Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@ugluk předpokládám v Praze?
Ano, ja byla v Praze (pod Apolinarem je poradna urcena vyhradne pro tehotenskou cukrovku), ted jen z dotazu nechapu, jestli z Prahy jsi nebo ne
Kazdopadne bych zkusila obvolat i jina centra, neni tva povinnost jit do toho, co ti prideli gynekolog. Jinak obvodacka samozrejme OGTT doporucit muze, otazka je, jestli by sla proti gynekolozce, do jejiz kompetence to v tehotenstvi spada, ale zkusit to samozrejme muzes taky. V Praze je tech diabetologii hodne a ja kdyz jsem resila uz tu netehotenskou, sama jsem obvodacce rekla, kam bych chtela chodit. Jinak mi delali OGTT treba i na endokrinologii, kdybyses treba lecila se stitnou zlazou nebo tak neco, proste jsem je poprosila, test je to opravdu na pojistovnu za par korun.
@monrom a to moje dr. si to sama dělala a ještě si nechala tu glukózu zaplatit. Pak test zprasila, jak mohla, vyšel falešně negativně a po upozornění, co všecko udělala blbě a že navzdory jejím výsledkům mám cukrovku solidní, jen krčila rameny, že jsem první, kdo si za ty roky stěžuje. Sestra se mi vysmála, že si vymýšlím a v životě neslyšela o tom, že by pohyb měl vliv na glykémii. No, řekněme, že moc dlouho mou doktorkou nezůstala.
Edit - jo, dělala to přesně tak, že nasbírala ty dva (ne tři, ale jen dva) vzorky krve během dopoledne a po obědě si pro to přijel chlap z laborky, takže třeba ta lačná byla vyhodnocená po nějakých 6 hodinách od odběru.
@ugluk ne, jsem z Brna, ale popravdě bych byla ochotná do Prahy sjet, nebylo by to poprvé, co jsem si tam mela pro pomoc. Do rizikový chodím do porodnice, kde jsem jinak moc spokojena a kde bych rada i CS. Počkám si na výsledky a pokud budou negativní, zkusím obvodní.
@ugluk opravdu nechapu, kdo vsechno muze delat doktora, navic zprasit test, u ktereho je postup vseobecne znamy - nechapu, ze ma jeste nejake pacientky
Zakladatelko, jasně, kdyby bylo pozitivní, nemá smysl opakovat. Držím palce! Jinak věřím, že i v Brně bude rozumných center víc, kdyžtak bych je prostě obvolala a vylíčila situaci včetně toho, že už těh. cukrovku za sebou máš.
@Capretta když to vezmu z té doby, bylo na mě těch informací tolik, že jsem sama pořádně nevěděla, jaký je jediný správný postup a proč. Takže jsem své lékařce důvěřovala, že ona na to studovala a ví, co dělá. Teprve až jsem měla cukr v moči (který s tím paradoxně nakonec nesouvisel), jala jsem se sama studovat a zavolala k tomu Apolináři.
@Anonymní píše:
@ugluk ne, jsem z Brna, ale popravdě bych byla ochotná do Prahy sjet, nebylo by to poprvé, co jsem si tam mela pro pomoc. Do rizikový chodím do porodnice, kde jsem jinak moc spokojena a kde bych rada i CS. Počkám si na výsledky a pokud budou negativní, zkusím obvodní.
Anonymní, jestli jsi z Brna, jdi do laboratoří Medila. Teď jsem tam právě absolvovala u třetího testy já a dělají je tak, jak se dělat mají. Tři odběry, po prvním odběru vyhodnocení a do 20 minut přijdou s výsledkem. Pokud je OK, dají vypít glukózu, pokud je zvýšená, v testu se nepokračuje. Mají tam místnost přímo pro těhotenskou cukrovku s lehátky. U předchozích dvou těhotenství jsem byla mimo Brno, kam jsem tenkrát ještě dojížděla na gyndu, u druhého na Obilňáku a obojí bylo špatně. Medila je opravdu špičková, po Brně těch poboček mají několik, OGTT dělají na Lesné a myslím, že ještě někde.
Byla jsem v DIAvizi, https://www. diavize. cz/…ke-cukrovky/ Je to přímo diabetologická ambulance, kde mají svojí odběrovou místnost. Za dveřmi je hned lékař, kdyby bylo potřeba nějaké hodnoty konzultovat, nebo bylo někomu špatně. Sestřička milá, prostředí moc příjemné. Nápoj byl přímo naředěný v láhvi která byla zapečetěna a měla pomerančovou příchuť. Potěšilo mě, že mají hezkou relaxační místnost ve které jsem čekala a paní tam měla sebou i třeba miminko. Při představě čekání přes dvě hodiny v klasické laboratoři mě děsila. Za sebe doporučuji ![]()
Kdybych byla někde jako zakladatelka, tak se otočím a jdu jinam. Nikdy jsem neslyšela že by si nápoj někdo zařizoval sám
.