Ohňostroj, ani či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
19.12.22 07:22

Já jsem ho taky jako dítě měla ráda. Teď ty petardy teda nemusím ale kouknout na ohňostroj si zajdeme. Máme i děti takže tým se to taky líbí. My ale kupujeme jenom prskavky a ty římské svíce za 200,– jinak je mi líto peníze za to vyhazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.12.22 07:23

Ohňostroj miluju. Nemyslí takové to silvestrovské bouchání někde za barákem. Prostě pořádný ohňostroj. Vadí mi, že téměř všude zrušili novoroční ohňostroje. Jednou za rok se myslím nic nestane a domácí mazlíčky, ať si každý pořeší. Všichni vědí, že je Silvestr nebo Nový rok. Měla jsem dva psy, takže vím, že to jde.

• Citovat
  • Upravit
8478
19.12.22 07:24

Bohužel ohňostroj (alespoň v našem okolí a vlastně i ve městech to tak býval) není pouze o půlnoci, ale i během dne. Takže zvířata jsou několik hodin ve stresu a lekají se, což se mi nelíbí.
Ono i střílet ohňostroj, když je venku světlo a nejde toho moc vidět mi přijde dost na hlavu :roll: a to nemluvím o zbytečně vyhozených penězích….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
19.12.22 07:29

Obecně ohňostroje nemám ráda…ještě ok takovým těm větším ohňostrojům co pořádají města atd., ale domácí petardy atd. to mě slušně točí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
19.12.22 07:29

Ohňostroj se mi líbí a patří to k silvestru. Ale nesnáším házení petard přes den.

• Citovat
  • Upravit
577
19.12.22 07:42

Psa jsme naucili, stejne jako deti aby se nebal. Na ohnostroje se radi divame a uzijeme si to. I kdyz jsme do zadneho nikdy neinvestovali, protoze jsou to vyhozene penize za par minut…takze jsme vlastne takovi prizivnici…
Ted me zaujali svetelne show s drony a to je lepsi nez ty ohnostroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.12.22 07:51
@xavierka píše:
Jako dítě jsem se vždy těšila, až se budu o půlnoci dívat z okna na ohňostroje;) teď už to tak neřeším. Myslím, ale, že to k oslavám trochu patří a jeden den (noc) se to dá přežít, ne;)?

To se zeptej ptáků. Právě, že jich to dost nepřežije….

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
19.12.22 07:54
@Kotla píše:
Zajímal by mě váš názor na ohňostroje, petardy a podobně věci o půlnoci na silvestra.
Líbí se vám?
Jste rady za podívanou nebo nastvane, že vám ruší děti ze spaní či znervoznuji domácí mazlíčky?
Děláte sami nějakou formu ohňostrojů?

Já bych byla tak šťastná, kdyby to zakázali, hlavně kvůli zvířatům, přírodě..

Kdyby si každý vyšel před dům s prskavkou v ruce, přiťukl na zdraví, tak to bohatě stačí..

Kéž by 🙏

Ještě dodám, že mě dost vytáčí, že to možná kdysi bývala tradice o Mikuláši pár petard. Na silvestra ohňostroj…a dalo se to jakž takž.

A dneska? Každej deb*il vytáhne bednu s petardama, bombama, koulema..a jde si jen tak večer v šest bouchnout pár ran…prostě jen tak. Bouchá se na Štědrý den, od kdy se bouchalo o vánocích?…bouchá se celý svátky…až do silvestra…a po něm se bouchá do 3 králů.

Příspěvek upraven 19.12.22 v 08:01

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
19.12.22 07:56

Je to primitivní zábava a obvykle ji provozujou totální primitivové, protože nedokážou do důsledků pochopit, jak je to špatný. Mělo by se to úplně zakázat.

• Citovat
  • Upravit
1243
19.12.22 07:58

Já to nemám ráda už od mala, je mi nepříjemně z toho bouchnání a mám strach, že to vezme do ruky nějaký nezkušený člověk a bude neštěstí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
19.12.22 08:09

Je to trapne a kdyby to zakázali, par idiotů by sice chvíli prskalo, ale vůbec nic by se nestalo. Teda stalo, konečně by byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42077
19.12.22 08:10

Tak ono nejde ani tak o psy, ale o divoká zvířata a o zemědělské chovy. Za mě je to hloupost. Nejvíce u nás odpalují lidé z ubytovny pro sociálně slabé. :think: Pak se ještě diví, že pes na ně štěká, když jdou okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
19.12.22 08:17
@Semtex píše:
Je to trapne a kdyby to zakázali, par idiotů by sice chvíli prskalo, ale vůbec nic by se nestalo. Teda stalo, konečně by byl klid.

Ale houby, lidí by si to vyráběli zase doma, stříleli by tak jako tak a jen by přibylo úrazů. Na silvestra o půlnoci mi to nevadí, v noci mi to nevadí celkově. Co mě serrre jsou dementi, kteří hází delbuchy přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.12.22 08:23

Já chápu, že to je tradice, ale byla bych pro to, aby ho mohli dělat jen profíci a tedy by se dělal ve městě třeba jeden a lidé by se jen chodili koukat. A doma si zapálili prskavky třeba. Tím by majitelé zvířat, která se bojí, měli šanci si domluvit hlídání dál od ohňostroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9746
19.12.22 08:25

Kolik práskneš petard, tolikrát jsi retard :mrgreen:

Bez ohňostrojů se obejdu, opravdu to není nic, co by bylo nezbytné a nějak to zvyšovalo kvalitu života :nevim:
Jak někdo píše, že je to tradice, tak dost krátkodobá, bez které bychom to určitě zvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová