Omlouvit se sestře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6180
4.2.23 18:20

@Russet bych možná neoperovala s tím že ona si ho vybrala - co my víme, třeba fakt byl normální a zblbla ho ženská, nebyl by první ani poslední. Jinak s tebou souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
4.2.23 18:21
@Sisika9 píše:
Já bych hlavně neskákala radostí, kdyby si sestra pořídila další mimino, když její současné ani nechodí. Vždyť se sotva jako rodina sžili a hned další novorozeně :roll: ono je to taky těžký, podporovat někoho, kdo se chová jako cvok. A teda nemluvit s milenkou? To její bejvalej, je ten, kdo si dělá děti a pak se nestará :nevim: hlavně tlačit na sestru, ať jako manželka soudně trvá na stejné životní úrovni jako má manžel!

Takže kdo má děti s nízkým věkovým rozestupem, ten je cvok? Pobavilo! Mám děti 20m od sebe, v době narození mladšího už to starší v těch 20m vyšlo a sešlo samostatně schody do třetího patra, manžel nadšený, že budou děti parťáci. A moji sourozenci při oznámení mého druhého těhotenství skákali radostí oba dva, sami mají děti s věkovým odstupem 2-3 roky.
Zakladatelky partner to buď musel s tou milenkou táhnout sakra dlouho, nebo je to kaskadér, který se odstěhuje po pár týdnech vztahu. Každopádně si ta milenka celkem věří, když si myslí, že jí se to stát nemůže.
Jinak souhlas, hlavně s klidnou hlavu zabezpečit děti a sebe.

A zakladatelko, jestli ti tak vadí poslouchat ty řeči, tak sestře pomáhej tak, že jí obě děti pohlídáš na celé odpoledne, a pošleš ji třeba ke kadeřnici nebo masérce, které si bude moct vylít srdíčko a ještě si odpočine od dětí. Já si myslím, že 3m po odchodu otce od kojeného dítěte a batolete má fakt sestra nárok i na trochu té hysterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
4.2.23 18:24

Empatie tedy není tvoje přední vlastnost. Zůstat na dvě malé děti sama musí být šílené. Sestra v tobě vidí oporu, potřebuje situaci rozebírat stále dokola, zakřičet a pobrečet si. Připadá si zrazená a je opuštěná, vžij se do ni trochu, nikdy nevíš, kdy budeš podporu sestry potřebovat ty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
4.2.23 18:25
@truelly píše:
Jako seš normální 8o??? Tak takovou nepodporu bych od sestry nečekala.

Máš nulovou empatii. Vůbec nechápeš, čím si sestra prochází a ještě ji popichuješ. Měla bys teď tady být pro ni, a ne myslet jen na sebe, jak tě ty její řeči obtěžují. S tou známou bych také kvůli sestře utnula styky a sestře se samozřejmě omluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.2.23 18:39
@Russet píše:
Co je na tom říct vlastní sestře, ať se dá dohromady? Proč by to bylo špatné? Jestli denně štká do telefonu a ještě jí zakazuje kamarádit se s dotyčnou, tak by si měla dát hadr na hlavu a vypnout na chvíli telefon. Nikdo není povinnen neustále empticky a trpělivě naslouchat někomu, kdo sám se chová jako rozmazlený fracek. Ona s ním žila, ona si ho vybrala, tam teď holt vidí, co je zač.

Jenže jako rozmazlený fracek se chová zakladatelka. Chování její sestry je v této fázi naprosto přirozené. A že má styky s dotyčnou omezit by jí tedy neměl nikdo ani připomínat, to by měla být automatika. V této situaci je jedinná možnost semknutí rodiny, což znamená i odstřihnuté té kamarádky. Takhle to chodí v rodinách, které jsou si oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.2.23 18:46

Svinstvo provedl pan manžel, nenavážela bych se vůbec do zakladatelky. Určitě vyslechla, vrbou byla, ale nevidí žádný posun. Sestra by asi potřebovala reálnou pomoc, s tou bych nabízela každopádně součinnost. Pomoc s dětmi, finanční záležitosti, zapojit do péče otce dětí, podporovat tyto vztahy, aby se sestra s ním dokázala domluvit atd, aby domluvili další postup a případně i rozdělení jejich rodiny, způsob, jakým vyřeší vzniklou situaci.
Není zakladatelčina vina, že se její sestře rozpadl vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.2.23 18:55
@Lily Evans píše:
@Russet bych možná neoperovala s tím že ona si ho vybrala - co my víme, třeba fakt byl normální a zblbla ho ženská, nebyl by první ani poslední. Jinak s tebou souhlasím.

Chudáček malinkatý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.2.23 18:58
@Mariane.B píše:
Jenže jako rozmazlený fracek se chová zakladatelka. Chování její sestry je v této fázi naprosto přirozené. A že má styky s dotyčnou omezit by jí tedy neměl nikdo ani připomínat, to by měla být automatika. V této situaci je jedinná možnost semknutí rodiny, což znamená i odstřihnuté té kamarádky. Takhle to chodí v rodinách, které jsou si oporou.

Chtěla bys 3 měsíce denně poslouchat štkaní své sestry? Já ne. A to ji mám dost ráda. Řekla bych jí, ať se na toho blbeč. ka vyprdne a dá se dohromady. Tak zajisté taky neodstřihávat manžílka, neboť to je stále rodina. Otec zaklatelčiny neteře a synovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.2.23 19:02
@Russet píše:
Chtěla bys 3 měsíce denně poslouchat štkaní své sestry? Já ne. A to ji mám dost ráda. Řekla bych jí, ať se na toho blbeč. ka vyprdne a dá se dohromady. Tak zajisté taky neodstřihávat manžílka, neboť to je stále rodina. Otec zaklatelčiny neteře a synovce.

Nechtěla, ale poslouchala bych, protože je rodina. A otec dětí není sám o sobě pokrevní rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
4.2.23 19:08
@Mariane.B píše:
Jenže jako rozmazlený fracek se chová zakladatelka. Chování její sestry je v této fázi naprosto přirozené.A že má styky s dotyčnou omezit by jí tedy neměl nikdo ani připomínat, to by měla být automatika. V této situaci je jedinná možnost semknutí rodiny, což znamená i odstřihnuté té kamarádky. Takhle to chodí v rodinách, které jsou si oporou.

Jenže zakladatelka nikde nezmiňuje (nebo jsem to přehlédla) jaký vztah s tou dotyčnou známou má :nevim: Někdo to možná nerozlišuje, ale pro mě je velký rozdíl mezi kamarádkou a známou (se kterou se jednou za čas někde potkám, nim moc o ní nevím, pouze se známe a máme nějaký zdvořilostní vztah nebo jak to nazvat). Osobně bych si od nikoho nenechala nakazovat s kým se smím a nesmím bavit (ani za téhle situace), sama bych se stáhla a vztah se známou (rozuměj př. kolegyní co pracuje ve vedlejší budově) omezila na zdvořilostní… :nevim:
Jinak plně souhlasím s tím, že rodina by si měla být oporou. Těch forem pomoci je nespočet, od finanční výpomoci, přes nabídnuté rameno na vyplakání, až po pohlídání dětí či pomoc se sehnáním bydlení atd. atd. O tom se tady nepíše, takže nevíme, co a jak. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
4.2.23 19:14

Jsi hodně bezcitná vůči sestře, ona prožívá velke psychické trápení a tobě důvěřovala natolik, že byla otevřená a spontánní, dávala svou bolest a frustraci najevo. Možná jsi byla jediná osoba, u které tu podporu se snažila najít.

Až jednou budeš mít velké trápení, pochopíš, jak životně důležitá pro tebe podpora blízké osoby bude.

Za ségru bych tě nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
4.2.23 19:17

@Russet to jsem tím nemyslela ani v nejmenším. Chtěla jsem naopak neházet vinu za vztah a jeho rozpad na zakladatelčinu sestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.2.23 19:21
@Mariane.B píše:
Nechtěla, ale poslouchala bych, protože je rodina. A otec dětí není sám o sobě pokrevní rodina.

Ale sestra zakladatelky se s ním bude chtě nechtě muset bavit minimálně do plnoletosti dětí. Je pořád součástí rodiny. Taky jsem se nepřestala bavit se švagrovou, protože se rozvedla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.2.23 19:23
@Russet píše:
Ale zakladatelka se s ním bude chtě nechtě muset bavit minimálně do plnoletosti dětí :nevim:

Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.2.23 19:24
@Lily Evans píše:
@Russet to jsem tím nemyslela ani v nejmenším. Chtěla jsem naopak neházet vinu za vztah a jeho rozpad na zakladatelčinu sestru.

A kdo za to může? Prezident? Ufoni? Byla jeho ženou, 50% leží na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová