Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kamča.dalmatinka no já jsem měla termín 3.11. a rodila jsem 24. 11
tak dlouho bez chlastu snad ani nikdy předtímnebyl
no ale jak jsem psala, pak si to asi pěkně vynahradil ![]()
@El-Brno píše:
@Kamča.dalmatinka no já jsem měla termín 3.11. a rodila jsem 24. 11tak dlouho bez chlastu snad ani nikdy předtímnebyl
![]()
no ale jak jsem psala, pak si to asi pěkně vynahradil
já měla tp 26.7 a rodila sem 15.8
.Mě by teda pivo nevadilo .To vypiju i já aniž bych něco pocitovala natož 100kg chlap a ject do porodnice bez chlapa nebo s chlapem nevim teda jaké jsou zkušenosti,ale mě to přijde naprosto stejné jako když jedu pro rohlíky s tátou nebo s chlapem
.Nemyslim si že by v tom byl nákej rozdíl ![]()
A ted si to přenášení střihnu znovu
a kdo mě poveze je mi jedno,hlavně at už je to venku ![]()
@Kamča.dalmatinka jako jo, on to človšěk ani třeba nepocítí, spíš bych to nechtěla proto, že když se náhodou něco stane, co ani člověk nezaviní, ale náhoda je prostě sviňa, jak se říká, tak to hned hodí na řidiče, protože pil. a to už nemusí být potom taková sranda, fakt to může být třeba to dítě vběhnuvší do vozovky, ale svede se to na řidiče, že měl zpomalený reakce alkoholem a jinak by to ubrzil třeba… už jenom to, že by třeba manžel přišel třeba na rok dva o řidičák kvůli jednomu pivu by nás teda položilo, je na tom pracovně závislej ![]()
@El-Brno píše:
@Kamča.dalmatinka jako jo, on to človšěk ani třeba nepocítí, spíš bych to nechtěla proto, že když se náhodou něco stane, co ani člověk nezaviní, ale náhoda je prostě sviňa, jak se říká, tak to hned hodí na řidiče, protože pil. a to už nemusí být potom taková sranda, fakt to může být třeba to dítě vběhnuvší do vozovky, ale svede se to na řidiče, že měl zpomalený reakce alkoholem a jinak by to ubrzil třeba… už jenom to, že by třeba manžel přišel třeba na rok dva o řidičák kvůli jednomu pivu by nás teda položilo, je na tom pracovně závislej
tak nějak já bych si s člověk co požil byt jedno pivo nebo skleničku vína nesedla už jen z principu že toto podporovat prostě nebudu!Chlast at už vjakémkolimnožství za volant nepatří!!
mě teda zase nepřijde normální si každý den dát nákou sklenku alkoholu.To je už závislost at je to jedno nebo dvě ,víno nebo pivo .Takže za tohle bych spucovala chlapa zase já ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
mě teda zase nepřijde normální si každý den dát nákou sklenku alkoholu.To je už závislost at je to jedno nebo dvě ,víno nebo pivo .Takže za tohle bych spucovala chlapa zase já
Tak mě to zas až tak jako závislost nepřijde, někdo pije vodu, někdo colu, někdo džus a někdo nízkostupňové pivo… ale je fakt, že po takovém pivu se dá po nějakých 3 hodinách řídit aniž by člověk cokoliv nadýchal.
Tak mě přijde divné hlavně " to nevydržet cca 30 dní"..já třeba jím sladké ( když bych měla udělat nějaké přirovnání) a kdyby mi manžel řekl, prosím tě ted to měsíc nežer z toho a toho důvodu, je to pro mě důležité, tak to holt žrát nebudu..
Pokud tito lidé nejsou alkoholici, tak by jim tato pauza neměla dělat žádný problém ne? ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak mě to zas až tak jako závislost nepřijde, někdo pije vodu, někdo colu, někdo džus a někdo nízkostupňové pivo… ale je fakt, že po takovém pivu se dá po nějakých 3 hodinách řídit aniž by člověk cokoliv nadýchal.
no to sice ano,ale když to snad chci vydržet proto abych mohl ženu odvézt do porodnice tak to měsíc vydržim.Když né tak to závislost je
@Kamča.dalmatinka píše:
no to sice ano,ale když to snad chci vydržet proto abych mohl ženu odvézt do porodnice tak to měsíc vydržim.Když né tak to závislost je
Ale tady taky nikdo nepsal, že to nechce vydržet… ale něco se klidně může dít i dřív než 14 dní před termínem.
@j.a.n.i1 píše:
Ale tady taky nikdo nepsal, že to nechce vydržet… ale něco se klidně může dít i dřív než 14 dní před termínem.
a čteš na co reaguji?Na to že dát si kolu nebo pivo je to samé tak že přece vydržim.Vlastně sem napsala to samé co lizbeth ![]()
A já nevim vlastně co se řeší.Bud jí poveze nebo né.Jestli nemusí být u porodu nebo maj jinej odvoz(taxík) tak přece vubec o nic nejde.Nezáleží na tom kdo řídí ale hlavně aby rodička byla v klidu,spokojená a vyrovnaná a jestli řídí pepa nebo manžel je snad jedno
.Manžel muže ject jako doprovod. nebo za sanitkou v taxíku
@CokeLady píše:
Chci se zeptat - neměla jste některá problém s tím, že Vás partner nemohl odvézt do porodky, protože předtím pil? Můj chlap o víkendu pije k obědu pivo, večer po práci si dá taky pivo nebo víno nebo jednoho panáka… je připraven, že 14 dní před termínem pít nebude, ale trochu se obávám, abych nakonec nemusela volat taxíka, protože manžel bude mít v sobě pivo…Pije sice na objem velice málo, ale zato na chuť skoro každý večer.
Hele pokud je zvyklý každý den na jedno pivo, tak bych to pivo neřešila. U takového člověka není možné, aby měl zpomalené reakce či něco, když je na to tělo zvyklé každodenně. A myslím, že jako prvorodička, nezačneš bez příznaků rodit a do hodiny bude prcek na světě
Takže pokud se nebudeš cítit ve své kůži, tak ať si pivo nedává a pokud je pro tebe to 1 pivo, pokud je fakt jen jedno, nepřekonatelný problém, tak ať nepije klidně 2 měsíce před porodem a koupí si domů birella, žízeň mu zažene a pokud svou dávku alkoholu nepotřebuje, tak mu to postačí… Pro klid nastávající matky se holt musí „obětovat“ ![]()
31+2 mi praskla voda, jelikož jsem byla prvorodička, nevěděla jsem, co se děje, byla jsem vystrašená a tak jsem zavolala záchranku, všechno proběhlo v naprostém pořádku, jen mě chtěli odvést do nejbližší porodnice a ne do té, co jsem byla registrovaná, ale nakonec jsem je uprosila a dovezli mě tam, kam jsem podle registrace patřila. ![]()
Ahoj holky, asi trochu odbočím od tématu, ale nechtělo se mi zakládat nové téma.. jsem těhotná a zůstala jsem sama. Kamarády mám, ale neumím se představit, že až to mě přijde - pozdě v noci, ráno - třeba, že jim budu volat, at mě odvezou do porodnice a to třeba několikrát, když to bude „falešné“.. mamka neřídí a tatka má střídavě směny práci, takže na to se taky nemohu spolehnout.. jak se tedy dopravit do nemocnice. taxi?? Sanitka asi rpo tyto případy nejezdí že?
Urcite jezdi sanitka, kamaradi - pokud jsou opravdovi Te radi odvezou a treba bude tatka doma ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.