Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale přidám Vám sem malou ,,vložku"- ve většině nemocnic se dá sehnat něco jako sanitní taxi. Používá se především k odvozu nemocných domů a pacienti si ho platí sami, ale určitě by se toto dalo použít i k odvozu do porodnice. Sice budou mít nějakou pevnou pracovní dobu (info by měly mít nemocnice), která se nemusí schodovat se začátkem vašeho porodu, ale je to další možnost jak se dopravit a za zeptání nic nedáte.
Jo a u nás funguje i Rodinná služba- něco na způsob domácí péče, která zajišťuje třeba osamělým dovoz a doprovod na různá vyšetření, tak by třeba bylo možné použít i toto?? ![]()
kristynka46 píše:
Ahoj holky;
Tak ja jsem dokonce slysela ze kdyz si zavolate sanitku tak si i ten vyjezd musite zaplatit nevim co je na tom pravdy ale ani bych se nedivilaA to ze se k vam chovat moc slusne nebudou sem slysela taky moji kamaradce treba vycetli ze se tet nekde mohlo stat neco vazneho a oni tam nebudou
![]()
..My pojedeme na 100% taxikem takze nejak nestresuju
No to bych prosím pěkně, tak to bych netvrdila. Když mi brzo ráno před dvěma lety praskla voda, tak přijela záchranka. A žádné řeči neměli. Jen odmítli vzít manžela, ten se musel dopravit po vlastní ose. Jo a nebylo to tak, že by mne odvezli do nejbližší porodnice, ale odvezli mne do té kde jsem byla registrována. Teda poznámka jsem z Prahy. A byli slušní. Nic jsem platit nemusela. Já si myslím, že vše je o lidech. Člověk může narazit v tomto případě na někoho nepřijemného, stejně jako jinde. I když ještě jeden příklad, když se mi zhruba před třemi lety stalo to, že jsem si musela zavolat sanitku (zamlklé těhotenství), protože jsem krvácela. Tak byli taky velmi slušní. jediné co řešili, zda mne neodvezou do nejbližší nemocnice. Nakonec mne odvezli tam, kam jsem potřebovala.Takže doporučuji nevidět vše tak černě a držím vám všem, kdo řešíte problém s dopravou do porodnice, palce. Dle mého radši sanitku než taxík.
by se tma pes pár hodin sám nezbláznil ne? ![]()
coke tak at než porodíš tak at nepije
i když zas po obědě tka v noci v sobě už nic mít nebude
@CokeLady píše:
Chci se zeptat - neměla jste některá problém s tím, že Vás partner nemohl odvézt do porodky, protože předtím pil? Můj chlap o víkendu pije k obědu pivo, večer po práci si dá taky pivo nebo víno nebo jednoho panáka… je připraven, že 14 dní před termínem pít nebude, ale trochu se obávám, abych nakonec nemusela volat taxíka, protože manžel bude mít v sobě pivo…Pije sice na objem velice málo, ale zato na chuť skoro každý večer.
po jednom pivě bych vubec neřešila
po tom není přece opilej ![]()
@CokeLady píše:
Aha, tak on není opilej ani po pěti pivech, ale nenechala bych ho sednout si za volant i s pidihodnotou alkoholu v krvi… stejně jako já bych nejela, když to jde zařídit jinak.
Tak takovou pidihodnotu jako po jednom pivě bych teda fakt neřešila .To by snad měl víc i po okoládě plněné likérem.
Když to ale řešit chceš tak bud mu to pivo zakaž a on si ho vypije tak abys o té pidihodnotě nevěděla a nebo si sanitku zavolej.Já si jí určitě budu volat proot že řídit sama nebudu
to mi přijde hloupí
a nenechám tu druhé dítě samotné
@CokeLady pokud bys to připustila, tak myslím, že i v zákoně je při podobných příležitostech troška alkoholu za volantem „povolena“
Tak ať nepije než porodíš, to by snad mohl zvládnout ![]()
Jinak si myslím, že do porodnice se bez problémů odvezeš i sama, pokud to nebude nějaký hyperrychlý porod
@CokeLady vždyť není problém, aby 3 týdny před porodem přestal úplně pít, ne? A pokud by se mu nechtělo, nebo „nemohl“ tak ať rovnou zajde na protialkoholní léčení, protože by to už byla závislost.
