Olivový olej, kde kupujete a za kolik?

74
13.3.16 19:10

Olivový olej

Chtěla bych se zeptat kde kupujete olivový olej a za kolik?? A kam ho davate??

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9949
13.3.16 19:14

Kupuji v německu v Edece (ale cenu ti teď neřeknu, z hlavy nevím) + si nechám dovážet domácí z Chorvatska. A používám víceméně skoro do všeho, do masových směsí, do salátů, na těstoviny, do pizzi…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2424
13.3.16 19:17

Připojuji se s dotazem - proč je některý vhodný jen na studenou a jiný jen na teplou kuchyni? Co když ten na studenou kuchyni použiju třeba i na zapečené těstoviny nebo prostě cokoliv teplého?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14560
13.3.16 19:28

Kupuji kdekoliv v supermarketu, nejčastěji v lidlu. @Cipisek79 Nevím, též by mě zajímalo, já to tedy neřeším a když si chci podusit zeleninu dám tam oliváč :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5812
13.3.16 19:42

@Cipisek79 záleží z kolikátého lisování je, pak ma i jiný bod(kouřový, nebo tak něják), kterej snese, aniž by se přepaloval…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2424
13.3.16 19:44

Takže když použiji ten na teplou kuchyni i na studenou kuchyni, tak by to teoreticky nemělo vadit, ne? Nebo tam vadí, že je ten olej tepelně neupravený? Jako je mi jasné, že nějaký smysl to má, to rozlišovat, ale já nekupuju dvě flašky, vždy jen jeden, většinou na tu teplou kuchyni a používám i třeba do salátů.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6280
13.3.16 20:04

V Albertu, extra virgin, taková zelená hranatá flaška. Skladuju v ledničce - ale jestli je to dobře, netuším.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14560
13.3.16 20:05

Jinak ho dávám do špajzky, máme tam i slunečnicový, tak mě ani nenapadlo ho dát jinam :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5812
13.3.16 20:09

@Cipisek79 asi je menší problém použít ten do teplé kuchyně i do studené… jen většinou nebývá tak výživný, nebo zdravý, nebo tak…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2668
13.3.16 20:25

Extra virgin je vhodný do studené i do teplé. Akorát v nefiltrovane verzi (v supermarketech nehrozí) jen do studené. Olej z pokrutin, pomace, bych nepoužívala ani do teplé.

@Cipisek79

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11416
13.3.16 20:57

Panenský olivový olej se hodí do studené kuchyně, v teplé se ničí cenné látky a je to tedy vyhazování peněz. Do teplé se hodí rafinovaný olej z pokrutin, ale je to stejná kvalita a stejný „přínos“ jako jakýkoliv jiný olej na smažení. Takže se vůbec nevyplatí to kupovat, protože český řepkový nebo slunečnicový udělá stejnou službu za třetinovou cenu.

Mně mamka vozí domácí z Řecka. Takže nekupuji :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
68
30.3.16 11:56

Olej kupuji klasicky v Albíkovi, co mám naproti domu a ochotná jsem za něj dát do 120,– Kč nějaký extra jídla na drahý olej nedělám, tak mi to přijde zbytečné :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat