Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, máte některá zkušenost s používáním Olaplexu č. 1 a 2 doma? Nemyslím v rámci přidávání do barvy, ale jako péči. Mám po nepovedeném melíru kvůli příliš suchým vlasům kůru č. 3, šampón č. 4, kondík č. 5 a pak ještě nějakou péči č. 6, ale všude čtu, že 1 a 2 jsou pro záchranu vlasů základ a teprve na to musí navazovat další péče, tj. od č. 3 výš. Vím, že 1 a 2 jsou primárně určené pro kadeřnické salóny, ale předpokládám, že se dají sehnat i bez IČ a že jsou s nimi zkušenosti pro domácí použití. Nejde mi o to barvení, to nechávám vždy na kadeřnici, což se mi ale posledně zrovna nevyplatilo ![]()
Radeji bych usetrila za Olaplex a objednala se do poradneho salonu na regeneracni zabal/kuru pod teplo. Cca na dvacet minut po barve a pred strihem. Ja za to u sve kadernice platim 290,– Je to bud Redken na beznou regeneraci nebo Alterna na poskozene vlasy, ta je tusim o stovku drazsi, tu dostavam po lete pri zarijove navsteve…
@Hanka1 píše:
Radeji bych usetrila za Olaplex a objednala se do poradneho salonu na regeneracni zabal/kuru pod teplo. Cca na dvacet minut po barve a pred strihem. Ja za to u sve kadernice platim 290,– Je to bud Redken na beznou regeneraci nebo Alterna na poskozene vlasy, ta je tusim o stovku drazsi, tu dostavam po lete pri zarijove navsteve…
Jsem objednaná „do pořádného salónu“ - v Praze, kde mají stop stav, ale ještě se paní slitovala
Zatím proběhla konzultace u nich, co dál, barvení nebude možná i rok.. uvidíme. Schválila mi Olaplex pro domácí péči a střídat s Alternou - hydratační řadou. Trochu jsem si o tom četla a tak nějak se doporučuje ten Olaplex na doma používat až po ošetření v kadeřnictví. Ta 1 a 2 prý udělají velkou práci. Na Alternu nebo Redken zábal se zeptám. Takže Olaplex nevylučuješ, jen znáš levnější alternativy? Četla jsem na Bezva vlasech, že Olaplex dělají docela levně v Praze - Kadeřnictví Palmovka.
Olaplex 1 se přidává do barvy a olaplex 2,je bezprostřední péče ihned po obarvení.. A ano, na té 1 a 2 záleží nejvíc, ty udělají tu hlavní práci při barvení a hned po něm a zabrání poškození vlasů.. Pak už to doma jen doladíš tou 3,4,5,a 6..tak 1 už jsi propásla, 2 si měla mít také ihned po barvení, ještě v salónu, to už teď nemá smysl řešit a kupovat.. Až půjdeš do salónu, nech si tu 1 přidat k barvě a po nabarvení ošetřit tou 2..doma pak budeš pokračovat s tou 3,4,5,6..
@Elin29 píše:
Olaplex 1 se přidává do barvy a olaplex 2,je bezprostřední péče ihned po obarvení.. A ano, na té 1 a 2 záleží nejvíc, ty udělají tu hlavní práci při barvení a hned po něm a zabrání poškození vlasů.. Pak už to doma jen doladíš tou 3,4,5,a 6..tak 1 už jsi propásla, 2 si měla mít také ihned po barvení, ještě v salónu, to už teď nemá smysl řešit a kupovat.. Až půjdeš do salónu, nech si tu 1 přidat k barvě a po nabarvení ošetřit tou 2..doma pak budeš pokračovat s tou 3,4,5,6..
Aha, takže 1 a 2 jsou jen pro barvení? Nedá se to použít jako regenerace bez barvy? Nebo že bych koupila jen tu dvojku, kdyby jednička byla jen pro přidání do barvy?
Ano, 1 a 2 jen při barvení, odbarvování a zesvětlování.. Teď už by ti to doma k ničemu nebylo.. Navíc, ta 1 a 2 jsou velice drahé, lahvička stojí několik tisíc.. Je to hlavně pro profi použití v salónech.. Prodává se to třeba ve dvoulitrových baleních a dáváš toho jen trošku při barvení, tak bys to doma ani nevyužila.. Něco jiného by bylo, kdyby ses chtěla barvit jen doma sama, tak bys to asi využila a měla na dlouho a investice by se asi vyplatila ale asi je lepší to nechat profesionálům.. Jinak tou 3,4,5,6..určitě nic nezkazíš a používej to doma dál, vlásky se z regenerují i tak, i bez 1 a 2..a při příštím barvení, určitě přidat, 1 a 2.. ![]()
@Elin29 píše:
Ano, 1 a 2 jen při barvení, odbarvování a zesvětlování.. Teď už by ti to doma k ničemu nebylo.. Navíc, ta 1 a 2 jsou velice drahé, lahvička stojí několik tisíc.. Je to hlavně pro profi použití v salónech.. Prodává se to třeba ve dvoulitrových baleních a dáváš toho jen trošku při barvení, tak bys to doma ani nevyužila.. Něco jiného by bylo, kdyby ses chtěla barvit jen doma sama, tak bys to asi využila a měla na dlouho a investice by se asi vyplatila ale asi je lepší to nechat profesionálům.. Jinak tou 3,4,5,6..určitě nic nezkazíš a používej to doma dál, vlásky se z regenerují i tak, i bez 1 a 2..a při příštím barvení, určitě přidat, 1 a 2..
