Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj holky, asi trochu odbočím od tématu, ale nechtělo se mi zakládat nové téma.. jsem těhotná a zůstala jsem sama. Kamarády mám, ale neumím se představit, že až to mě přijde - pozdě v noci, ráno - třeba, že jim budu volat, at mě odvezou do porodnice a to třeba několikrát, když to bude „falešné“.. mamka neřídí a tatka má střídavě směny práci, takže na to se taky nemohu spolehnout.. jak se tedy dopravit do nemocnice. taxi?? Sanitka asi rpo tyto případy nejezdí že?
Jezdí…romští spoluobčané se s ní vozí s každým „prdem“, takže pokud to na tebe příjde a opravdu nebude nikdo, kdo by tě mohl odvézt, tak klidně volej sanitku ![]()
Díky holky, to jsem nevěděla. nerada bych třeba porodila v taxiku, to už radši v té sanitce
.. přátelé jsou opravdoví a myslím, že by mě odvezli, ale představa, že by kvůli mě museli být v pohotovosti třeba tři týdny, to nechci…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, asi trochu odbočím od tématu, ale nechtělo se mi zakládat nové téma.. jsem těhotná a zůstala jsem sama. Kamarády mám, ale neumím se představit, že až to mě přijde - pozdě v noci, ráno - třeba, že jim budu volat, at mě odvezou do porodnice a to třeba několikrát, když to bude „falešné“.. mamka neřídí a tatka má střídavě směny práci, takže na to se taky nemohu spolehnout.. jak se tedy dopravit do nemocnice. taxi?? Sanitka asi rpo tyto případy nejezdí že?
zeptej se na gyndě na telefoní číslo na sanitku, která tě doveze do porodnice, mě je sestřička napsala do těhotenské průkazky ![]()
@Anonymní píše:
Díky holky, to jsem nevěděla. nerada bych třeba porodila v taxiku, to už radši v té sanitce.. přátelé jsou opravdoví a myslím, že by mě odvezli, ale představa, že by kvůli mě museli být v pohotovosti třeba tři týdny, to nechci…
Kvuli me bylo v pohotovosti siroke okoli tak posledni mesic ![]()
Casto jsme se chodivali byvit s pritlem i kdyz jsem mela pupek jako lavor a treba kamaradi se vzdy jeden po druhem obetovali, aby i on si mohl v patek prihnout. Takze jeden vecer nepil Pepik, pak Frantisek a kdyz odjel na sluzebku, volavali mi i co dve hodiny, jestli nemaji startovat. Bylo to az otravne…
nakonec si to mala nacasovala dokonale…
Sanitka jezdí. A požádat kamarády bych se vůbec nebála. Jsme taky s kamarádama domluvený že kdyby někdo z nás kdykoli potřeboval odvezt, i v noci, může kdykoli zavolat.
Anonymko neboj se, nevím v kolikátém jsi měsíci, ale já si taky volala sanitku. Kontrakce jsem měla už od 4 od rána, tak sem si je počítala po minutách. Ař byly po 5 min, a to už bylo půl osmé ráno a nemohla jsem to vydržet, volala jsem 155. Paní na lince velmi milá, zeptala se v kolikátém týdnu jsem, jak časté mám kontrakce a zda již praskla plodová voda. Za 10 minut byly u domu. Cesta byla teda strašná neb se mnou jeli jako kdyby mě ukradli a ta siréna co pustili byla strašně protivná
, myslela jsem že se zblázním
Ale v porodnici už bylo dobře.
Ale jak by to bylo s planým poplachem nevím, myslím, že by to nevadilo, odvezli by tě a v porodnici zjistili zda již to na tebe přišlo nebo ne neboj ![]()
Přeji hodně sil ![]()
Sanitku si zavolat můžeš, ale nepovezou t kam si řekneš, ale tam kde je to nejblíž (občas dělají výjimku) jinak taxi tě vezme 100% ségra jela do porodky taky taxíkem
Já mám podobný problém, manžel sice má být na telefonu, má to rozkazem ale pokaždé když mu volám tak mi telefon nebere
, a v noci zase když je doma co s malým, protože při mé smůle budou nejvetší mrazy a mamina nenastartuje auto aby přijela pohlídat. Nabídl se kamarád kdyby něco at volám, bud mě odveze nebo pohlídá v noci kluka
Určitě sanitka. Já jsem měla to samé. Z obou rodin řídím jen já, takže i když byl manžel doma, tak se volala sanitka. Přijedou bez problémů a jsou milí
Ptala jsem se i v porodce, kvůli těm falešným poplachům a oni říkali, že mám volat sanitu i tak, když to nepoznám. Naštěstí jsem se trefila hned napoprvé.
Ty jo holky, to jste mě moc uklidnily, aspon o jednu starost méně… ![]()
Mám taky v plánu volat sanitku, kdyby manžel nebyl doma. Kamarádi by mě sice určitě odvezli, ale mají to k nám stejně daleko jako ta sanitka, tak co…
Držím palce
![]()
@ncc1701 píše:
Zavolas si taxik a poslou ti tam Hamu.
Jeste muzes vydelat ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.