Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vezmeš si taxíka a muž zůstane s čoklem doma? Já nechci být ošklivá, ale to co ty píšeš, je hazard. Nebo ať tě odveze muž, ale pokud ho chytí, připrav se, že přijde o papíry nadlouho.
Denino píše:pikola píše:A co mam podle tebe dělat? Nikdo jiný mě tam neodveze a v naší porodnici prostě rodit nebuduDenino píše:A když je to života ohrožení, tak hodláš řídit? Chápeš, jak je to nebezpečné nejen pro tebe, ale i pro ostatní řidiče? Trochu se zamysli, než takovou hovadinu plácneš.A osobně si myslím že když žena rodí, že to životu ohrožující situace je
A psalo se tu že to ohrožení života není, kdyby bylo tak by přeci mohl řídit manžel
a co je za problem nechat doma chlapa s coklem a taxikem muzes prece frcet sama ne?a chlap at si pak cokla odvede na hlidani a prijde za tebou
![]()
Denino píše:pikola píše:A co mam podle tebe dělat? Nikdo jiný mě tam neodveze a v naší porodnici prostě rodit nebuduDenino píše:A když je to života ohrožení, tak hodláš řídit? Chápeš, jak je to nebezpečné nejen pro tebe, ale i pro ostatní řidiče? Trochu se zamysli, než takovou hovadinu plácneš.A osobně si myslím že když žena rodí, že to životu ohrožující situace je
A psalo se tu že to ohrožení života není, kdyby bylo tak by přeci mohl řídit manžel
Až tě v rychlosti 90 km/h dostihne kontrakce, tak bych nechtěla být řidič v protisměru… ![]()
nebo psa odvezte predem k tchyni.. teda radeji at ridi manzel nez ty! to je nááápad teda ![]()
Nebo si vemte modrý anděly, ty vaším autem odvezou psa, když tam nemůže jet třeba dřív - nebo tchýně k vám a hodí vás i do porodnice.
O variantě, že ty rodící budeš řídit bych neuvažovala ani náhodou!
Denino píše:
Porod jako takový (bez komplikací) život ohrožující není, ale řídit auto při kontrakcích ano - a nejen pro tebe jako řidičku, ale i pro všechny lidi kolem (nejen auta v protisměru). Mám za sebou dva porody, nemyslím, že by moje kontrakce byly nějaké extrémně zlé (ostatní znám jen z vyprávění, takže těžko srovnávat), ale i tak si nedovedu představit, že bych se při nich mohla soustředit na řízení. ![]()
my dáme psa na hlídání asi předem, abychom nestresovali, až to přijde třeba v noci…
jinak u nás varianty taxík a sanitka jsou taky. nemáme auto.
ale řídit v kontrakcích, jak tu zaznělo, to je teda něco
Ahoj holky;
Tak ja jsem dokonce slysela ze kdyz si zavolate sanitku tak si i ten vyjezd musite zaplatit nevim co je na tom pravdy ale ani bych se nedivila
A to ze se k vam chovat moc slusne nebudou sem slysela taky moji kamaradce treba vycetli ze se tet nekde mohlo stat neco vazneho a oni tam nebudou
..My pojedeme na 100% taxikem takze nejak nestresuju ![]()
My taky auto nemame.. Kdyz me praskla voda o pul jedne v noci, tak jsem volala sve tetě.. Ta děla v nemocnici na detske jip vrchní sestru.. Rekla mi že když mi prasla voda tak at si uz rovnou zavolam sanitku. Bylo mi to blby tak jsem pritelovi říkala že to dojdu pesky.. Nastestí teta volala znovu ze me teda odveze. Jinak bych sla asi fakrt pesky.. Vím ze jsou neprijemny.. Dokud clovek neumíra tak je sanitka zbytecna ..
sikinka16 píše:
My taky auto nemame.. Kdyz me praskla voda o pul jedne v noci, tak jsem volala sve tetě.. Ta děla v nemocnici na detske jip vrchní sestru.. Rekla mi že když mi prasla voda tak at si uz rovnou zavolam sanitku. Bylo mi to blby tak jsem pritelovi říkala že to dojdu pesky.. Nastestí teta volala znovu ze me teda odveze. Jinak bych sla asi fakrt pesky.. Vím ze jsou neprijemny.. Dokud clovek neumíra tak je sanitka zbytecna ..
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale přidám Vám sem malou ,,vložku"- ve většině nemocnic se dá sehnat něco jako sanitní taxi. Používá se především k odvozu nemocných domů a pacienti si ho platí sami, ale určitě by se toto dalo použít i k odvozu do porodnice. Sice budou mít nějakou pevnou pracovní dobu (info by měly mít nemocnice), která se nemusí schodovat se začátkem vašeho porodu, ale je to další možnost jak se dopravit a za zeptání nic nedáte.
Jo a u nás funguje i Rodinná služba- něco na způsob domácí péče, která zajišťuje třeba osamělým dovoz a doprovod na různá vyšetření, tak by třeba bylo možné použít i toto?? ![]()
kristynka46 píše:
Ahoj holky;
Tak ja jsem dokonce slysela ze kdyz si zavolate sanitku tak si i ten vyjezd musite zaplatit nevim co je na tom pravdy ale ani bych se nedivilaA to ze se k vam chovat moc slusne nebudou sem slysela taky moji kamaradce treba vycetli ze se tet nekde mohlo stat neco vazneho a oni tam nebudou
![]()
..My pojedeme na 100% taxikem takze nejak nestresuju
No to bych prosím pěkně, tak to bych netvrdila. Když mi brzo ráno před dvěma lety praskla voda, tak přijela záchranka. A žádné řeči neměli. Jen odmítli vzít manžela, ten se musel dopravit po vlastní ose. Jo a nebylo to tak, že by mne odvezli do nejbližší porodnice, ale odvezli mne do té kde jsem byla registrována. Teda poznámka jsem z Prahy. A byli slušní. Nic jsem platit nemusela. Já si myslím, že vše je o lidech. Člověk může narazit v tomto případě na někoho nepřijemného, stejně jako jinde. I když ještě jeden příklad, když se mi zhruba před třemi lety stalo to, že jsem si musela zavolat sanitku (zamlklé těhotenství), protože jsem krvácela. Tak byli taky velmi slušní. jediné co řešili, zda mne neodvezou do nejbližší nemocnice. Nakonec mne odvezli tam, kam jsem potřebovala.Takže doporučuji nevidět vše tak černě a držím vám všem, kdo řešíte problém s dopravou do porodnice, palce. Dle mého radši sanitku než taxík.
by se tma pes pár hodin sám nezbláznil ne? ![]()
coke tak at než porodíš tak at nepije
i když zas po obědě tka v noci v sobě už nic mít nebude
@CokeLady píše:
Chci se zeptat - neměla jste některá problém s tím, že Vás partner nemohl odvézt do porodky, protože předtím pil? Můj chlap o víkendu pije k obědu pivo, večer po práci si dá taky pivo nebo víno nebo jednoho panáka… je připraven, že 14 dní před termínem pít nebude, ale trochu se obávám, abych nakonec nemusela volat taxíka, protože manžel bude mít v sobě pivo…Pije sice na objem velice málo, ale zato na chuť skoro každý večer.
po jednom pivě bych vubec neřešila
po tom není přece opilej ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.