Viděla jsem 1 a 2 v menším balení a jedna holčina to ukazovala na videu na youtube, jak to použila doma sama, ale v rámci barvení. Pak jsem četla, že nejvíce práce udělá ta dvojka, tak jsem si říkala, když už jsem nakoupila 3-6, jestli nedokoupit tu dvojku, no. Protože fakt mám teď od jedné umělkyně po nepovedeném melíru chemlon
Olaplex č. 3 si dávám 1× týdně od konce června a nechávám si ho tak 3-4 hodiny a mezi tím jsem si našla super kadeřnictví v Praze, kde jsme domluvily, co s tím dál. Budu jezdit 200 km do kadeřnictví, abych se vyhnula místním šikulkám
Měla jsem vlasy pod lopatky, teď mám sotva na ramena, zničené a ofinu těsně nad obočí. S mými vlnitými vlasy, kdy se ofina zkroutí o dalších x cm a vzadu už se to nekroutí protože to je spálené.. fakt nádhera. ![]()
Jinak koukám, že máš za sebou tři sekce, pane jo. Já jednu, jsem vždy indikovaná na sekci po zlomeninách. Jak to doktoři zvládli psychicky, že máš tolik sekcí? Vím, že se kroutí už při druhé..
Jj, tak můžeš tu dvojku zkusit, proč ne.. Ale to víš, spálené vlasy asi nezachrání už nic.. Jedině nůžky.. Vím o čem mluvím.. Mě takhle jedna umělkyně, totálně upálila vlasy.. No, když jsem si to doma potom pořádně prohlédla, tak jsem věděla že to je konečná.. A než abych s tou hrůzou chodila a čekala až to odroste, tak jsem vzala mašinku a oholila jsem si hlavu.. To byla úleva a dokonce mi to i slušelo a to jsem měla vlasy nad zadek… Dneska už mi dorůstají krásné zdravé vlasy, chemii už nebrat.. Používám hennu a ajurvédské bylinky a oleje a nikdy jsem neměla hezčí vlasy.. A k těm sekcím, to víš že doktoři vyváděli a šíleli u té třetí.. Byla jsem hodně hlídaná a sekce byla stejně o měsíc dřív, protože jizva už byla špatná.. Navíc při druhém těhotenství mi ta jizva praskla a utrhla se mi placenta, skoro jsme s malou vykrvácely, narodila se hodně předčasně ale nakonec nás obě zachránily.. Takže třetí těhotenství po téhle hrůze, byl pěkný horor ale dobře to dopadlo.. Ovšem čtvrté miminko mít už nemůžu i když bych ještě chtěla, tak už to není možné po tom všem.. ![]()
@Elin29 píše:
Jj, tak můžeš tu dvojku zkusit, proč ne.. Ale to víš, spálené vlasy asi nezachrání už nic.. Jedině nůžky.. Vím o čem mluvím.. Mě takhle jedna umělkyně, totálně upálila vlasy.. No, když jsem si to doma potom pořádně prohlédla, tak jsem věděla že to je konečná.. A než abych s tou hrůzou chodila a čekala až to odroste, tak jsem vzala mašinku a oholila jsem si hlavu.. To byla úleva a dokonce mi to i slušelo a to jsem měla vlasy nad zadek… Dneska už mi dorůstají krásné zdravé vlasy, chemii už nebrat.. Používám hennu a ajurvédské bylinky a oleje a nikdy jsem neměla hezčí vlasy.. A k těm sekcím, to víš že doktoři vyváděli a šíleli u té třetí.. Byla jsem hodně hlídaná a sekce byla stejně o měsíc dřív, protože jizva už byla špatná.. Navíc při druhém těhotenství mi ta jizva praskla a utrhla se mi placenta, skoro jsme s malou vykrvácely, narodila se hodně předčasně ale nakonec nás obě zachránily.. Takže třetí těhotenství po téhle hrůze, byl pěkný horor ale dobře to dopadlo.. Ovšem čtvrté miminko mít už nemůžu i když bych ještě chtěla, tak už to není možné po tom všem..
