Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako seš normální
??? Tak takovou nepodporu bych od sestry nečekala.
Jak je to dlouho, co od ní muž odešel? Já bych teda milence, která spala se ženatým mužem se dvěma malými dětmi, neříkala jeho přítelkyně a ani bych se s takovým lidským odpadem bavit nechtěla. Jinak si netroufnou se vyjadřovat, když nevíme jak dlouho to trvá.
Gratuluju, ty jsi určitě sestra roku
někdy jsem fakt ráda, že jsem jedináček..
@truelly No asi nejsem normální, když prostě nechci poslouchat pokaždé její kňourání což bylo tak 3×4 do týdne
.
Já bych se asi neomlouvala, nemám ráda lidi co se rochňají ve svým neštěstí - taky se záměrně obklopuju lidmi kteří to nedělají. Navzájem se podporujeme a svěřujeme, jasně že, ale nikdo se v tom nevyžívá, furt to omílat dokola
Nutno říct že s některými členy širší rodiny se tím pádem jaksi nebavím, že.
@Serpentini Odešel od ní před 3 měsíci, každý jsme jiný já známou neobhájují ani jí nesoudím.
Sama píšeš, že si momentálně prochází těžkým obdobím - měla bys jí být oporou. Chápu, že to pro tebe musí bylo občas náročné to poslouchat, ale pro sestru to musí být opravdu bolestivé, ještě když je za rozchodem jiná žena. Nelze se přes to přenést za pár dní/týdnů.
@Anonymní píše:
@truelly No asi nejsem normální, když prostě nechci poslouchat pokaždé její kňourání což bylo tak 3×4 do týdne.
Pokaždé říkám, zkus se na to podívat z druhé strany. Jak by jsi se zachovala ty, kdyby jsi byla v její situaci?
@Lily Evans Děkuji za pochopení, taky to tak mám a takové lidi nesnáším. Bohužel sestra je přesně takový typ, i když jsem jí chtěla nějak pomoc, zvednout náladu tak sestra radši naříkala
.
Zkus si představit jak by bylo tobě na sestrine místě. To snad není tak těžké.
Chlap je kocot že hned tahá milenku k dětem, ale je to běžné, to chlapi dělají často, nevědí si s dětmi sami rady, buď k nim mají milku nebo je nacpou svoji matce.
Sestře bych zavolala jestli se chce stavit a prostě byla s ní a poslouchala a tak nějak jí dělala vrbu. Jestli tě to obtěžuje, muzes říct něco jako Ségra, mam tě ráda a chci ti pomoct, podpořit tě, ale uz jsem to vše slyšela 100× a nebaví mě to. Co budem dělat? A třeba něco vymyslíte.
Ty taky můžeš spadnout do průšvihu a praví přátelé se projeví až když máš problém. Tak ségru nezklam jestli se mate rady.
Tak jsi prostě bouchla. Ono se to vážně nedá furt poslouchat dokola. Hlavně si uvědomit, že ty jsi od nikoho neodešla. Jenom si na tebe vybila svojí zlost…
@Evkad Neříkám že bych byla úplně ok, ale troufám si tvrdit že bych se snažila dál žít svůj šťastný život jen bez chlapa no a jedno vím určitě neotravovala bych lidí kteří za moje trápení nemůžou.
Sestra momentálně prochází těžkým obdobím, její muž od ní odešel za milenkou.. Která je shodou náhodnosti moje známa, sestra to nese těžce, mají spolu dvě děti 3 roky a 12 měsíců. Hodně se ale upnula na mě, já už toho mám dost, pořád musím poslouchat jak je hrozná chudinka, jak se jí rozpadl život, jak je na všechno sama. Mě tohle už fakt nebaví, když se snažím zavést řeč jinam tak se ségra stejně hned vrátí k sobě. Před týdnem byla neteř poprvé u svého otce na pár hodin, byla tam s nimi i jeho přítelkyně s čímž sestra nepočítala. Ona si poručila že si nepřeje aby se s ní děti stýkali, pak si ke mně šla stěžovat a když jsem jí řekla že s tím už nic nezmůže a ať se už pokusí dát dohromady a tolik se nevyžívat v roli chudáka… Tak na mě začala ječet, jak jí vůbec nechápu, že já jsem si to nezažila tak ať držím hubu. A pak mi ještě jak malému decku zakázala abych se bavila s tou ženou, řekla jsem jí že to je jen moje věc s kým se budu bavit. No přešel ten týden a zatím jsme spolu nemluvili ani si nepsali. Nevím jestli se jí mám omluvit, zní to hrozně ale bojím se když to udělám vše se vrátí do starých kolejí a to už nevydržím.