Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,má skoro 4měsíční dcerka už neměla 10 dní stolici - nekadí. Je plně kojená. Od dr. vím, že týden až těch 10 dní je v normále a že mimi to mlíko prostě vstřebá, ale co když to bude trvat další dny? Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Na prdíky jí dávám před každým kojením Lefax, vyprdí se, ale stejně se kroutí a prohýbá do luku. Zkoušela jsem jí dát heřmánkový čajík, ale ten vždy vyplivne. Chtěla bych jí nějak pomoct ![]()
Ahoj,já to měla u malýho taky,nekakal 14 dní,taky byl plně kojený,a doktor mi řekl,že měli i mimi,co nekakalo 3 týdny,tak neboj,je to normální,je to asi nějakej růstovej spurt,všechno spotřebují.Ale jestli vypadá,že ji něco bolí,tak bych zašla za doktorem,ať ji zadši prohlídne.
Příspěvek upraven 20.10.10 v 13:16
Takže to vypadá, že jí bolí bříško?Tak bych zkusila rourku nebo teploměr.
Stensa píše:
Teploměrek zkoušíme, ale nic
Jak říkám, prdí pořádně, ale zkouší i tlačit, až je červená, tak nevím, nevím ![]()
Jestli chudinka tlačí o 106 a nic tak tu rourku.Nic s tim nezkazíš
Taky bych asi zavolala mudr., kdyz je videt, ze ji tam neco trapi. Spis nez teplomer bych zkusila tu rourku, tou vyjdou ven i prdiky. Nam pomahala hodne.
Jsou i probiotika pro deti, to upravuje prostredi ve strevech.
Zkus jakoby mechanicky posouvat stolici. Mrkni se treba do knizky, jak presne vede to tlusty strevo. Moje mala tim taky trpela a to uz byla vetsi, asi 8 let. Kdo nezazil, nepochopi. Ona nebyla 14 dni. Deset dni je uz dlouha doba a vetsinou zacina byt telo toxikovany. My nakonec skoncily po deseti dnech v nemocnici na klystyru, musim rict ze dostala dva a nic z ni nevyslo.
Dalsi ctyri dny jsem cekala, sla znova k doktorce a ta rekla, ze musime znova do nemocnice, to jsem odmitla z duvodu chovani a podminek v nemocnici. Sestra zla, nemely jsme nejaky specialni pokoj. Ja stala 3 hodiny v ponozkach v nemocnici na chodbe, mala tu samou dobu sedela na nocniku. Zeptala jsem se doktorky, jestli ji klystyr muzu provest doma sama, moc se ji do toho nechtelo. Nakonec poradila, ja koupila propriety a slo to, sice jsem nejdriv dceru musela preprat, ale pak to zni vsechno vyslo. Co, to ani nechci popisovat.
Dělám jí i masáže bříška, ráno i večer, mastičkou Pupík nebo fenyklovým olejíčkem. Zítra budu volat dr. ![]()
ahoj nám se to v tom věku stávalo taky, trvalo to asi měsíc a pul a stolice byla tak cca 1× za 14 dni, po poradě s doktorkou jsem dávala kapky Babycalm (je to olej a timpádem to líp klouže ven) a taky jsem používala rourku, tu nejmenší co měli, zezačátku jsem se toho moc bála ale nakonec to by to nejlepší co jsem mohla udělat, hodně jsem zasunula ale jen tak aby to nekladlo žádnej odpor a kroutila a popostrkovala tak dlouho než bobek vyšel ven, trvalo to tak cca minutu ale ta hromada co vyšla byla obrovská, každej mi říkal že to mimi vše vstřebalo ale to nebyla pravda, jen to nešlo ven a hromadilo se to. Vždycky se mu moc ulevilo
Nebo zkus laktobacílky od Svissu…ty napomáhají střevní floře…Náš malej měl také problémy, dávvám mu to každej jednou do mlíčka a kaká pravidelně ![]()
Klovasa píše:
Nebo zkus laktobacílky od Svissu…ty napomáhají střevní floře…Náš malej měl také problémy, dávvám mu to každej jednou do mlíčka a kaká pravidelně
To koupím asi v lékárně, že? A můžu to podávat zároveň s tím Lefaxem na prdíky? Přitom se snažím já pít hodně, piju čaje pro kojící, heřmánkový čaj, meltu, s tím, že to snad jde do mlíka a že to pomůže malé, ale asi nee…
Já bych řekla, že už je to dost a pokud se kroutí do luku tak bych to konzultovala s Mudr. Vyzkoušej rourku já ji nechala jako poslední možnost, ale je pravda že pomohla. ![]()
Stensa píše:
Sice radu nemam.Moje dcerka take treba 14dni nekakala,ale nic ji nebolelo,takze jsem to neresila.Jen bych uz v tomto veku nepouzivala rourku,pokud to neni extremne nutne.V tomto veku,uz se musi samy deti naucit vyakat se samy.Jinak si zvyknou na rourku a budou mit problem se v pozdejsim veku se samy vykakat.
Tak tomu zvyku na rourku bych docela oponovala, když jí jednou pomůže tak si na ni určitě nezvykne ![]()
taky bych neřekla že si dítě zvykne, použila jsem ji cca 3× po 14 dnech protože jinak to prostě nešlo a malý kaká bez problémů i bez rourky, lepší než ho nechat trápit se zácpou ![]()