No já koukala, že prostřední princezna se narodila o dost dřív. A teda třetí těhotenství byl zázrak po tom, co se stalo při druhém
Tam někdo nahoře tě má rád ![]()
Jinak mi dnes psala kadeřnice z toho pražského kadeřnictví (chodí k ní celebrity, je opravdu vyhlášená, vyhrála hafo soutěží).. že, " 1 a 2 fungují nejlépe jako treatment a jakmile se dává do barvy, tak to není tak 100%. Olaplex vyspravuje vazby ve vlasech a když jsou spojeny, tak jakákoliv péče se tam hezky ukotví a do budoucna drží i lépe barvy, když je vlas zdravý." Psala, že mi Olaplex dá bez barvy a po něm protein a hydrataci. Na strojek se necítím. Ona mě skoukla a říkala, že s tím něco provedeme, ale nebudeme hodně dlouho barvit, jen pečovat a stříhat do nějakého tvaru. No, bude to ranec.. ![]()
to ze striha celebrity není alfou a omegou. Dulezite je salon celkove, kvalita kaderniku - když se k tehle nedostanes, tak aby ji někdo dostatecne sikovny a kvalifikovany dobře zastoupil. S jakou vlasovou kosmetikou pracuji apod. Ono je v centru dost salonu, kteří se tvari hogofogo jen proto, ze sidli v centru a plati astronomicky najem, ale pak pracuji s shity na hlavu nebo krome jedne strihaci nebo barvici hvezdy, tam mají sama jelita…
tipuju, ze jdes k Blance Haškové - ta je šikovna a lidsky hrozně fajn…
@Hanka1 píše:
@MartinaCVto ze striha celebrity není alfou a omegou. Dulezite je salon celkove, kvalita kaderniku - když se k tehle nedostanes, tak aby ji někdo dostatecne sikovny a kvalifikovany dobře zastoupil. S jakou vlasovou kosmetikou pracuji apod. Ono je v centru dost salonu, kteří se tvari hogofogo jen proto, ze sidli v centru a plati astronomicky najem, ale pak pracuji s shity na hlavu nebo krome jedne strihaci nebo barvici hvezdy, tam mají sama jelita…
tipuju, ze jdes k Blance Haškové - ta je šikovna a lidsky hrozně fajn…
To samozřejmě chápu. Ona je sama za sebe, žádný tým, takže vždy jen k ní. Blanku znám z videí na youtube, ale jdu k Míše Drbohlavové. Alterna, Olaplex a další si nepamatuju. Konzultace byla zdarma, s sebou domů péče na noc zdarma a zdarma se ještě pokusila o opravu zpackané ofiny, abych líp vydržela do termínu, který mám u ní za měsíc.
@MartinaCV píše:
To samozřejmě chápu. Ona je sama za sebe, žádný tým, takže vždy jen k ní. Blanku znám z videí na youtube, ale jdu k Míše Drbohlavové. Alterna, Olaplex a další si nepamatuju. Konzultace byla zdarma, s sebou domů péče na noc zdarma a zdarma se ještě pokusila o opravu zpackané ofiny, abych líp vydržela do termínu, který mám u ní za měsíc.
tak drzim palce ten mesic vydrzet a at jsi spokojena…
@MartinaCV píše:
No já koukala, že prostřední princezna se narodila o dost dřív. A teda třetí těhotenství byl zázrak po tom, co se stalo při druhémTam někdo nahoře tě má rád
Jinak mi dnes psala kadeřnice z toho pražského kadeřnictví (chodí k ní celebrity, je opravdu vyhlášená, vyhrála hafo soutěží).. že, " 1 a 2 fungují nejlépe jako treatment a jakmile se dává do barvy, tak to není tak 100%. Olaplex vyspravuje vazby ve vlasech a když jsou spojeny, tak jakákoliv péče se tam hezky ukotví a do budoucna drží i lépe barvy, když je vlas zdravý." Psala, že mi Olaplex dá bez barvy a po něm protein a hydrataci. Na strojek se necítím. Ona mě skoukla a říkala, že s tím něco provedeme, ale nebudeme hodně dlouho barvit, jen pečovat a stříhat do nějakého tvaru. No, bude to ranec..
Jj, je to zázrak nad zázraky, že všechny žijeme a jsme zdravé..
.. Tobě budu držet palečky, ať ti ta šikulka z Prahy dá vlásky dohromady.. A ať máš brzo lví hřívu..
![]()
@Elin29 píše:
Jj, je to zázrak nad zázraky, že všechny žijeme a jsme zdravé..![]()
.. Tobě budu držet palečky, ať ti ta šikulka z Prahy dá vlásky dohromady.. A ať máš brzo lví hřívu..
![]()
![]()
Děkuju
Ještě k tomu zobu Donnu Hair, má super recenze. Snad to rychleji poporoste, aby se to zničené rychleji odstříhalo. ![]()