jet nemůžeme. Až začneme rodit, tak musíme nejdřív dopravit našeho psa na hlídání ke tchýni. Ta řidičák nemá a je přes celé město. A pochybuju, že by nám 50 kilový tele někdo vzal do taxíkuA nejedná se v tomhle případě o životu ohrožující situaci? Vim že pokud se stane nějaká životu ohrožující situace, tak člověk může řídit (vézt např zraněného) do nemocnice i pod vlivem alkoholu (pokud teda neni úplně zlitej) a i bez řidičského průkazu…ale nevím jak to funguje v praxi.
Při životě ohrožující situaci ano (ale v době dojezdu sanitky do 20 min. by to neprošlo), ale zase jenom do nejbližší nemocnice a ne přes několik okresů.
Edit: Navíc, když máš blíž 3 porodnice.
Příspěvek upraven 12.07.11 v 15:23
U nás pošlou rychlou s řidičem a sestrou, bez lékaře. Toho jen, když jde o něco závažného. Sanitky jako takové nejezdí. Sama pracuji v porodnici a negativní kritiku jsem ze strany záchranky neslyšela. Takže volat 155 a nechat se dovézt. každá má na to právo.
Do sanity, ale nikoho dalšího nevezmou. Může přijet taxem.
Domů z porodnice se dává sanitka, už normální, ale jen na dítě a matka jako doprovodná osoba. Nikoho dalšího z rodiny nevezmou.
Já sem ale nepsala že se chystám jet do porodnice sanitkou, ani by mě nenapadlo je volat aby mě odvezli do porodnice, jen píšu co mi bylo u nás řečeno
takže pořádně čtěte
napsala jsem že pojedeme autem a buď budu řídit já a nebo manžel, ale ten nemá prozatim řidičák. A ne, psa opravdu doma nechat nemůžeme
né proto, že by byl chudinka doma sám, ale proto že do hodiny by u nás byla policie na udání všech sousedů, že pes u nás doma řve
A osobně si myslím že když žena rodí, že to životu ohrožující situace je
jinak by bylo přece normální aby rodící ženy jezdili do nemocnic třeba autobusem né
a teď nemyslim cestu 5 minut ale třeba 1,5 hodiny
Vážně si myslíš, že když začneš rodit, budeš schopná řídit auto?? A při kontrakcích budeš dělat co??
Nevim jestli budu schopná řídit auto, ale budu muset, nic jiného mi nezbyde
Nemá kdo jiný by mě odvezl
Denino píše:A osobně si myslím že když žena rodí, že to životu ohrožující situace je
A když je to života ohrožení, tak hodláš řídit? Chápeš, jak je to nebezpečné nejen pro tebe, ale i pro ostatní řidiče? Trochu se zamysli, než takovou hovadinu plácneš.
pikola píše:Denino píše:A když je to života ohrožení, tak hodláš řídit? Chápeš, jak je to nebezpečné nejen pro tebe, ale i pro ostatní řidiče? Trochu se zamysli, než takovou hovadinu plácneš.A osobně si myslím že když žena rodí, že to životu ohrožující situace je
A co mam podle tebe dělat? Nikdo jiný mě tam neodveze a v naší porodnici prostě rodit nebudu
A psalo se tu že to ohrožení života není, kdyby bylo tak by přeci mohl řídit manžel ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.