Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímal by mě váš názor na ohňostroje, petardy a podobně věci o půlnoci na silvestra.
Líbí se vám?
Jste rady za podívanou nebo nastvane, že vám ruší děti ze spaní či znervoznuji domácí mazlíčky?
Děláte sami nějakou formu ohňostrojů?
Jsou to doslova peníze vyhozené do vzduchu. Ničí to životní prostředí a ubližuje zvířatům.
Sice se mi líbí ohňostroj. Ale řízený. Petardy ne. Ty nesnáším. My to nekupujeme. Je mi líto zvířat. Máme štěně, které má sedm měsíců. Bude s náma doma, ať se nebojí. Je hodný, milý, zlatíčko. Mám strach, ať se třeba nelekne a nezmění to jeho chování. Domácí kocouři zvládají. Jsou doma v bezpečí.
Pár dní zpět jsem viděla na fb fotku stejné rasy psa, jak máme. Bylo to i stejně staré štěně. Lekl se petardy. Utekl a srazil ho vlak. Je čas, ať se vymění za něco modernějšího. Co nebude způsobovat škody a neštěstí.
Petardy nesnáším, zvlášť, když s tím různí idi.oti otravují už týden před Silvestrem a nejsou to zdaleka jen děti. Ohňostroj se mi líbí a naší dcerce taky, ale když vím, jak to ubližuje zvířátkům, tak se bez něho ráda obejdu.
Dokážu si představit pěknou, laserovou show. Já budu doma jíst chlebíčky a pes mi je bude počítat.
@Kelsey píše:
Sice se mi líbí ohňostroj. Ale řízený. Petardy ne. Ty nesnáším. My to nekupujeme. Je mi líto zvířat. Máme štěně, které má sedm měsíců. Bude s náma doma, ať se nebojí. Je hodný, milý, zlatíčko. Mám strach, ať se třeba nelekne a nezmění to jeho chování. Domácí kocouři zvládají. Jsou doma v bezpečí.
Pár dní zpět jsem viděla na fb fotku stejné rasy psa, jak máme. Bylo to i stejně staré štěně. Lekl se petardy. Utekl a srazil ho vlak. Je čas, ať se vymění za něco modernějšího. Co nebude způsobovat škody a neštěstí.
Ohňostroj je pro blbečky, baví mne asi pět minut, pak už ne.
Co mne baví je odpalovat výbušniny, střílet golfový míčky z kanónu a tak podobně.
O Silvestru jsem poznala, jak dlouho dokáže vydržet pes bez vyvenčení
Zalezlá pod postelí nebo v rohu na záchodě vydržela asi od čtyř odpoledne do dalšího dne skoro do oběda a nehnula jsem s ní. A co teprve chudáci zvířata venku. Ohňostroje jsou na pohled hezké, to nepopírám, ale vzhledem k tomu jak škodí jsou špatné.
Nic nekupujeme, zapalujeme jen prskavky. Na ohňostroje se z okna o půlnoci koukáme, ale byla bych pro, aby se jejich použití zakázalo.
Telatům do ruky nepatří! Zkoušet petardy celý prosinec je trapný! Možná by stačilo udělat jeden řízenéj velkej ve větším městě, poli… Kam by se sjeli ti co se chtějí podívat a šlus! Vyřešeno pro všechny.
jednou v roce se to přežije.
![]()
@Prostě Vodnář píše:
Dokážu si představit pěknou, laserovou show. Já budu doma jíst chlebíčky a pes mi je bude počítat.
Mám naprosto stejný plán.
A já je mám ráda už od mala, sami odpalujeme. Ale jen na Silvestra a pouze po půlnoci na pár minut. Nesnáším celodenní střílení a petardy už vůbec ne. Tu nám sousedí během půlnočních naschvalu hodili do tepelného čerpadla a odbouchli ho, musela to řešit PČR. Jinak řízený ohňostroj třeba městem určitě.
My teď chodíme na procházku se psem jen za světla. Dočasně jsme večer vypustili. Prostě se bojím, že nějaký střelenec bude házet petardy. Hodí to kousek pod nohy. Někteří jsou pomatení. Jak se k těm nesmyslům dostanou. Zažila jsem u nás, že kluk (asi třeťák nebo čtvrťák). To házel na dveře nebo ke dveřím. Taky je rozbil.
@Kelsey U nás se už od začátku prosince střílí i přes den, děcka bouchají petardy. Náš pes je z toho na prášky. Ohňostroj na Silvestra mi nevadí, počítám s tím a zařídím se, ale tady to praskání celej den mi už leze na mozek
Jako dítě jsem se vždy těšila, až se budu o půlnoci dívat z okna na ohňostroje;) teď už to tak neřeším. Myslím, ale, že to k oslavám trochu patří a jeden den (noc) se to dá přežít, ne;)?