Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli jste taky první ovoce respektive přesnídávku ohřívali… malý to moc nejelo, tak se ptám jestli neni lepší to ohřát..
Neohřívala jsem, nevidím důvod. Jídlo při pokojové teplotě by dítě mělo sníst.
Rozdíl byl akorát jogurty, ty jsem dávala na chvíli do horké vody, aby nebyly chlazené.
Já to ohřívám, má to kolem 30-35 stupnu, jinak mi to nechce jist.
ja ohrivam obcas presnidavku, ale jen na vlazno, proste jako by to bylo v lete na slunicku ![]()
jeden prdola rad sstudeny, druhy zase teply
já to ohřívala jen když jsem dávala načatou skleničku z ledničky.
Nikdy jsem neohrivala,jogurty vetsinou davam primo z lednice,nebo kdyz je cas,chvili je necham vyndany a pak teprve dam.Malymu to nevadi,vzdycky mi to jedl.
Ohřívám, pokud zapomenu vytáhnout ovoce z ledničky a to jen aby se to ovlažilo. Jinak nechávám stát kelímek v kuchyni a podávám při pokojové teplotě.
Trochu jsem přihřívala,aby to bylo vlažné a malé to chutnalo. Teď už jen když zapomenu vyndat z lednice. ![]()
Přesnídávky mám ve špajzce, takže defacto pokojová teplota.
Jogurty a ovoce, když mám čas, tak vyndám a nechám chvilku odstát, jenže většinou malý stojí a křičí papat papat, takže to jí studený.
Jizvíková nemáš to jednoduchý ![]()
lentilko, no jsem zvedava, co za chute ssi vymysli mimino, ale oba nejedi banan, oba neradi spenat ![]()
Když jsem přesnídávku nebo ovoce nevyndala včas z lednice, tak jsem je trochu přihřála, řekněme na pokojovou teplotu, jinak by to mrňavá nesnědla ![]()
taky jsem ohřívala ze začátku pokaždé- vlažné mi nechtěla jíst, teď už jen když vyndám z ledničky.
Přesnídávky dávám a vždycky jsem dávala v pokojové teplotě. Stejně jako rozmixované čerstvé ovoce.
ahoj
když dám v pokojové teplotě ošklíbá se, když trochu přihřeju v teplé vodě, tak to jí, časem to budu přihřívat míň a uvidíme ![]()