Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kapaz Myslím, že ti dítě do sanitky nevezmou. Kdyby se něco stalo nebo to někdo kontroloval, měli by průšvih, že vezou někoho, koho nemají. Nemůžeš se domluvit s nějakou sousedkou nebo známou, že by tu chvilku, než přijedou vaši starší dítě pohlídala?
No, já bych řekla, že pokud to bude vypadat, že jim porodíš na chodníku před sanitkou, tak vezmou… ale jinak 15 minut bych u spícího dítka riskla.
@Kapaz asi záleží na posádce sanitky. Asi správně by to dítě vzít neměli, ale zase podle mě si nikdo netroufne nechat doma dvouleté dítě. Kdysi jsem pracovala v nemocnici v Čáslavi a jednou mi do služby přivezli paní s bolestma zad a přivezli jí s asi 3 dětma, protože paní byla doma sama a neměla nikoho, kdo by se v noci o děti postaral. Takže určitě možnost, že Ti dítě do sanitky vezmou existuje.
Já měla dítě v příčné poloze a všude (i v porodnici)mi řekli, že mám při první kontrakci volat rychlou a hlídání vůbec neřešit, že mi ho do sanotky vezmou
Jinak pokuď víš, že se v noci nebudí, asi bych jí nechala spát ![]()
Ja si myslim, ze ti dite sebou vezmou. Je neco jineho nemocne dite, kdy ty u nej byt nutne nemusis a muzes se postarat o druhe a rodici ty a k tomu doma dvouletak. A s tim nechanim doma bych si to neriskla. Vzdy predavam dite z ruky do ruky. Takze bud hodna sousedka, co u nej pocka a nebo jede se mnou.
Zavolala bych si pro jistotu radši taxi..
.
Ale přijde mi jednodušší, domluvit se třeba se sousedkou, že kdyby bylo nejhůř, zvonila bych na ni, no a rodiče by do 15 minut dojeli, takže pohoda..
@jusinka píše:
Zavolala bych si pro jistotu radši taxi...
Ale přijde mi jednodušší, domluvit se třeba se sousedkou, že kdyby bylo nejhůř, zvonila bych na ni, no a rodiče by do 15 minut dojeli, takže pohoda..
Vzala jsi mi to z úst
Raději bych volala taxi a v porodnici by dítko určitě chvíli nechali a rodiče by si ho vyzvedli tam. Doma spící dítě bych asi samotné nenechala, nikdy nevíš, co se může stát, rodiče můžou třeba píchnout a z 15 minut máš hned hodinu ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.