Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojte holky, potrebovala bych vedet jednu vec. Pokud s tim ma nekdo z vas zkusenost, budu moc rada..Tak tedy-pokud uhradim exekuci primo na pokladne EU vc. vsech poplatku atd. ihned po doruceni vyzvy k obrovolnemu zaplaceni, daji mi tam doklad co vsechno jsem zaplatila? myslim tim odmenu exekutorovi+naklady+castku veriteli atd.?nerada bych dostal nejakou obycejnou stvrzenku s celkovou castkou, kde nebude napsano co vsechno jsem zaplatila. A dale-bude timto zaplacenim exekuce ihned ukoncena? a prijde mi jeste nejake potvrzeni od soudu ze byla exekuce ukoncena? moc diky
Jestli ti to rozepíší, to nevím. Ale ano, bude okamžitě ukončena a papír o ukončení ti přijde od exekutora.
@terinka4444 : neni to tak docela pravda, exekuce bude pozastavena. Zrušit ji musí soud a to muže trvat měsíce bohuzel…
Jo? Ale už jí pak nic nehrozí. No tátovi přišel papír o ukončení exekuce do týdne od zaplacení
a od exekutora, ne od soudu.
@Courtney píše:
@terinka4444 : neni to tak docela pravda, exekuce bude pozastavena. Zrušit ji musí soud a to muže trvat měsíce bohuzel…
Tak tak, já dostala papír o ukončení exekuce 14 dní po jejím úplném uhrazení. Ale na katastru byla blokace další 3 měsíce (čekali na papír od soudu) tudíž jsem nemohla v té době s nemovitostí nakládat…
@Courtney píše:
@Abta píše:
@Helus85
Může to trvat pěkně dlouho. Zrejme je exekutor od exekutora jiný. Muj syn platil již třikrát, poprvé špatným způsobem přímo věřiteli, podruhé správně vymahateli, přesto se exekutor obrátil na zaměstnavatele a nechal mu znovu strhnout celou částku.1.platba se ztratila, druhá prý nedorazila, třetí je čerstvě odeslána a člověk se nestačí divit, co si mohou dovolit.