Omlouvit se sestře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65674
4.2.23 17:19
@Anonymní píše:
Sestra momentálně prochází těžkým obdobím, její muž od ní odešel za milenkou.. Která je shodou náhodnosti moje známa, sestra to nese těžce, mají spolu dvě děti 3 roky a 12 měsíců. Hodně se ale upnula na mě, já už toho mám dost, pořád musím poslouchat jak je hrozná chudinka, jak se jí rozpadl život, jak je na všechno sama. Mě tohle už fakt nebaví, když se snažím zavést řeč jinam tak se ségra stejně hned vrátí k sobě. Před týdnem byla neteř poprvé u svého otce na pár hodin, byla tam s nimi i jeho přítelkyně s čímž sestra nepočítala. Ona si poručila že si nepřeje aby se s ní děti stýkali, pak si ke mně šla stěžovat a když jsem jí řekla že s tím už nic nezmůže a ať se už pokusí dát dohromady a tolik se nevyžívat v roli chudáka… Tak na mě začala ječet, jak jí vůbec nechápu, že já jsem si to nezažila tak ať držím hubu. A pak mi ještě jak malému decku zakázala abych se bavila s tou ženou, řekla jsem jí že to je jen moje věc s kým se budu bavit. No přešel ten týden a zatím jsme spolu nemluvili ani si nepsali. Nevím jestli se jí mám omluvit, zní to hrozně ale bojím se když to udělám vše se vrátí do starých kolejí a to už nevydržím.

citujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
4.2.23 17:20
@Anonymní píše:
@Lily Evans Děkuji za pochopení, taky to tak mám a takové lidi nesnáším. Bohužel sestra je přesně takový typ, i když jsem jí chtěla nějak pomoc, zvednout náladu tak sestra radši naříkala :nevim:.

A ty jsi jen neempatická, nebo rovnou úplně bl. bá?
Sestře se rozpadl před pár týdny život, rodina. Zůstala na dvě malé děti na rodičáku úplně sama a tebe obtěžuje, že se s tím za pouhé tři měsíce nevyrovnala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
4.2.23 17:20
@Anonymní píše:
@Evkad Neříkám že bych byla úplně ok, ale troufám si tvrdit že bych se snažila dál žít svůj šťastný život jen bez chlapa no a jedno vím určitě neotravovala bych lidí kteří za moje trápení nemůžou.

Máš malé děti jako sestra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
4.2.23 17:22
@Anonymní píše:
Sestra momentálně prochází těžkým obdobím, její muž od ní odešel za milenkou.. Která je shodou náhodnosti moje známa, sestra to nese těžce, mají spolu dvě děti 3 roky a 12 měsíců. Hodně se ale upnula na mě, já už toho mám dost, pořád musím poslouchat jak je hrozná chudinka, jak se jí rozpadl život, jak je na všechno sama. Mě tohle už fakt nebaví, když se snažím zavést řeč jinam tak se ségra stejně hned vrátí k sobě. Před týdnem byla neteř poprvé u svého otce na pár hodin, byla tam s nimi i jeho přítelkyně s čímž sestra nepočítala. Ona si poručila že si nepřeje aby se s ní děti stýkali, pak si ke mně šla stěžovat a když jsem jí řekla že s tím už nic nezmůže a ať se už pokusí dát dohromady a tolik se nevyžívat v roli chudáka… Tak na mě začala ječet, jak jí vůbec nechápu, že já jsem si to nezažila tak ať držím hubu. A pak mi ještě jak malému decku zakázala abych se bavila s tou ženou, řekla jsem jí že to je jen moje věc s kým se budu bavit. No přešel ten týden a zatím jsme spolu nemluvili ani si nepsali. Nevím jestli se jí mám omluvit, zní to hrozně ale bojím se když to udělám vše se vrátí do starých kolejí a to už nevydržím.

Chápu, že má těžké období, ale za mě podpora také má nějaké hranice a upřímně řečeno, pokud by si mi někdo 3-4× týdně pravidelně pořád jenom stěžoval, také bych z toho neměla radost (a to jsem člověk, co vyslechne, dokážu sedět a opravdu nechat druhého vypovídat, ale jakmile je to pořád dokola).
A to, že ti ještě bude zakazovat s kým se máš a nemáš bavit :nevim: to by mi vadilo hodně… :think:
Nejsem si jistá, zda to „omluvit se“ je na tobě… :nevim:
Edit: Možná bych zkusila ji napsat, zda nechce někam zajít? Na kafe a nebo třeba i si zasportovat a uvidíš jak to půjde. :think:

Příspěvek upraven 04.02.23 v 17:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
4.2.23 17:24
@Anonymní píše:
@Serpentini Odešel od ní před 3 měsíci, každý jsme jiný já známou neobhájují ani jí nesoudím.