Hele, já radši jako nepřihlášená
. Do porodnice jsem jela sanitkou, protože můj muž byl zrovna na služebce. Prostě jsem volala 155, že mám kontrakce po 3 minutách (byla noc), jestli si paní na dispečinku myslí, že dojedu taxíkem. Paní se dál vůbec neptala a okamžitě mi domů poslala sanitku. Hned jsem volala mému muži a ten sedl po 6 pivech do auta a jel ze služebky 120 km k nám do porodky. Naštěstí teda bez nehody a nikdo ho nelapil, předpisy asi moc nedodržoval
. Nicméně do porodnice dojel úplně střízlivý (šokem asi vystřízlivěl
) a odrodil to se mnou na jedničku
.
Já to vidím tak, že jak ti začnou porodní bolesti, stejně budeš mít ještě několik hodin čas (on ten porod je málokdy jak v americkém filmu, že ti praskne voda, hned máš kontrakce po 2 minutách a do hodiny rodíš, haha), budeš několik hodin funět doma a partner, byť po pivu/vínu, může zatím střízlivět. Pokud by vystřízlivět nestihl, zavoláš si sanitu a partner tam za tebou dorazí po vlastní ose. Věřím, že i kdyby měl nějaké to promile a policie mu dala dýchnout, tak by mu to určitě prominuli, kdyby řekl, že jede k porodu (bude stejně zelený a vyklepaný, takže bude vidět, že nastala nestandardní situace
).
Pokud by můj parnet pil, nikdy bych se nenechala odvést. V zákoně je výjimka, že za volantem se alkohol toleruje, ale jen za situace, že není jiná možnost, jak situaci vyřešit a je to nezbytně nutné. Tzn. pokud neexistuje možnost vzít si taxíka, zavolat známého, zavolat si sanitku atd., tak potom se alkohol dá za určitých okolností tolerovat. A i když není člověk po jednom pivu na mol, může se stát cokoliv. Už jen to, že třeba v nervozitěz blížícho se porodu přehlídne přednost zprava a způsobí dopravní nehodu, je v průseru. Nebo mu vběhne dítě pod kola - ale vzhledem k alkoholu je prostě v průseru. Těch pár korun ušetřených na taxíku prostě za to riziko podle mě nestojí ![]()
Kdyby manžel pil, tak si volám taxi, mého otce anebo sanitku.
Případně nějakého kamaráda co vás odveze… přítele taky takhle vezl kamarád, protože já odjela na kontrolu sama autem a oni už mě nepustili domů, že z toho bude překotný porod.
mě manžel vezl po lahvi vína a pul lahvi wisky. když jsme mu oznámila že mi praskla voda tak velice rychle vystřízlivěl ![]()
@CokeLady píše:
mám stejný názor jako el-brno, nejdřív tak 3 hodiny po jednom pivu… prostě jsem v tomhle zodpovědná, nevíš, co se může stát - zrovna po tomhle Ti tak střízlivej připadat mohl, ale rozhodně nebyl, po takový dávce jsou reakce hodně zpomalený i když by ho jen chytli a nadejchal, zbytečná pokuta, případně sebraný řidičák, kdyby ho jen někdo naboural, taky průser, kdyby nedej bože tímhle „hrdinstvím“ někoho zmrzačil nebo zabil… nesnáším alkohol na silnici v jakémkoliv množství, takže pro mě to neexistuje…jen jsem se chtěla zeptat, jestli to někomu tak blbě vyšlo a volal třeba záchranku nebo taxíka nebo jak to vyřešili, když byl partner pod vlivem.
nojo ale pro tebe to blbě nevyjde když říkáš že si to neodpustí každej den,tak už ted je snad nad slunce jasné že tě nepoveze né ![]()
@CokeLady mě to blbě nevyšlo, i když manžel si taky občas dá, ale to respektoval, že 14 dní před porodem (možná i dřív) nepil. bolesti mě začali už cca v 10 večer, do porodnice jsme jeli v 11 dopoledne, ale stejně i když to bylo pravidelné, byly to poslíčci (rpý se to občas může stát). no a porod nakonec ještě ten den vyvolávali. ale co se nám stalo, že manžel nebyl schopný mě z porodnice odvést, zavolal si na pomoc kamaráda
radši jsem se ani neptala, co ty čtyři dny vyváděl ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.