Tak to teda není tak dlouho. Sestře se zhroutil svět a tebe to obtěžuje. Řekla jsi jí to, cítíš to tak, tak se neomlouvej a stůj si za tím. Jen nečekej sestřinu podporu, až ji budeš potřebovat ty.
A ano, každý jsme jiný… tvoje známá je lidský odpad a teda opravdu nechápu jak se s ní můžeš bavit, když se k tvojí segre zachovali i s tím manželem takhle. A přijde mi i divné nazývat jí přítelkyni, když je tvůj muž ženatý s tvojí sestrou, tak až do rozvodu je to jen milenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 17:24

@truelly Ano

• Citovat
  • Upravit
6180
4.2.23 17:25
@Anonymní píše:
@Lily Evans Děkuji za pochopení, taky to tak mám a takové lidi nesnáším. Bohužel sestra je přesně takový typ, i když jsem jí chtěla nějak pomoc, zvednout náladu tak sestra radši naříkala :nevim:.

Jo no, je to strašně frustrující když ten člověk nedokáže mluvit o ničem jiným - člověk by mu i pomoh, ale to se fakt nedá, to nekonečný chudínkování. Já to mám prostě jinak, vím to o sobě, tak si k sobě hledám lidi co to mají stejně. Mám výhodu že nijak nelpím na soudržnosti pokrevní rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12128
4.2.23 17:26
@Anonymní píše:
@Evkad Neříkám že bych byla úplně ok, ale troufám si tvrdit že bych se snažila dál žít svůj šťastný život jen bez chlapa no a jedno vím určitě neotravovala bych lidí kteří za moje trápení nemůžou.

Jsi v její situaci (2 malé děti a na rodičáku?).
Chápu, že tě to otravuje, ale opravdu si to dovedeš představit?
Můžeš ji podpořit nejenom psychicky.
Každý jsme jiný a každý to řešíme jinak.
Ono je pravda, že v nouzi poznáš přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
4.2.23 17:27
@Serpentini píše:
Tak to teda není tak dlouho. Sestře se zhroutil svět a tebe to obtěžuje. Řekla jsi jí to, cítíš to tak, tak se neomlouvej a stůj si za tím. Jen nečekej sestřinu podporu, až ji budeš potřebovat ty.
A ano, každý jsme jiný… tvoje známá je lidský odpad a teda opravdu nechápu jak se s ní můžeš bavit, když se k tvojí segre zachovali i s tím manželem takhle. A přijde mi i divné nazývat jí přítelkyni, když je tvůj muž ženatý s tvojí sestrou, tak až do rozvodu je to jen milenka.

Vina je samozřejmě primárně na straně toho chlapa. Ale kdybych byla v situaci opuštěné ženské s tak malými dětmi, očekávala bych, že sestra, vlastní krev, bude loajální minimálně v době, kdy je to bolavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
4.2.23 17:27
@Lily Evans píše:
Jo no, je to strašně frustrující když ten člověk nedokáže mluvit o ničem jiným - člověk by mu i pomoh, ale to se fakt nedá, to nekonečný chudínkování. Já to mám prostě jinak, vím to o sobě, tak si k sobě hledám lidi co to mají stejně. Mám výhodu že nijak nelpím na soudržnosti pokrevní rodiny.

Jenže 3 měsíce nejsou nekonečné chudinkování. Taky to nemám ráda, ale 3 měsíce? To je sakra čerstvé.

• Citovat
  • Upravit
Janli
4.2.23 17:30

S takovou známou bych se přestala bavit sama, s jalovicema, co nemají osobní hodnoty na takové výši, aby se nepodílely na rozbití rodiny si jaksi nemám co říct, vyjma posledniho sdělení mého názoru na ně. Jo, někdy jsou sestry od toho, aby podržely tu druhou při osobní tragedii, což rozchod s takhle malými dětmi je a za tři měsíce se z toho dostane leda tak železná lady. Někdy bohužel jde jen o údaj v matrice. No, ty jsi evidentně ten druhý případ. Buď tak hodná a aspoň se vyvaruj podobných kravských prohlášení, i když v tvém případě to asi bude těžký, protože se evidentně jedná o stav mysli……

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
@Anonymní píše:

Kdyz te tva sestra otravuje, tak se s ni proste nebav. Mozna ze ty jsi z kamene, ale kazdy clovek, co si prosel tezsim rozchodem, snad chape, ze tri mesice jsou fakt malo.

Ja sama bych to teda nebrala rak, ze me sestra OTRAVUJE. Kdyby to byl rok, dva, tak te chapu, ale takhle mi fakt přijdeš mimo ty

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Evkad Dvě malé děti mám, ale pracují. Dokážu si to představit, ale pro mě osobně kdyby se mi to stalo, není žádná tragédie. Dokážu si představit že bych fungovala normálně, víc k tomu nebudu psát. Protože obhajovat si že bych se z něčeho nehroutila je :zed:.

• Citovat
  • Upravit
651
4.2.23 17:32
@Anonymní píše:
@Evkad Dvě malé děti mám, ale pracují. Dokážu si to představit, ale pro mě osobně kdyby se mi to stalo, není žádná tragédie. Dokážu si představit že bych fungovala normálně, víc k tomu nebudu psát. Protože obhajovat si že bych se z něčeho nehroutila je :zed:.

Každý nebere rodinu a vztahy jako spotřební zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.2.23 17:32
@Anonymní píše:

Zeptala bych se jí, jak se má. Omlouvat by se měla spíš ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová